Знаменитости с реакции за присъдата за убийството на Джордж Флойд

Решението на съда се смята за историческо в САЩ
22 апр 2021 04:00, Ния Христова
36
Знаменитости с реакции за присъдата за убийството на Джордж Флойд
Снимка: БГНЕС

Виола Дейвис, Шер, Марая Кери, Бионсе и много знаменитости от шоубизнеса приветстваха решението на съда, с което във вторник беше осъден бившият полицай Дерек Шовин за убийството на Джордж Флойд, предаде БГНЕС.

Смъртта на Джордж Флойд, който бе задушен от полицай, предизвика вълна от емоции по целия свят. Хиляди демонстранти се събраха, за да осъдят расизма и полицейското насилие. 
 
Във вторник излезе и съобщението за присъдата на съда, който призна Дерек Шовин за виновен за смъртта на 46-годишния афроамериканец в Минеаполис през май 2020 г. Все още не е оповестено каква е точната присъда на бившия полицай, но го грозят до 40 години затвор.
 
Решението на съда се смята за историческо в Съединените щати и е приветствано от всички страни, включително и от Холивуд. 
Още по темата
"Виновен! Тъй като това е така. Почивай в мир, Джордж Флойд. Вие и вашето семейство бяхте оневинени", реагира актрисата Виола Дейвис. Приветствайки присъдата, Кери Уошингтън смята, че има "още много работа“, която трябва да се свърши, за да се получи "справедливост" и по други дела.
 
"Справедливост. Изпращам любовта си към семейството и приятелите на Джордж Флойд", написа Капитан Америка - Крис Евънс.
 
"Виновен, Виновен, Виновен. Никой не печели. Джордж Флойд вече не е тук и в крайна сметка някой е отговорен за това, Дерек Шовин", реагира Упи Голдбърг. Подобно чувство сподели и продуцента на "Анатомията на Грей" Шонда Раймс, която припомня, че "присъдата няма да върне г-н Флойд. Но правосъдието е истина", каза тя.
 
На своя уебсайт Бионсе приветства решението след години на "злощастно правосъдие" и призовава за молитви за онези, които са жертви на "твърде много години на неравенство". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Kиро Х преди 2 години
До До Киро ХАбсолютно. Нивата в кръвта му са били несъвместими с живота.
27
1
 
2
 
! Отговори
До Киро Х преди 2 години
Значи ако тоя не му натискаше врата, черния пак щеше да СУ умре от фентанил така ли?
26
2
 
3
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
До Един BG от USAЗаблуден си, момко, Не полицая, а нивото на фентанилът го уби. Факт!
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие тука където пишете нормални ли сте? Ония повече от пет минути му затискаше врата след като черния вече беше спрял да мърда. И стана едва когато дойде линейката. Гледайте клипа и не пишете глупости
24
2
 
15
 
! Отговори
Гаро преди 2 години
Какви звезди бе,какви знаменитости,айде да не се изказвам нецензурно. Защитават доказан криминален възпротивил се на полицията....Айде стига моля ви се...
23
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме дразни това лицемерие у така наречените звезди. Помним и Робърт де Ниро как п люеше срещу Тръм относно политиката му за цветнокожите и накрая точно жената на де Ниро, която е цветнокожа му разказа играта с развода. От холивудски и музикални величия в САЩ акъл не търсете.
22
6
 
19
 
! Отговори
Един BG от USA преди 2 години
Всеки, който си е имал вземане даване с черните знае какви *** са, но в случая ченгето направо си го уби. Четиримата полицая спокойно можеха да го напъхат в колата. Цялото това натискане за толкова време беше излишно при положение, че той беше обезвреден и постоянно повтаряше, че се задушава. Жалко и за полицая но факта, че Флойд е престъпник не му дава право да го убива. Те го оставиха и викнаха линейката когато ония вече беше дал фира
21
2
 
29
 
! Отговори
D преди 2 години
Въпросът е защо Флойд изобщо е бил на свобода? Стигнахме до там да защитаваме престъпниците. Крадецът вика дръжте крадеца. Ако обаче, вашите деца бяха засегнати от престъпленията на черн*ьо нямаше хич да го защитавате.
20
1
 
