САЩ със заплаха: Ще има последствия за Русия ако Навални умре в затвора

Лидерите на ЕС също са обезпокоени
18 апр 2021 20:48, Нели Христова
202
САЩ със заплаха: Ще има последствия за Русия ако Навални умре в затвора
Снимка: БГНЕС

Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан каза днес, че Вашингтон е заплашил Москва с "последствия", ако критикът на Кремъл Навални умре в затвора, предадоха Ройтерс и ДПА.

"Уведомихме руското правителство, че случващото се с Навални в техен затвор е тяхна отговорност и международната общност ще им държи сметка", каза Съливан за предаването "Състоянието на съюза" по Си Ен Ен. Той добави, че Вашингтон обсъжда различни евентуални наказателни мерки, но отказа да ги назовава, предава БТА.

На въпрос защо президентът Джо Байдън не коментира обезпокоителните съобщения за влошеното здраве на руския опозиционер, Съливан каза, че Белият дом разговаря с Москва "частно и по дипломатически канали". Той отбеляза, че наскоро САЩ и ЕС са наложили санкции заради преследването в Русия на политическия противник на президента Владимир Путин.

Алексей Навални бе осъден през февруари на две и половина години затвор заради нарушение на предписанията на условна присъда по дело, което той нарича изфабрикувано. Той бе арестуван след пристигането си в Русия от Германия, където бе на лечение заради отравянето с нервнопаралитично вещество.

От 31 март той отказва да приема храна в знак на протест, че не му разрешават адекватно лечение срещу остри болки в гърба и кръста. Лекари съобщиха вчера, че според лабораторните изследвания скоро Навални ще изпадне в бъбречна недостатъчност, което може да доведа до арест на сърцето.

В изявление за вестник "Билд" външният министър на Германия Хайко Маас казва, че ситуацията около Навални ще бъде обсъдена утре на заседанието на първите дипломати на страните от ЕС.

Около 457 хиляди души са се записали на уебсайта на Навални за участие в предстоящите демонстрации в негова подкрепа. Първоначално екипът му бе заявил, че изчаква да се съберат половин милион подписа. Но предвид развитието на събитията е трябвало да се избърза с определянето на датата 21 април за общонационалната протестна акция, казаха организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги съм се чудил, кой ще загуби повече, ако паднат по няколко атомни бомби - развития Запад или пропадналата Русия? Още повече, че много гъсто са населени и ЕС и САЩ.
93
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Янките насъскват свойте верни англииски кучета .Чехи, поляци румънци и българи също им пригласят.Само че на Рус Иван не му пука.
92
2
 
14
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 3 години
света сррещу запада !Дойде време за рзплата с караварския окупатор и метастазите му !
91
1
 
23
 
! Отговори
КАНАЗИРЕВ преди 3 години
ОСТАВЕТЕ НАВАЛЧО ДА СИ УМИРА НА СПОКОЙСТВИЕ,ЩОМ ТАКА Е РЕШИЛ , ПРОБЛЕМА СИ Е НЕГОВ , А БАЙДЪН ДА СИ ГЛЕДА ПСИХОПАТИТЕ ,КОИТО ГЪРМЯТ В УЧИЛИЩАТА ,МОЛОВЕТЕ И ЦЪРКВИТЕ,
90
1
 
15
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 3 години
Върху краварската скотска каска се скача и се размазва със ярост и омряаза докато не стане на пихтия !Да живее Русия и смърт за америка!
89
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Навални умре в затвора, ще има умрели и по площадите - и на полицаи и на протестиращи. Няма да се размине с мирни протести.
88
0
 
6
 
! Отговори
МАЛКИЯ МУК преди 3 години
Никои не е вечен
87
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** как - толкова пари, време и нерви са инвестирали в Нахални, а той да пукяса в затвора? Естествено че след такъв провал ще трябва да има санкции.Сега чакаме Рашша да санкционира САЩ заради Георги Флойд, хахах.
86
3
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Има си хас да стане атомна световна война заради това недоразумение Нахални!Хамерика първо стреля, после мисли.
85
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще САНКЦИОНИРАТ поредния руски ОЛИГАРХ
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички трябва да е ясно, че развръзката наближава. Не може да продължи така вечно...
83
1
 
26
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
И още нещо за младите българи,бъдещи гласоподаватли на България! Това никъде няма да го прочетет уви!-:( Разграничете най после този лозунг " ЕС НАТО"! ЕС си е наша Европейска организация! Дори и да взема погрешни решения,спрямо Европа.ТЯ СИ Е НАША!!! Но НАТО си е военна организация и структура,следваща ИНТЕРЕСИТЕ САМО НА АМЕРИКА! ЗА Европа като континент,трябва да е обидно,друг такъв да я "пази"!Представете си Европейска армия да "пази" Северна и Южна Америка? Аз не мога!Това е политика на САЩ!
82
2
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Какви лекари и какви лабораторни изследвания? Кравари, защо биете ***? Защо задушихте афроамериканската гордост Флойд? Много излишен шум за едно нищо!
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, плащали са таксите на дъщерчта в Станфордския университет, личи си.
80
5
 
24
 
! Отговори
СлаваНаПутин преди 3 години
Само Русия и Китай могат да спасят човечеството от агресията и злокобоието на скотовъдците .Ще помним винаги Хируошима и Нагасаки, Ирак, Либия,Авганистан,Виетнам, Корея, Югославия и съборената къща, и радиацията в Горна баня!И бомбандирана София !
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще хвърлят атомните бомби?
78
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До DtrumpppМалкия,да беше се поинтересувал какво са "болшевиките",какво "меншевиките",...там и другите,преди да се осополиш с тоя.."призив-коментар"..
77
0
 
2
 
! Отговори
Bulgaria Collapse преди 3 години
Пернишки Мутри близки на прокурор Гешев ми нарязаха ръката беше цъфнала като пържола та по спешност извиках линейка, а Пернишкият лекар ми вика абе вече е късно за инжекция против тетенус, ръката ще ти почернее от гангрената и ще умреш! Bulgaria Pernik 2020
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ НЕ СА ФАКТОР ДОРИ ЗА СВАЗИЛЕНД И ЗАМУНДА ПУКАЙТЕ СЕ КРАВЕШКА ТОР
75
3
 
20
 
! Отговори
АнатемаКраварЕ преди 3 години
Много пари са инвестирали скотовъдците (ФАЩ) чрез СеРеУ-то в този Наваклни,щом така неистово ***,защото в краварникът човешкият живот не струва пукната пара,въпреки позьорството им .