Разследването срещу Тръмп вече не е гражданско, а криминално

Това може да е проблем за политическата му кариера
19 май 2021 19:30, Нели Христова
87
Разследването срещу Тръмп вече не е гражданско, а криминално
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Ню Йорк заяви, че разследването на Trump Organization вече е криминално.

Говорител на главния прокурор на държавата Летиция Джеймс заяви, че разследването на компанията за собственост на Тръмп "вече не е чисто гражданско".

Джеймс изследва финансовите сделки на бившия президент, преди той да встъпи в длъжност. Семейство Тръмп отрича ​​неправомерни действия и казва, че разследването е от демократичен прокурор и е политическа отмъщение.

Говорителят на  Джеймс Фабиен Леви заяви пред BBC във вторник: "Информирахме Trump Organization, че нашето разследване вече не е от чисто гражданско естество".

"Сега разследваме активно организацията на Тръмп в криминален аспект, заедно с прокуратурата на Манхатън. Нямаме допълнителни коментари."

В изявлението не се казва какво е превърнало характера на разследването от граждански в криминален, нито дали самият бивш президент може да е замесен в някакви обвинения.

През март 2019 г. Джеймс започна гражданско разследване на твърденията, че Тръмп е надул стойността на активите си в банките, когато е търсил заеми, и ги е намалил, за да намали данъците си.

Нейният офис също търси документи за четири имота на Trump Organization в Манхатън, щата Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис.

Окръжният прокурор на Манхатън Сайръс Ванс-младши заяви в съдебни документи през август миналата година, че неговият офис разследва предполагаемо "продължително престъпно поведение" в Trump Organization. Той цитира статии във вестници за предполагаеми банкови и застрахователни измами в компанията.

Окръжният прокурор на Манхатън също разследва дали някой от финансовите архиви на Тръмп е бил документиран, за да прикрие подкупите за две жени през 2016 г., които казват, че са имали интимни отношения с него.

През февруари офисът на Ванс заяви, че е получил данъчните декларации на Тръмп като част от разследването, след продължителна съдебна битка. По време на президентството си Тръмп решително отказваше да разкрие данъчните си декларации, въпреки че беше подложен на голям натиск да го направи.

Значително развитие

През цялото време на управлението си Доналд Тръмп отхвърля всякакви разследвания във финансовите си сделки или тези на своята организация като политически мотивиран "лов на вещици", воден от демократите, отчаяно желаещи да го видят далеч от властта.

И все пак, след като вече не се ползва със защитата на президентството, това последно развитие ще го затрудни. Това, че бивш президент на САЩ е изправен пред не едно, а две наказателни разследвания, е значително развитие, което може да има последици за политическото му бъдеще.

Главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс ясно вярва, че има достатъчно факти, които да оправдаят преместването на разследването от гражданско в наказателно. В съчетание с текущата проверка на данъчните декларации на бившия президент от окръжния прокурор на Манхатън Сай Ванс, г-н Тръмп разглежда сложна и заплетена правна битка - една, с която той продължава да бъде категоричен, че не би трябвало да се изправя пред нея, но с която сега почти със сигурност не може да се избегне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
4
 
! Отговори
До 48/ББ преди 2 години
Той ако наистина беше насърчил атаката, сега там щеше да се води гражданска война, а може би вече щеше да е свършила (в негова полза) ! Честно казано, не знам дали не трябва да съжаляваме, че това не се случи.
44
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Води се от криминални типове !
43
0
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Ами бай Дончо беше пич и не ги разследва той криминално,сега хермафродитите и мумиите ще разследват него.Се ла ви.УРОК за всички бъдещи президенти.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че е политическо отмъщение на демократическите амеби, въпросното разследване можеше да го проведат още преди да се беше кандидатирал.Като любители на мъжката любов, извратените "ценности", третия пол и боготворенето на малцинствата, те ще направят всичко възможно за да не им стои на пътя на следващите избори.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, айде. Едно време, Тръмп като наливаше милиарди в Ню Йорк, всички се облажиха от него и всички му бяха близки или приятели. Откакто стана президент и им бръкна в канчето, изведнъж стана престъпник. Както винаги става дума за пари, но не просто за пари. а за много много пари!
40
0
 
