Байдън с нов подход спрямо Пхенян - с дипломация

Политиката на САЩ няма да се фокусира върху постигането на голяма сделка
1 май 2021 11:21, Петя Славова
34
Байдън с нов подход спрямо Пхенян - с дипломация
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън е избрал нов подход за натиск над Северна Корея, който ще разчита на дипломацията, но без да търси "голяма сделка" с лидера Ким Чен-ун, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс. Говорителката на Белия дом Джен Саки заяви вчера пред репортери на борда на президентския самолет "Еър форс 1", че администрацията е завършила едномесечен преглед на политиката спрямо Пхенян.

Пълната денуклеаризация остава крайната цел, потвърди тя, но уточни, че "политиката Байдън" представлява опит да намери златното сечение между политиките, следвани от неговите предшественици, като напомни, че последните четирима американски президенти не са успели да убедят Пхенян да се откаже от ядрените оръжия.

"Нашата политика няма да се фокусира върху постигането на голяма сделка, нито ще разчита на "стратегическо търпение", каза Саки. По думите й вместо това САЩ ще се придържат към "калибриран практичен подход, открит за дипломация със Северна Корея", и постигане на "практически напредък, който увеличава сигурността на САЩ и техните съюзници".

Саки не разкри подробности какви биха могли да бъдат следващите стъпки на администрацията освен дискусии със съюзници. Байдън се срещна с с японския премиер Йошихиде Суга преди две седмици и ще посрещне южнокорейския президент Мун Дже-ин в Белия дом на 21 май.

Ройтерс припомня, че на 15 април коментаторът на "Вашингтон пост" Дейвид Игнейшъс цитира правителствен източник, според когото вероятността Северна Корея да се откаже от ядерните оръжия сега е "близо до нулата" и че администрацията търси "междинни спирки", например спиране на разпространението на ядрено оръжие и разработването от Северна Корея на нови системи за пренасянето му като балистични ракети с подводно изстрелване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Тялото преди 2 години
Реално няма нито една развита страна в която бедните да догонват богатите.Това си е фундаментален недостатък на капитализма. Скоро се изненадах, че най-голяма е разликата в Холандия. Но като имаш 600 години трупане на семейни богатства няма как семейството ти да е на нивото на някой, който от 20 години се опитва да отлепи от дъното. Богатството най-често е наследствено.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямата сила в момента са Китай и Русия които са в съюз.САЩ вече не са сила номер 1.
22
1
 
0
 
! Отговори
локо преди 2 години
Не съм мислил, че САЩ ще станат за смях.Наистина великолепна държава! Дано се съвземат и бъдат това, което бяха!
21
1
 
8
 
! Отговори
любознателен преди 2 години
До 7 Анонимен-Самия Тръмп ще бъде запомнен единствено с пуча и атакуването на Капитолия.- :)Що си мислиш че всички като теб, се информират само от СиЕнЕн и четат Работническо Дело.
20
1
 
6
 
! Отговори
щангист преди 2 години
Г-н Байдън може да бъде шампион в изхвърлянето !
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо спят соросчетата тази статия е за техния лидер , ще им спрат доларчетата.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10"Десните партии на Костов, Слави Трифонов, Божков" - партията на Костов вече не е негова и прави сериозен завой наляво, бих казал, че е най-лявата в момента. Партиите на Божков и Слави не ги знаем какви са, защото говорят само общи приказки. Ако сме честни същото важи и за ГЕРБ, БСП и МаяМа - в "програмите" им няма нищо конкретно.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бейджин Байдън или Мистър 10 процента.Така американците наричат Джо.Заради комисионната,която е взимал от договорите на сина си с фирми на Китайската Комунистическа Партия .
16
1
 
6
 
! Отговори
komitata преди 2 години
с една дума тинтири ,минтири да излезем от положение -малкия не го бръсне за нищо
15
0
 
11
 
! Отговори
зер преди 2 години
Препечатване на такива CNN-ски статии много ме дразни. Реално разговорите между КНДР и САЩ започнаха по време на Тръмп с исторически постижения в рамките на 2г. Дори самият Ким пресетъпи границата на Южна Корея и се здрависаха.Да ми говорят, че Байдън започва дипломация с КНДР си е жива лъжа.
14
1
 
16
 
! Отговори
Мъпет шоу преди 2 години
Джо *** е кукла - ръкавичка!Затова погледа му е такъв един смаян - нали при кукловодството средния пръст се потавя на едно място...
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С дипломация разбира се иначе големия Кимчо ще го опердаши ..
12
2
 
14
 
! Отговори
РЕално погледнато преди 2 години
Краварите при силни опоненти не са най-смелите и принципни играчи.Скоро ще се приберат да си поплачат в краварника.Времето им отмина. Свободните хора искат да се развиват свободно.
11
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да се занимават с тая мишка Ким Чен Ун. Единствено Китай крепи мишката и го ползва за изостряне на напрежението в тихоокеанския район. Крайната цел на Китай е да завладее Тайван, а това за сега е невъзможно заради САЩ. Така че лаещото куче Ким Чен Ун е от голяма полза за Китай. САЩ трябва да усилят натиска върху Китай особено след преврата извършен от него в ХонКон преди година.
10
4
 
9
 
! Отговори
Чиба американофили! преди 2 години
Долу чиибурашкин - долу!Стига си лаял! и не хапи!Само се майтапим с господаря ти!
9
2
 
7
 
! Отговори
Справедливо! преди 2 години
денуклеаризация на полуострова - след денуклеаризация на континента!
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият подход ще да е само луноход. Ким отдавна гледа натам, а Бай не слиза от Луната.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десните партии на Костов, Слави Трифонов, Божков искат да свалят ГЕРБ от власт.Атаката към ГЕРБ е отдясно.ГЕРБ, докато лъже за президента и се пази отляво, ще получи дясно дълбоко влизане от десните партии.
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се страхуваме от Индия, Африка, Латинска Америка да не станат велики като Китай.Китай е загубена кауза.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп се правеше на голяма работа и фантастичен преговорчик през целия си мандат, Ким Чен Ун му беше невероятен приятел но нищо не се получи както стана и с цялото президентсване на Тръмп. Самия Тръмп ще бъде запомнен единствено с пуча и атакуването на Капитолия.