Тестват COVID ваксини върху деца над 6 месеца в Калифорния

Изследва се количеството на ваксината, което децата могат да понесат
29 апр 2021 22:01, Ния Христова
34
Тестват COVID ваксини върху деца над 6 месеца в Калифорния
Снимка: БГНЕС
140 милиона възрастни американци вече се ваксинираха срещу COVID-19, фармацевтичните компании "Пфайзер" и "Модерна" стартират следващата фаза на проучване, която има за цел да установи дали ваксината ще бъде безопасна и ефективна и при най-малките, предаде БНР.
 
В Калифорния стартираха изпробването на ваксина и за децата над 6 месеца.
 
7-месечният Сорен вече е получил първа доза от ваксината. Майка му казва, че не е имал проблеми, но 3-годишното му братче Андел е имал болка в ръката и се е чувствувал изморен. 
 
"Децата под 18 години са повече от 85 милиона в САЩ - около 20% от населението. Ако бъдат ваксинирани това ще бъде голям принос за намаляване разпространението на вируса", казва д-р Ивон Малдонадо, професор по педиатрия, епидемиология и здраве на населението в Станфордския университет.
 
Според лекарите децата може да не боледуват от COVID-19, но пренасят вируса без да имат симптоми и несъзнателно заразяват.
 
При проучванията на "Модерна" всички деца ще получат втора доза 28 дни след първата, а в изследването на "Пфайзер" тя ще бъде след 21 дни.
 
Изследва се също така какво количество на ваксината децата могат да понесат и до колко ще бъдат защитени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
16
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Какъв родител би си оставил детето в такъв експеримент?
21
12
 
2
 
! Отговори
Така трябва да бъде преди 2 години
Хайде стига глупостите от антиваксъри терористи и конписпиратори параноици. Ваксинацията е за добро и е необходимост не сме в средновековието или пък във времето на пещерните хора. Бъдещето на човечеството е науката, образованието, медицината и бизнеса. Няма място за примитивни фанатици и деградирали хора.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма алчност за пари. И децата искат да ваксинират за да има повече печалба. Парите пред всичко ***!!! Но те няма да се спрат до там запомнете какво казвам!!! Следващите ще са животите там ще има огромба печалба. "Че нали уж животнте са го разпостранили" няма как да е лаборатория :) не е етично нали дори да е вярно :(:(:(
19
15
 
3
 
! Отговори
Децата заразинели преди 2 години
Децата са най-големите разпространители на вируси и всякакви зарази напълно нормално е да се изпитват лекарства и задължително да се ваксинират всяка година без мрънкане няма не искам няма недей. За да е справедливо ползването на разработваните лекарства и ваксини всяка държава по света трябва да участва с тестове и изпитания на лекарства върху деца.
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да видим колко далече може да се стигне с този измислен вирус. Не само не ни оставят на мира, ама и се създава усещането, че още не са започнали. Още дори не е настъпило началото на коронаистерията.
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е станно да се жертва живота на деца за да се спасяват стари хора. И нали възрастните ще са ваксинирани и няма да се разболяват. В България това няма да мине стига да не пуснат мутация и по децата.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яко ще измрат.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня мал...оумния Fauci... само той !!!!
14
0
 
8
 
! Отговори
Плоскоземец преди 2 години
До до 10 и 11 от славянЗемята е равнина, релефна и неподвижна. Хелиоцентризмът е масонска лъжа-догма, с всичките си въртящи се топки, планети, съзвездия, звезди- слънца и септилион галактики. Трудно е ментално да прибие догмата човек, но проумее ли го веднъж, отваря очите си за много неща! Това просветелние ще бъде т. нар. "Апокалипсис", защото не всеки може да го понесе психически. А що се отнася до "ваксината" - всеки трябва да приложи критическото си мислене и това ще е вид микроевролюция.
13
2
 
26
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Аз предрекох че и в майчината утроба ще ги гонят с вълшебните си ваксини!Същите тия дето искат да редуцират драстично населението на земята. И не го криеха от години.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
краварите имат подземни бази и там се правят на богове
11
1
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 2 години
Как може да злобееш, това са деца ...........малки американчета?Те не са виновни за грешките на политиците в Америка?Що за човек си..................ти нямаш ли душа???
10
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките деца....................фармацевтичната мафия няма наяждане!!!
9
1
 
39
 
! Отговори
нямам думи преди 2 години
,,Изследва се количеството на ваксината, което децата могат да понесат"И как ще разберат кое е пределното количество,което детето може да понесе? И какво става ,ако не може да го понесе?
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха пий си розовите хапчета пич, и се радвай, че си жив. Ужас!
7
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
плоскоземници - вие сте ваксинирани със поне 10 ваксини преди да ви дойде антиваксърския акъл. можете да сте благодарни че сте живи, не сте с криви крака и очите не са ви на х.
6
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на децата посегнаха .Да горят в ада
5
6
 
51
 
! Отговори
Майтапчийси преди 2 години
Ваксинираните могат да заразяват, но щели да ваксинират децата, за да намалят разпространението. Безумно, плоско, грозно.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата не са по калъп. Едно е повече килограми, друго с по-малко, едно е с по-развита имунна система, друго с -по-малко развита. Едно е с по-развита нервна система, друго по-малко. Никога дозата не може да е една и съща. Това е и големия проблем при ваксините за деца.
3
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Света е изкукуригал.