Джордж Флойд починал от сърдечен арест, не от задушаване

Заболяване и употреба на наркотици са причина за смъртта му
15 апр 2021 14:35, Анисия Иванова
76
Джордж Флойд починал от сърдечен арест, не от задушаване
Снимка: БГНЕС

Не липсата на кислород, а сърдечен арест, причинен от комбинация от фактори, включително заболяване и употреба на наркотици, е причината за смъртта на Джордж Флойд през май 2020 г. в Минеаполис, Минесота. Това мнение беше изразено от патолога Дейвид Фаулър, свидетелствайки по време на процеса по делото за смъртта на афроамериканеца, съобщава ТАСС.

Гръмкият процес започна на 8 март и редица американски медии излъчваха от съдебната зала. Обвиняем е бившият полицай Дерек Шовин, който на 25 май миналата година използва задушаваща техника при ареста на Флойд.

Афроамериканецът почина скоро след това. На 26 май Шовин и трима други полицаи, участвали в ареста на Флойд, са уволнени. На обвиняемия е предявено обвинение в непредумишлено убийство. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на лишаване от свобода до 40 години.

Още по темата

Фаулър, който в продължение на 17 години е бил главен медицински експерт в Мериленд, е призован да свидетелства от адвоката на Шовин, Ерик Нелсън. Експертът, отговаряйки на въпросите на защитника относно причините за смъртта на Флойд, отбеляза, че афроамериканецът „внезапно е развил аритмия“. Сред факторите, които са причинили това, патологът е посочил сърдечните заболявания, от които е страдал Флойд, както и обстоятелствата по задържането му. Фаулър отбеляза, че употребата на лекарства, съдържащи фентанил и метамфетамин от Флойд също е изиграла роля. Според експертът, една от причините може да бъде, че афроамериканецът е вдишал отработени газове от близката кола. „Всичко това в съчетание е причинило смъртта на Флойд“, заключи Фаулър, съобщава БГНЕС.

Прокуратурата настоява, че афроамериканецът е починал в резултат на факта, че Шовин е използвал техника за удушаване по време на задържането. Фаулър не се съгласява с това и пояснява, че не смята инцидента за убийство. В същото време, отговаряйки на въпроси от представители на прокуратурата, той отбелязва, че Флойд е трябвало да получи своевременна медицинска помощ. Патологът посочва, че афроамериканецът няма симптоми на недостиг на кислород.

Очаква се свидетелите на защитата да приключат тази седмица. Плановете на страните са да дадат заключителни изявления в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Ивайло Левски преди 2 години
Ивайло Левски от Варна е най-големия НАРКОМАН. Лежал е в наркокомуна. Прякорът му е ДЖЪНКИТО.
50
1
 
3
 
! Отговори
Котки преди 2 години
Само американците могат да ударят две противоположни крайности едновременно. Убиват противен рецидивист без съд, присъда, или опастност за живота си, после решават да направят въпросния противен рецидивист мъченик, национален герой и да го погребат в златен ковчег... За тия *** средно положение няма.
49
1
 
