Джордж Флойд починал от сърдечен арест, не от задушаване

Заболяване и употреба на наркотици са причина за смъртта му
15 апр 2021 14:35, Анисия Иванова
76
Джордж Флойд починал от сърдечен арест, не от задушаване
Снимка: БГНЕС

Не липсата на кислород, а сърдечен арест, причинен от комбинация от фактори, включително заболяване и употреба на наркотици, е причината за смъртта на Джордж Флойд през май 2020 г. в Минеаполис, Минесота. Това мнение беше изразено от патолога Дейвид Фаулър, свидетелствайки по време на процеса по делото за смъртта на афроамериканеца, съобщава ТАСС.

Гръмкият процес започна на 8 март и редица американски медии излъчваха от съдебната зала. Обвиняем е бившият полицай Дерек Шовин, който на 25 май миналата година използва задушаваща техника при ареста на Флойд.

Афроамериканецът почина скоро след това. На 26 май Шовин и трима други полицаи, участвали в ареста на Флойд, са уволнени. На обвиняемия е предявено обвинение в непредумишлено убийство. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на лишаване от свобода до 40 години.

Още по темата

Фаулър, който в продължение на 17 години е бил главен медицински експерт в Мериленд, е призован да свидетелства от адвоката на Шовин, Ерик Нелсън. Експертът, отговаряйки на въпросите на защитника относно причините за смъртта на Флойд, отбеляза, че афроамериканецът „внезапно е развил аритмия“. Сред факторите, които са причинили това, патологът е посочил сърдечните заболявания, от които е страдал Флойд, както и обстоятелствата по задържането му. Фаулър отбеляза, че употребата на лекарства, съдържащи фентанил и метамфетамин от Флойд също е изиграла роля. Според експертът, една от причините може да бъде, че афроамериканецът е вдишал отработени газове от близката кола. „Всичко това в съчетание е причинило смъртта на Флойд“, заключи Фаулър, съобщава БГНЕС.

Прокуратурата настоява, че афроамериканецът е починал в резултат на факта, че Шовин е използвал техника за удушаване по време на задържането. Фаулър не се съгласява с това и пояснява, че не смята инцидента за убийство. В същото време, отговаряйки на въпроси от представители на прокуратурата, той отбелязва, че Флойд е трябвало да получи своевременна медицинска помощ. Патологът посочва, че афроамериканецът няма симптоми на недостиг на кислород.

Очаква се свидетелите на защитата да приключат тази седмица. Плановете на страните са да дадат заключителни изявления в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Не, не се "казава" сърдечен удар, а сърдечен арест, една от причините, за който може да е миокарден инфаркт или друго хронично сърдечно заболяване, вкл. и други причини от други органни системи!За сведение де!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърдечен арест е когато кажете: "Другарю милюцьонйер, сърдечно моля да го арестувате" и хоп - имаме сърдечен арест.А проблем със сърцето, водещ до бърза смърт се нарича "остра сърдечна недостатъчност".
9
1
 
5
 
! Отговори
до ПР03Т преди 3 години
Сърдечният арест е внезапна загуба на кръвообращение, причинена от недостатъчното изпомпване на сърцето.[1] Симптомите включват загуба на съзнание, нарушено дишане или липса на такова.[2][3] Някои хора може да усетят болка в гърдите, недостиг на въздух или гадене преди настъпването на сърдечния арест.[3] Ако не се вземат мерки до няколко минути, състоянието обикновено довежда до смърт.
8
13
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЛЕКАР: ОТ СЪРЦЕ УМРЯ :D НЕ ОТ ЗАДУШАВАНЕ!! ИЛИ ПО-ТОЧНО ОТ ЛИПСА НА КИСЛОРОД ЗА СЪРЦЕТО :DСРЕЩУ ДУМАТА ЛЪЖА В РЕЧНИКА ПИШЕ- СЪЗНАТЕЛНО ПРЕИНАЧАВАНЕ НА ИСТИНАТА :D
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пак ли с това негро ще ни занимават масмедии, все едно в света всичко цветя и розиblack life no matters
6
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преведете поне нещо вярно! Арест!? И кой е сърдечният полицай извършил ареста? Казва се сърдечен удар, колкото и да не ви харесва. Насила ли се мъчите да сте пр0сти, или ви идва по "дефолт" на главите?
5
3
 
11
 
! Отговори
Мутаф Кантаржи преди 3 години
ОТ К19 е починал! Всичли симптоми са налични!Ако беше ваксиниран и с шлем, можеше да се избегне!
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата май отиват към оневиняване на полицая. Ще е голям купон. Нямам търпение да им гледам сеира по livestream на по бира с аверите.
3
12
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЛЕКАРСКАТА МАФИЯ: КАКВОТО НИ НАРЕДЯТ ОТ ТОВА, ЧЕ ПИЧЕМЕ , ЧЕ Е УМРЕЛ!
2
25
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
:DАЗ ПЪК ГЛЕДАХ КАК ГО ЗАДУШАТ ПУБЛИЧНО :DНО ЩОМ ЛЕКАРИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ НЕ Е ОТ ЗАДУШАВАНЕ :D
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На америка и трябва една хубава гражданска с десетина милиона жертви, че да се стегне малко.