Джо Байдън: Америка отново тръгва напред

Кабинетът му работил за връщане на доверието в демокрацията
29 апр 2021 07:51, Ния Христова
36
Джо Байдън: Америка отново тръгва напред
Снимка: БГНЕС
"Америка отново тръгва напред". Това заяви президентът Джо Байдън в първата си реч пред двете камари на Конгреса, по случай първите сто дни от управлението си, предаде БНР.
 
Президентът на САЩ допълни, че правителството му работи за връщане на доверието в демокрацията и показва, че може да постига резултати.
 
Байдън поясни също, че е показал ясно на руския президент Владимир Путин - САЩ не искат да има ескалация на напрежението, но действията на Москва трябва да имат последствия.
Още по темата
 
Президентът подчерта, че в битката с Covid-19 предстои още много работа, но "не трябва да се отпускаме". Той каза, че от януари насам се наблюдава спад с 80% на смъртността сред възрастните в резултат на болестта. 
 
По думите му повече от половината американци са получили поне по една доза ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп даде 3 трилиона за възстановяване, но се "забрави".По времето на Тръмп е имало най-голям ръст от бизнеси, управлявани от чернокожи.По времето на Тръмп безработицата намаля.Но дойде короната.Байдън не му се качва рейтинга, въпреки че икономиката зашочва да се възвръша към старите си темпове, отшускат се мерки и живота става по-лек спрямо 2020-а...Пълн РЕЗИЛ!