Жена, убивала ветерани с инжекции инсулин, получи 7 доживотни присъди

Рета Мейс е страдала от депресия, тревожност и други ментални заболявания
12 май 2021 21:30, Ния Христова
50
Жена, убивала ветерани с инжекции инсулин, получи 7 доживотни присъди
Снимка: Pixabay
Бивша асистентка на медицински сестри в болница за ветерани в Западна Вирджиния във вторник получи присъда от седем доживотни присъди затвор за убийството на седем възрастни ветерани с инжекции инсулин, съобщи Асошиейтед прес.
 
Рета Мейс, която е на 46 г., миналата година призна вината си миналата година. Този вторник обаче не обясни причината зад действията си. Съдия Томас Клий я определи като "чудовище".
 
Мейс е служила в Националната гвардия в Ирак и Афганистан, без да участва в бойни мисии. Страдала е от депресия, тревожност и други ментални заболявания. В дадено по-ранно интервю тя призна, че е инжектирала ветераните с инсулин. Обяснението й за действията е, че смятала, че те страдат много и заслужават да си отидат "леко".
 
Жената призна, че е била подложена на голям стрес, личният и професионалният й живот са били хаотични във времето, когато е извършила престъпленията.
 
През 2017 г. и 2018 г., когато Мейс е работела в медицинския център "Луис А. Джонсън" в град Кларксбърг, са регистрирани около 20 съмнителни смъртни случая. Обвинения обаче са повдигнати само за тези, за които според правителството са събрани достатъчно доказателства.
 
Съдия Томас Клий изтъкна още, че докато смъртните случаи по време на нощните смени на Мейс са нараствали, тя е търсела в интернет информация за жени серийни убийци и е гледала сериал, озаглавен "Медицински сестри, които убиват".
 
Рета Мейс се извинила в съда преди да чуе присъдата. 
 
"Зная, че няма думи, които мога да кажа, за да облекча болката на семействата. Не искам прошка, защото не мисля, че аз бих могла да простя на някого това, което аз направих", казала подсъдимата.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
32841 преди 2 години
Защо не се посочва ветераните от коя война са? От Втората световна, от Виетнам, от Ирак, от Афганистан? Според мен, чудовище е всеки, който е стрелял по виетнамчета и ги обгарял с ***.
24
1
 
6
 
! Отговори
Ко става тука ва ? преди 2 години
Баааго, Холивуд ми показва как Америка е най-великата, най-демократичната , там дори и дете на комунист да отиде в най-кратък срок става чист капиталист и започва да мисли демократично. Героите на Америка спасяват света по няколко пъти на ден и всичко е цветя и рози ... и бърбън в големи дози . хахаА тука по новините ... серийни убийци ... черрни бунтове, стрелби на невинни правещи следобедната си разходка ... стрелби в училищата ... старци в деменция са президенти ... На кого да вярвам?
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четене между редовете:"Тя търсила в интернет", "гледала филм "А сега въпрос- Големият Брат гледа ли ви?Интернета ви следи ли се?Телефона ви слуша ли се?Банкомата снима ли ви?Ама иначе, ще ви попитат с ваксина:-)))За какво, на кой му трябва?
22
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 2 години
демокрация ли бе да го опишеш
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А па тия ветерани кой знае колко народ са избили. Просто възмездие ги е застигнало.
20
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В кравария една доживотна присъдаколко време трае.След като излежи седемте,би трябвало отново да започнеработа,след като обещае,че само присъгласие,ще евтанизира милосърдночовека.Там евтаназията е реалност,аконе се лъжа.Та, не е взела подписи засъгласие.Малко акъл ,ала навреме.Времеви процеси сър.
19
3
 
2
 
! Отговори
До House M.D. преди 2 години
Дрисльo, надали си на инсулин, щом ми говориш за прецакване на панкреаса. Израснал съм сред диабетици, ако в началото не хванеш хипогликемията, просто припадаш и нищо не усещаш.Ама ако усещаш, че си в хипогликемия, значи можеш да се добереш до захар (и ако си диабетик значи знаеш, че те винаги имат захар или бонбони под ръка). Проблемът е, че част от диабетиците не се усещат изобщо и просто припадат. Един познат умря така, намериха го роднини след няколко дни.Свръхдоза инсулин е лека смърт.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БългаринВиж сега - Брейвик нападна детски лагер и стреля по деца, като уби 50 на възраст до 18 години включително (общо убива 77 души). 2/3 от тях са коренни норвежци с норвежки имена.Мерси от такива "чистачи" на обществото - с нищо не са по-добри от джихадистите самоубийци. За парцали като него съжалявам, че все още са живи, ама такова е скандинавското общество.
17
0
 
18
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Всичко ми е ясно като бял ден ....но не разбрах дали се е слчило миналата година или миналата година както тя ясно казва признала е миналата година за убийствата миналата година .....и статията от миналата година ли е или просто е написана миналата година ? Надявам се да разберем тази година , а не миналата година !
16
15
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
България има нужда от велик скандиваец като Брейвик и тук да изчисти. Скандинавците са най-великия народ.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо ХристовПоказаха му снимките, Брайвик е масон, може би затова се плещеше пред съдиите.
14
7
 
1
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Муахахааа...хубава жена!Браво!
13
5
 
24
 
! Отговори
ЕС и НАТО преди 2 години
За 30 години западно партньорство, ЕС и НАТО в България измряха 2 милиона от мизерия, отчаяие, болести и лош живот. Осъдени има ли?
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне да беше ги приспала с упоителни вещества, такива се използват в болниците и операциите, а не с инсулин и да се мъчат!
11
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колега #8, в големи количества инсулинът убива, но до изпадането в кома човекът преживява истински кошмар. Няколко пъти съм изпадал в хипогликемия и затова знам тези подробности. Така че при убийство с инсулин жертвата страда мъчително преди да изпадне в кома. А и при здрав панкреас организмът се съпротивлява доста продължително време на хипоглигемията.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Барак Обама и Джордж Буш колко убиха?
9
1
 
7
 
! Отговори
Скандинавските преди 2 години
Брейвик.
8
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и кремълския гном дето се ежи на площада на 9-ти май трябваше да получи 1000 доживотни за загиналите украински военни и цивилни
7
1
 
20
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Винаги ни дават за пример САЩ и никога скандинавските страни. На всяка крачка всеки говори за евро-атлантическите ценности и как трябвало да загърбим Русия и да гледаме към САЩ и евроаталантическите ценности. Някой знае ли какво представляват тези ценности. Да обясня за простолюдието. Работиш като в трудов лагер докато изперкаш или физически капнеш. Някои изперкват, други се скапват физически а една шепа богатеят заради първите две категории. Трябва да се стремим към скандинавския модел.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В голяма доза инсулина убива. Човек изпада в кома и мозъчна смърт.Затова е казала че си отиват безболезнено. Мозъка спира да работи а след него и сърцето. С инсулина майтап не бива. Помага на диабетиците но в големи количества убива. Затова на диабетиците доктор им определя дозата за деня.