0
 
! Отговори
Фактологика преди 2 години
Не разбирам защо година след случая, когато това вече не са новини по никакъв начин, вие разпространявате фалшиви такива! Буквално за 30 секунди можете да си проверите източника и той е този:https://youtube/watch?v=dblpHn0P_KMКъдето цитираният от вас експерт БУКВАЛНО не казва думите, които вие му слагате в устата.
48
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъвто и да е Флойд нищо не оправдава убийството му без съд и присъда..... Бил участвал в грабеж....съден ли е за грабежа, съден е. Сега полицая да си понесе последствията за престъплението, което е извършил. Това е демокрацията, всички са равни пред закона.
47
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя патолог е чист патологичен случай! Всяка една смърт е причинена от сърдечен арест! Смъртта настъпва със спиране то на сърцето. Вече какви са причините за това е друга тема. В случая задушаването води до спиране на сърцето или смърт. Американците няма пропуснат възможност да достигнат нови висоти в простотията....
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ се превръщат от страна със закони в България номер 2. Място където полицията да я е страх да влиза в някои квартали. Място където полицията да я е страх да бие и да стреля защото ще накажат тях вместо да накажат престъпниците които с по 10 присъди се разхождат по улиците. Място където за нормалните хора справедливост няма, а зад престъпниците веднага скачат десетки правозащитни организации.Как ще ги стигнем американците? Ами те са се запътили към нас. Честито да им е.
45
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Joan 45истината е малко по-различна Участвал ли е Флойд във въоръжен грабеж , участвал е . Удрял ли е някого - не , жената е ударена от друг имало ли е бременна жена - не . Жената в къщата не е била бременна Починал ли е някой по време на обира - не Разбира се никой не ги оправдава за обира / били са 6 човека/ . Човек може от преживения стрес да се разболее
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като не можеш да дишаш, получаваш сърдечен арест. Това е очевидно хватка на защитата, но всеки мислещ човек може да разбере, че това е смешно. Всяка смърт е сърдечен арест, и да те прострелят в главата пак ще ти спре сърцето. Това не значи, че не са те простреляли.
43
3
 
14
 
! Отговори
Joan преди 3 години
До АнонименШовин познава Флойд от преди. За полицията той е особено опасен престъпник с досие. Има присъда - заедно с други престъпници влизат с взлом в къща с цел обир. Вътре има бременна жена, която умира вследствие на нападението. След като излежава присъдата си, Флойд се опитва да живее нормално, но, както виждаме, е бил надрусан в момента на задържането. Това става ясно от лекарския доклад. Нека бъдем коректни към фактите!
42
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Истеричните индоктринирани либерални психопати как ще коментират сега ;) ???
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти да видиш...И защо ги ручахте жабетата, бре демосрати, защо?Щото ви пречеше Тръмп? Затова подпалихте война в САЩ, така ли? Сега, къде се каните да запалите война? В украИна? В Грузия вече пробвахте!
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роднините му да възстановят парите, които получиха по делото.
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Флойд умря защото е бил болен и надрусан , а не защото са го душили. Това се знаеше още като умря. Делото го отлагаха , защото полицая ще бъде оправдан , а това беше зле за демократите.
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37 Според теб , ако Флойд е бил в перфектно здраве , можеха часове да откарат така , и после нищо нямаше да му има интересно
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37 като запознат с бойните изкуства , знаеш сигурно ,че има хватки , които те трупясват за секунди , има и такива , които убиват човек доста по-бавно искаш да кажеш ,че ако теб някой не ти позволяват да дишаш , ще си стоиш мирно и кротко и няма да се опиташ да кажеш нещо Полицаят уби Флойд за 8 -9 минути . Естествено ,че ще може да каже " не мога да дишам". Ако хватката е такава , която убива за секунди , нямаше да го морят толкова минути
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
маймунарника в Америка се надигаще раздават африканско правосъдие.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31 има друг случай , където полицаи убиват човек , като му притискат гръдния кош към земята и не му позволяват да диша нормално минути наред Ако не си със слаби нерви - пиши "Tony Timpa" в ютуб и гледай как го убиват човека Не виждам , защо ти се струва странно ,че може да убиеш човек по този начинНе го познавам полицаят, не съм се ровил да ли е расист , определено е социопат. Не може всички да му казват " Флойд няма признаци на живот вече " , а той продължава да го натиска
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34 , Е явно нямаш спорт бойна култура изобщо , тогава недей се опитва да мислиш как се души , понеже аз знам. Ти като искаш да пробваш си направи експеримента, те затова се правят и съдебни експерименти , да видиш ще почнеш ли да се задушаваш. Пробвай , пък после ръси умности. И да ти кажа само , ако те душат неможеш изобщо да викаш, изобщо нищо не излиза от устата . Мисли като пишеш .
33
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха беше ясно че тоя рецидивист и наркоман не е чист НО нали маймуните там скачат търсят причини да крадът и трошат...
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За спиране на сърцето да сте чували? Или само за сърдечни "арести"? Че нещо много арести се натрупват в статията