Фокусът на Бил Гейтс ще е глобалното затопляне, на Мелинда - феминизмът?

Станислав Касчийски, специалист по дигитални медии, пред Bloomberg TV Bulgaria
5 май 2021 21:40, Анисия Иванова
84
Фокусът на Бил Гейтс ще е глобалното затопляне, на Мелинда - феминизмът?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Разводът на Бил и Мелинда Гейтс е отдавна планиран, но разпределението на богатсвото зависи от наличието на предбрачен договор, като различни американски медии предоставят различна информация. Това заяви Станислав Касчийски, специалист по дигитални медии, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"По информация на New York Times такъв предбрачен договор съществува, но според TMZ, която е известна с бързината си по публикуване на документи, които не винаги са достоверни, такъв няма", допълни Касчийски.

Гостът коментира, че новината за раздялата на милиардерите е дошла от Cascade Investment - фондът, собственост на Бил Гейтс - който преди броени часове е прехвърлил 1,8 млрд. долара към Мелинда Гейтс.

По думите на Станислав Касчийски могат да бъдат намерени сходства с раздялата на Джеф Безос и Макензи Скот, чието имуществото беше разделено 1 към 4 и Скот се превърна в четвъртата най-богата жена в света.

Още по темата

"Тогава Скот Макезни раздаде много бързо 6 млрд. долара за благотворителност от своите 36 млрд. долара. Вероятно това може да се случи и с Мелинда, която и в момента инвестира в благотворителни и филантропски инциативи", каза още гостът пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Тепърва можем да видим Мелинда Гейтс в ролята на независим филантроп", изтъкна специалистът по дигитални медии.

Гостът уточни, че разводът няма да има никакъв пряк ефект върху компаниите, тъй като Бил Гейтс вече не е част от борда на директорите на Microsoft и Berkshire Hathaway.

"По-скоро очите са насочени към Bill&Melinda Gates Foundation, която разполага с 49,8 млрд. долара. Тя е сред тези на първа линия в битката с Covid, развитието на медицината, инициативата COVAX на СЗО за предоставяне на ваксини за по-бедните страни, както и борбата с климатичните изменения", допълни той.

Според събеседника фондацията ще продължи без смущения своята работа, като Мелинда ще се фокусира повече върху феминизма и жените лидери, докато Бил Гейтс ще обърне повече внимание на глобалното затопляне.

В разговора беше засегната и конспирацията за чипирането с ваксини, като Станислав Касчийски припомни, че тя произтича от инвестиция на Bill & Melinda Gates Foundation в технологичен стартъп, който разработва чипове, съдържащи цялото медицинско досие на даден пациент.

"Ваксините биха били доста по-скъпи, ако имаше чипове в тях. И самите чипове на този стартъп не могат да бъдат инжектирани с обикновена игла заради тяхната големина", смята той.

Повече по темата за развода на Бил и Мелинда Гейтс, както и за предстоящото решение на Facebook по отблокирането на акаунта на Доналд Тръмп, може да видите във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари