Какъв ще е подходът на САЩ към Северна Корея?

Америка ще се откаже от "стратегическото търпение"
1 май 2021 22:00, Нели Христова
66
Какъв ще е подходът на САЩ към Северна Корея?
Снимка: БГНЕС

САЩ разработиха нов подход към КНДР, отказвайки се от идеите за „стратегическо търпение“ и голяма сделка с Пхенян, към които се придържаха предишни американски правителства. Това съобщи говорителката на Белия дом Джен Псаки, пише БГНЕС.

"Нашата цел остава пълното ядрено разоръжаване на Корейския полуостров с разбирането, че усилията на предишните четири администрации не успяха да постигнат тази цел. Нашата политика няма да се фокусира върху постигането на голяма сделка и няма да разчита на стратегическо търпение".

"Политита ни е практичен подход, който е отворен за дипломатически ангажимент с КНДР и ще проучи тази възможност, както и практически напредък, който да подобрява сигурността на САЩ, на нашите съюзници и разположените американски сили", поясни говорителката на президента Джо Байдън. Според нея САЩ ще продължи да се консултират с Република Корея, Япония и други съюзници и партньори за всяка стъпка спрямо КНДР.

"Мненията на чуждестранните съюзници и партньори на Вашингтон, както и усилията на предишните администрации на САЩ, бяха взети предвид, когато обкръжението на Байдън направи преглед на политиката към Пхенян", увери Псаки.

Тя не уточни кога точно Байдън се е запознал с новия подход към КНДР и кога го е одобрил. По-рано настоящото правителство на САЩ всъщност сигнализира, че не планира да разчита на пряк двустранен диалог с КНДР за ядреното разоръжаване на Корейския полуостров. Белият дом предупреди през януари, че администрацията на Байдън, наред с други неща, възнамерява да следва курса за възпиране на Пхенян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 2 години
Сещате ли се кой е казал: "Не може да бъде независима една държава, която няма ядрено оръжие"?Не е Ким Чен Ун. Казал го е генерал Де Гол, дългогодишен президент на Франция. Е, Ким Чен Ун изглежда също мисли така. И сигурно има право. За САЩ има два вида държави: сателити и противници. Северна Корея е от противниците, но от тези противници, които имат с какво да се защитят.
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 52Какво значи имат право да бъдат каквито си искат?Северна Корея е съсед на Япония и Южна корея.Мислиш ли, че твой съсед има право да стреля когато си поиска от терасата и да прави циркове?Що ми се струва, че ако ти се случи, ти ще си първия който ще се оплаче.
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да съм изтървал нещо, ама откакто Байдън е на власт, май има само монолози откъм Северна Корея към САЩ.Ким куткудяка нещо, от САЩ не му отговарят.
47
2
 
3
 
! Отговори
Ревално погледното преди 2 години
Китай вече не е това което беше.Дракона лети и може да бълва огън!Та американците вече не смеят да бият кучето - че господаря му е станал твърде могъщ!
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поведението на говеждите наглеци ще бъде като на разярен нпинчер.Свиреп лай,но от почтено разстояние.
45
2
 
0
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 54 - Хаха, браво на приятелите ти, които ходят до Виена, но те не са от българите в чужбина, с които се бъзикам, нали? Как ги раздели на частни и държавни зъботехниците, хаха? В поликлиниките кабинетите се дават на търг и се наемат от който даде най-много. Зъболекарката ми работи в поликлиниката в Ст. Град и повечето процедури са ми безплатни - Извади ми мъдрец, корени ми проправя за коронка, чисти ми плаката всеки път. В замяна я разсмивам до подпикване. Тряа си пич у живота не всичко е пари
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ким си го е преместил
43
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До xaxsasбНормалните хора си правят зъбите на частно, а не по здравна каса. Въпреки, че плащат здравни осигуровки. А аз познавам хора, които живеят в България и си правят зъбите във Виена.Въобще тези мантри, че българите мият чинии на Запад и се връщат да си правят зъбите по здравна каса са малоумие.
42
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1во Защо няма статия за отношението на Байдъновата администрация към Северен Поток 2????Че Джо е подвил опашката и е оставил всичко на благоволението на Путин?!2ро Защо няма статия за скандала между Байдъновата администрация и Израел???Израелските служби за сигурност извадиха запис,че Джон Кери е издал над 200 от военните им акции на Иран!!!Защо българските медии мълчат за тези скандали?
41
4
 
3
 
! Отговори
АбеИдиотГлавнобуквен преди 2 години
КАКВАТО И ДА Е, Е В НАРУШЕТИЕ.............четеш ли какви глупости пишеш......къде ви намират такиваЗавършениИдиоти ?
40
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКВАТО И ДА Е, Е В НАРУШЕТИЕ НА ПРИНЦИПИТЕ НА ООН !! МЕРАЦИ НА ЯНКИТЕ ДА ВЛАДЕЯТ СВЕТА.
39
5
 
3
 
! Отговори
дреме им на хуя преди 2 години
Идея си нямате за доктрината "чучхе".........На цивилизованите страни за "доктрината"..........марш на печката да четеш тезисите.
38
5
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
Дъртия пърдел Байгън се дърви не на когото трябва. Какво ще им направиш бе old fart? Тия имат оръжие от 90те. И ? Кво ? Хубаво е, че либератака показват колко са жалки, противни, посредствени и немощни.
37
14
 
5
 
! Отговори
Унчо скоро ще падне! преди 2 години
Проблемите със Северна Корея ще свършат в един миг само, веднага след битката при Армагедон, когато феодалните диктаторски режи изчезнат от картата на света. Тогава след Китай, примитивна Рус и Иран, Северна Корея също отива в небитието. В Космическа Америка съмнение могат да имат само неграмотните.
36
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой му пука, да си съществуват. Нас не ни интересуват пропаднали държави като СК, Русия и Сомалия.
35
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ със Северна Корея териториални спорове нямат.Проблем със Северна корея има Русия,защото остров Сахалин е корейска територия,не е японска.Прсчо докато държи юздите ще има мир,но ако ги изтърве? майко мила,там да не си!
34
2
 
1
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До Анонимен 43 - написаното от теб звучи много красиво. Вероятно Северна Корея биха променили виждането на хората за тях, ако разрешат на хората да излизат от страната, но не им разрешават да се върнат. Ще бъде интересен експеримент. И тук няма да е лошо да направят така, да видим сънародниците ни как ще си оправят зъбите на гърба на европейската здравна каса, хахаха.
33
6
 
12
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Хахаха тук с какви глупости ни облъчват. Цяла Европа е на протест против корпорациите и анти-вирусните мерки, а ние гледаме как хамериканците се опитват да приватизират и малкото, което не е тяхно.
32
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеологията чучхе се базира на три основни принципа и не е точно комунизъм както copocoидната пропаганда я представя:- никога не се оплаквай и прави всичко възможно да работиш за страната си и да разрешиш проблемите без да се оправдаваш и извиняваш с външни обстоятелсва които ти пречат- държавата трябва да е самодостатъчна и да бъде в състояние да осигури всичко необходимо за нормален живот на гражданите си без да зависи от външни фактори- външна намеса или влияние не се допускат
31
4
 
2
 
! Отговори
Сметалото преди 2 години
Идея си нямате за доктрината "чучхе", нали? То там е нещо като религия, но се предполага, че при опит за анексия и ясни знаци, че съпротивата е победена и няма никакъв шанс, ще се активират ядрени системи които ще замърсят територията за следващите 30 000 години радиационно. Там им е болката на щатите.