Двама загинаха при катастрофа с електромобил на "Тесла"

Те се блъснали в дърво в щата Тексас
19 апр 2021 18:00, Ния Христова
38
Двама загинаха при катастрофа с електромобил на "Тесла"
Снимка: БГНЕС
Двама души са загинали при катастрофа с електрически автомобил "Тесла". Автомобилът се е блъснал в дърво в американския щат Тексас, съобщи "Уол Стрийт Джърнъл", позовавайки се на властите.
 
Според данните инцидентът е станал северно от град Хюстън. Отбелязва се още, че по време на инцидента колата е била в режим на автопилот и човек не е управлявал колата. Едната от жертвите е била на предната седалка, а другата е седяла отзад. Ектрическият автомобил се е движил с висока скорост, но не е успял да вземе завой и се е блъснал в дърво.
 
"Според резултатите от предварително разследване, което все още не е приключило, по време на инцидента никой от пострадалите не е управлявал колата ... ние сме сигурни в това 99,9%", каза местният полицай Марк Херман.
Още по темата
 
Той отбеляза още, че спешните служби в продължение на четири часа са опитвали да изгасят пожара и са използвали над 120 000 литра вода. Все още не е установено дали въздушните възглавници са се задействали при инцидента.
 
Електрическите превозни средства на "Tесла" са известни със системата си за подпомагане на шофирането, която представлява автопилот, въпреки че производителят изисква водачът никога да не сваля ръцете си от волана. Много хора пренебрегват това правило, разчитайки изцяло на системата, което вече е довело до аварии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
На теслата Дръжката преди 3 години
Тесла никога не е имала автопилот . Така нарекоха от гъз4рия системата си за Road Assistance КОЯТО ОЩЕ СЕ САМООБУЧАВА И ВСЕ ОЩЕ ИМА ТРУДНОСТИ ПРИ РЕАГИРАНЕ НА ОПАСНОСТИ И ВСЕ ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДОРИ ЗАДОВОЛИТЕЛНО ДА РАЗЛИЧАВА ОБЕКТИТЕ ОКОЛО КОЛАТА. Да, мърда волана насам-натам... натиска самостоятелно газ и спирачка ... отчита обекти около колата , движещи и неподвижни с рефлексите на 8-годишно дете. И ТОЛКОВА.Със сигурност това "дете" ще порастне до пълноценен автопилот... НЯКОГА, но не сега.
20
0
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 3 години
Някой разбра ли, че никой не е шофирал? Единият е бил на мястото до шофьора, другият - на задната седалка. Сами са си виновни.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога този самозванец ще ползва и петни името на най-талантливия учен и гений Никола Тесла?
18
2
 
7
 
! Отговори
У преди 3 години
Знаете ли, че на повечето кораби има автопилоти от години. Има с най-различна степен на автономност, от такива дето следват зададен курс, до комплексни, които могат да заместят човек през 99% от времето. Въпреки използването и удобството има и с-*** за присъствие на човек, с бутон или датчик се засича дали има човек да следи всичко и ако не, започват аларми. Там всеки инцидент е ужасно скъп и затова е консервативна. Още има и хартиени карти даже! Ако стане авария, стока за млн$+корабът= хората...
17
2
 
4
 
! Отговори
Роко2 преди 3 години
Тесла ясно заявяват, че е забранено да оставят колата да поема контрола ,но защо не сложат зашита да паркира ако е оставена да шофира сама.
16
1
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
голема новина няма що
15
13
 
6
 
! Отговори
Dino преди 3 години
Журналята само търсят да оплюят някого и нещо.Сега Тесла им е на прицел.Колко трябва да си *** да седнеш зад волана и да се довериш до такава степен на технология, която в момента се развива???Айде стига оплювахте работата на фирмит, които развиват интересни неща. Един ден и вие ще имате такива коли, щото няма да има други.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗомби, влизай в час, че инак си обречен да ядеш фейсбук, инстаграм, смартфон и зарядно за него.Сиреч - от глад ще умреш. То е ясно, т0луп.
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не знам що за ииидиот трябва да си, че да седнеш зад волана и да оставиш нещо си да те вози. Наистина не го разбирам това. Ти мал*умен ли си къв си????? Ще тръгна аз от нас до магазина и ще чакам нещо си да ме закара за да си купя кисело мляко и после това същото, да ме закара до нас. И през цялото време, аз ще седя и ще си чатя по телефона. Хората изтрещяха ама тотално...
12
8
 
14
 
! Отговори
Кера преди 3 години
Абе това същество Илон Мъск до кога ще петни името на Тесла, ползвайки го за еко-измамата с електромобилчетата си ?! И да се наака от зор, няма като как да заприлича дори на изрезка от нокътя на мечтателя, учения, уникалния изобретател Никола Тесла.
11
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно прозшествие от колко хиляди часа упетреба на системата?Все още може да не е съвършена но се приближава!Ние хората колко пъти правим катастрофални войни? Да не би да сме си подобрили естествени та съдим изкуствения интелект?
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мина му модата на БМВ и сега ще ни информират за всяка катастрофирала Тесла.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъск трябва скоро да признае, че се провали и не може да направи автопилот без ЛИДАР, както се биеше в гърдите.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЖоШофьорът, разбира се, защото автопилотът е само помощно средство, а не заместител на шофьора. Много хора нямат капацитета да го проумеят.
7
7
 
15
 
! Отговори
Жо преди 3 години
ВЪПРОСЪТ е, ако автомобил на автопилот убие пешеходец, кой ще носи отговорност?
6
3
 
15
 
! Отговори
двг преди 3 години
Ау, колко са лоши електромобилите - как само удрят хора, блъскат се в дървета... Лоша работа е това електромобилът!
5
10
 
10
 
! Отговори
Мона преди 3 години
днес една позната без малко да я прегази един електромобил. забляла се на тиха улица и докато се обърне и се залепила на капака. колата спряла точно преди да я размаже и направи на кайма . Не чула, че иде месомелачката.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
туй е като'демокрацията и данъците ме правят свободен'
3
5
 
6
 
! Отговори
Чупурлу преди 3 години
Къде намериха тези дърво в пустинята? *** балъците.
2
6
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Естествен подбор?Тук в австралия по улиците им направиха контакти