3
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 2 години
на другите избори в сащ кандидат на републиканците ще е кендис оуенс и за старците нещата ще приключат по бърже, отколко юрий андропов може да произнесе "новичок"
39
4
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 57"В писмо, адресирано до Конгреса, шефът на американската дипломация Антъни Блинкън заяви, че е решил да санкционира няколко руски фирми, участващи в проекта, но ще направи изключение за компанията "Норд стрийм 2" и нейния изпълнителен директор Матиас Варниг, който е германски гражданин"===Това е цитат от статията точно под тази за Дъмб, но ти като истински комунист тъп0 и упорито си лъжеш. Няма по-нагли тъпигьози от вас дрогарете
38
12
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Handelбла,бла,Тръмп насърчи атаката срещу Конгреса на САЩ,насърчи убийството на невинни служители...поддръжници му бяха расисти,фашисти и руски агенти,Ал Капоне никога не бе осъден за убийствата които нареди...осъдиха го за неплатени данъци...хаха...игра със независимата Съдебна Система на САЩ...компании...собственост на тръмп през които плаща на расисти и убийци...Справедливост за отнетите животи на невинни американци!Съд за Тръмп!!!
37
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
папагала доналд
36
16
 
6
 
! Отговори
sd преди 2 години
Слава тебе господи! Вкарайте го в затвора този криминален тип, оранжевия клоун, иначе ще лeeте горчиви сълзи!
35
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важното е да гаврят бай Дончо импийчмънта. Той написа нова история на американското президентство и направи доста за да свали републиканците от власт.
34
6
 
14
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Уникално неграмотно и подвеждащо заглавие.Не е разследване срещу "Тръмп", а срещу компания, а прокурор никога не "разследва" граждански дела, така че всички "разследвания" са криминални.Това първо; и второ - щатски прокурор със щатска юрисдикция... над тях има федерални съдилища, а над федералните съдилища - Въховен съд. Така че даже няма да се осмелят да измислят нещо, тъй като всяко обвининие ще падне и ще има обратни искове (или там както е прието да се казва). Колкото и импичменти имаше...
33
11
 
19
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Сорос и метастазите му, за разлика от Тръмп, знаят, че врага не бива да се подценява и удрят и унищожават докрай. Тръмп измени на твърдите си последователи, вслувайки се в съветите на Иванка и подобни "съветници", надявайки се на някакво одобрение-мираж от страна на глобалистите-неокомунисти, изменяйки на обещанията си за масова депортация на нелегални навлеци от 3-я свят. Сега си сърба попарата. Покажеш ли милост на врага, той я приема за слабост. Факт!
32
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българското путинджийство е силно възмутено от съдебното преследване на мошеника и голям приятел на Путин господин Тръмп. Защо се възмущавате? Нали знаете че Путин е магнит за всички празнодумци, популисти и корумпирани мошеници като бившия американски президент.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фейк нюз си е фейк, но не и нюз
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
продажните медии лапачи на либерастите от сащ все тръмп дъвчат ... преписвате пак от CNN които ги хванаха как си признават че са бългавли пропаганда срещу тръмп и са си измсляли всичко..
29
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-гадното нещо на света са другарите либерастдемократи, няма по-противни и отвратителни от тях, а слугите им *** които им се дупят за жълти стотинки са още по-противни.
28
10
 
5
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Селяни прости , да ви кажа нещо под секрет!Тази сутрин станах в ранните часове пих бира, сутрин замезих с търговищка гроздова раки, отидох да се трудя и изкарах едни мижави 430 лева чисто, като работата ми беше само три часа, после се върнах с две чанти алкохол и трайни колбаси, седнах на масата и пих ракия,после водка, а сега съм на бира!Това е истинска демокрация и свобода , селяни прости!Тръмп е световен лидер и водач на великата американска нация, която промени света!Найл Уошингтън!ЦРУ!!
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма изненада, демократите още от 1-ия ден все саботираха Тръмп, и сега ги е страх че ако се кандидатира пак ще го изберат, хората ги мразят затова и никой не е гласувал за дъртия Джо, ама с измамници явно не мож се пребориш само с възмущение и критика.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тръмп общество" защо го закриха?