Жена, убивала ветерани с инжекции инсулин, получи 7 доживотни присъди

Рета Мейс е страдала от депресия, тревожност и други ментални заболявания
12 май 2021 21:30, Ния Христова
50
Жена, убивала ветерани с инжекции инсулин, получи 7 доживотни присъди
Снимка: Pixabay
Бивша асистентка на медицински сестри в болница за ветерани в Западна Вирджиния във вторник получи присъда от седем доживотни присъди затвор за убийството на седем възрастни ветерани с инжекции инсулин, съобщи Асошиейтед прес.
 
Рета Мейс, която е на 46 г., миналата година призна вината си миналата година. Този вторник обаче не обясни причината зад действията си. Съдия Томас Клий я определи като "чудовище".
 
Мейс е служила в Националната гвардия в Ирак и Афганистан, без да участва в бойни мисии. Страдала е от депресия, тревожност и други ментални заболявания. В дадено по-ранно интервю тя призна, че е инжектирала ветераните с инсулин. Обяснението й за действията е, че смятала, че те страдат много и заслужават да си отидат "леко".
 
Жената призна, че е била подложена на голям стрес, личният и професионалният й живот са били хаотични във времето, когато е извършила престъпленията.
 
През 2017 г. и 2018 г., когато Мейс е работела в медицинския център "Луис А. Джонсън" в град Кларксбърг, са регистрирани около 20 съмнителни смъртни случая. Обвинения обаче са повдигнати само за тези, за които според правителството са събрани достатъчно доказателства.
 
Съдия Томас Клий изтъкна още, че докато смъртните случаи по време на нощните смени на Мейс са нараствали, тя е търсела в интернет информация за жени серийни убийци и е гледала сериал, озаглавен "Медицински сестри, които убиват".
 
Рета Мейс се извинила в съда преди да чуе присъдата. 
 
"Зная, че няма думи, които мога да кажа, за да облекча болката на семействата. Не искам прошка, защото не мисля, че аз бих могла да простя на някого това, което аз направих", казала подсъдимата.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и такива.Повечето са мъже и хващат огнестрелно оръжие и не е само в САЩ,а по цял свят.Вчера имаше в Казан,но примери като Брайвик има.Тези хора генетично са си такива и рано или късно превъртат.Иначе си изглеждат нормални.При нас има една сестра дето я съдят за посягане на пеленаче.Не помня окончателна присъда дали получи.Онзи ден ром на 19 уби и изнасили 50 годишна жена.За съжаление не им пише на челото какви са за да се пази човек....
4
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"Рета Мейс, която е на 46 г., миналата година призна вината си миналата година."Някой ще ми разясни ли това изречение?Нийче, известно ли ти е какво е "инсулин"? Един от най-мъчителните начини да се преселиш на Оня Свят е именно прекомерната доза инсулин. Отделно, за да успееш трябва първо да прецакаш панкреаса. И изобщо, посъветва ли се с някой диабетик или ендокринолог, преди да пуснеш тази *** с к а статия.
3
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонименсмъртта НЕ винаги е наказание!!!!..Напротив,в много случаи тя е БЯГСТВО...За това нека "живее"!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига веке улавщини.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за какво трябва да живее тази жена.