Какъв ще е подходът на САЩ към Северна Корея?

Америка ще се откаже от "стратегическото търпение"
1 май 2021 22:00, Нели Христова
66
Какъв ще е подходът на САЩ към Северна Корея?
Снимка: БГНЕС

САЩ разработиха нов подход към КНДР, отказвайки се от идеите за „стратегическо търпение“ и голяма сделка с Пхенян, към които се придържаха предишни американски правителства. Това съобщи говорителката на Белия дом Джен Псаки, пише БГНЕС.

"Нашата цел остава пълното ядрено разоръжаване на Корейския полуостров с разбирането, че усилията на предишните четири администрации не успяха да постигнат тази цел. Нашата политика няма да се фокусира върху постигането на голяма сделка и няма да разчита на стратегическо търпение".

"Политита ни е практичен подход, който е отворен за дипломатически ангажимент с КНДР и ще проучи тази възможност, както и практически напредък, който да подобрява сигурността на САЩ, на нашите съюзници и разположените американски сили", поясни говорителката на президента Джо Байдън. Според нея САЩ ще продължи да се консултират с Република Корея, Япония и други съюзници и партньори за всяка стъпка спрямо КНДР.

"Мненията на чуждестранните съюзници и партньори на Вашингтон, както и усилията на предишните администрации на САЩ, бяха взети предвид, когато обкръжението на Байдън направи преглед на политиката към Пхенян", увери Псаки.

Тя не уточни кога точно Байдън се е запознал с новия подход към КНДР и кога го е одобрил. По-рано настоящото правителство на САЩ всъщност сигнализира, че не планира да разчита на пряк двустранен диалог с КНДР за ядреното разоръжаване на Корейския полуостров. Белият дом предупреди през януари, че администрацията на Байдън, наред с други неща, възнамерява да следва курса за възпиране на Пхенян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
11
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Диано .много сиПак ли ***.о.то БСП се обажда от преизподнята си?! От къде те пари сега, значи, щот не се научи да не си голословно и нямаш такъв изглед явно, а аз нито съм ясновидка нито ми се занимава с про.ст.отиите на едно БСП и въобще не мога да ти помогна, сме.ш.ко...По добре да затварям телефона, значи...
9
3
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Добре, че си със женски никнейм че да ти простим. Единствено и само ядреното оръжие възпира света от световна война. Ама ще ми досадно да ти го обясня.
8
14
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Добре е да се намаляват страните с ядрени оръжия по света, да се премахне конфронтацията и повиши взаимното разбирателство и колкото е по-действена една политика в тези области, колкото по-ефективна е тя, толкова по-добре!Хората трябва да се разбират, да разбират и приемат особеностите си, да разговарят открито по проблемите си и да си помагат ако могат...Едва ли нещо ще помогне на Сев. Корея и Китай, например, ако те нямат желание да приемат истината такава, каквато е и да влезнат в правия път
7
5
 
10
 
! Отговори
Хихи преди 2 години
Преди няколко години - вой до небесата от американски медии, че Русия нарушавала някакво ембарго като изнасяла петрол в северна Корея с танкери. Та руснаците отговориха "Да бе изнасяме петрол ама защо да е с кораби като си имаме обща граница и великолепни пътища със северна Корея". Просто американците наистина имат проблеми със световната география.
6
3
 
3
 
! Отговори
Никъв преди 2 години
Значи ще вкараме на реплики само и жмичка. Искам война ядрена и после обединение на демократична Корея ,но Китай няма да позволи имат далавера!
5
5
 
11
 
! Отговори
Тц, нЕма как преди 2 години
Когато гледате северна Корея, значи гледате Китай. Те си имат железен договор за взаимна военна защита и точно по договор никой няма да се лиши от стратегическите си оръжия. Просто няма как да пипнете корейците и си измисляте глупотевини. И да, една от държавите със сериозен демогафски прираст въпреки санкциите.
4
10
 
5
 
! Отговори
Бейджинг Байдън преди 2 години
Свалям Памперса и Разтварям Бузките - това е!
3
8
 
8
 
! Отговори
Стратег преди 2 години
Подход как какъв -никакъв .Такъв както по време на корейската криза в по далечни времена,че и Виетнамската,че и Камбоджанската все такива славни американски победи. Майтап бе Уйли,както се казва.
2
3
 
6
 
! Отговори
? преди 2 години
E къФ да е?
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джими Картъровски.