3
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
Да, гледах клипа. И единия и другия и тези от полицейските камери. И какво. 3-*** полицаи не могат да го сложат в колата след като е проснат на земята и с белезници?? Или да хо оставят на земята?След 5тата минута на земята си беше излишно. Не мога да кажа всички факти и обстоятелства. За това си има съд и той се произнесе. Сега да обжалва и тн. Има си ред.
19
2
 
18
 
! Отговори
Артисти-Популисти преди 2 години
В такива моменти много артисти режисират реакциите си не по справедливост, а от гледна точка на популизма - да се харесаш на своите фенове!Не очаквайте артистите да са силни - макар че те са - те са много по богати и влиятелни от съдията взел решението, който няма как да не е повлиян от протестите.А протести при пострадали афроамериканци са задължителни - независимо от това кое е справедливо.ВНИМАНИЕ- това ни чака и тук в БГ!
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от чалгари!
17
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До M.I.C.Ти гледа ли клипа? Колко време се бориха с него да го вкарат в полицейската кола? НЕ ИСКАШЕ ДА СЕ ПОДЧИНИ НА ПОЛИЦЕЙСКО РАЗПОРЕЖДАНЕ! Колко време го увещаваше тъмнокожия полицай преди да го поведат към полицейския автомобил? Имал клаустрофобия? Та цветнокож полицай малко преди това го измъкна от неговия автомобил! Там с часове не е имал клаустрофобия докато подаваше на непълнолетни нещо и те крадешком се отдалечаваха! През цялото време се съпротивляваше и финтираше полицайте! Ето защо
16
3
 
37
 
! Отговори
zer преди 2 години
Ок, да кажем, че ченгето е виновно, че е газило 10мин с коляно във врата. Но това което ме дразни е иконизирането на този Флойд и приравняването му на светец или месия на някаква промяна. Семейството му гушна едни 30милиона обезщетение, половината полицейско ръководство в Минеаполис подаде оставка, а сега не ми се мисли полицията там как арестува хора от негроидна раса. Сигурно им се молят да си сложат белезниците...
15
10
 
5
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
Не е въпросът защо го е натискал, а защо го е правил 9-10 мин. При положение, че е с белезници и обезвреден? Ей това, ако не беше щях да съм на страната на полицая.
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До истинаСгъва те някой на улицата с две тупалки, умираш, обаче оня е невинен, щото си умрял от мозъчен кръвоизлив, а той те е млатил отвън..Тила, нали е част от врата, връзката на глава с тяло. А при днешния застоял живот, вероятно половината свят, не може да си обърне главата на 90 градуса встрани.Да, вярно е, убитият не е бил цвете...
13
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами накрая САЩ ще станат като в България. Черниkите ще бият полицаите и онези няма да смеят да направят нищо
12
2
 
29
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
Прогресив, ужким демократи, ужким либерални ценности.... и изведнъж ше се окаже, че другаря Мао е бил прав и че ако не ги биеш с пръчката, ще ти запалят нивата. сащ изобретиха болшевизма, а с тяхната правна система сега всеки наркодилър ще пуска дело срещу полицията... видимо работата пак отива на север срещу юг.
11
3
 
9
 
! Отговори
От бореца преди 2 години
А изказвания на хора имаше ли, тия муни като туруците в България дай да реват и крадат!
10
2
 
43
 
! Отговори
Д... да ни е яко преди 2 години
Ако някой се залъгва, че мачкащият Щатите либерал-фашизъм е само техен проблем и ще ни подмине, май се опитва да живее в друга вселена. За изтрещелите левундери е скъпо и мило всичко болно, извратено, слабоумно и невежо. Това е смъртоносен упадък на западната цивилизация и превръщането на някакъв спихнат наркоман в герой и сакрална жертва е негов неоспорим симптом. Имаме съвсем малко време да се опомним, иначе сами разчистваме пътя на китайците към световна хегемония. А те няма да ни пожалят.
9
3
 
59
 
! Отговори
истина преди 2 години
чичо Том накрая ще разруши Америка и нейните ценности.Аз като гледах клипа полицая му натискаше врата т.е. отзад тила,а не гръкляна че да се задушава.И накрая полицая ще отнесе до 40г. затвор заради непотребния афроамериканец,занимаващ се с дрога,грабежи и какво ли не още!Какви времена доживяхме мамка му!!!