Тексас узаконява носенето на оръжие и без разрешително

Всеки над 21 г. ще може безпрепятствено да го притежава
25 май 2021 09:30, Елка Василева
73
Тексас узаконява носенето на оръжие и без разрешително
Снимка: архив, БГНЕС

Американският щат Тексас е на път да узакони носенето на оръжие без разрешително, криминална проверка или обучение. Доминираният от републиканци местен законодателен орган свали и последната рестрикция за носене на оръжие в понеделник, предаде БНР.

Mярката, която ще разреши на всеки в щата, който е навършил 21 години, да носи безпрепятствено оръжие, отива за подпис при губернатора Грег Абът.

Още по темата

Абът вече заяви, че ще се подпише въпреки опасения на противници, които смятат, че падането на рестрикциите ще застраши живота както на гражданите, така и на полицията.

Застъпниците на пълната отмяна на ограниченията приемат това като възстановяване на право, произлизащо от втората поправка в американската конституция, разрешаваща носене на оръжие.

Групи за контрол на носенето на оръжие припомнят скорошните масови стрелби в щата, сред които такива в супермаркет, църква и гимназия.

При влизането в сила на новата мярка Тексас ще стане 21-вият и най-големият американски щат с подобни регулации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Когато расисти и фашисти свободно убиват в Конгреса на САЩ,когато китайски лаборатории свободно убиват милиони невинни по света с биологическо каквото е Ковид-19,когато руски агенти тровят политически в свободни държави като Великобритания,когато смешни диктаторчета отвличат самолети да докопат политически противници,Оръжието ни остава единственият шанс да оцелеем,да аз съм Тексасец!!!Свободен и Работлив,оръжието е моят шанс да оцелеем,Справедлив Свят...или достъп на всички хора!!!
37
0
 
1
 
! Отговори
Хм,.... преди 2 години
Значи не започват полицейски проверки и конфискуване на нелегалното огнестрелно оръжие и арести на нелегалните продавачи на такова оръжие А ОГРАНИЧАВАТ ДОСТЪПА НА ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ ДО КУПУВАНЕ НА ОРЪЖИЕ от лицензирани магазини проверяващи купувачите искащи да имат ЗАЩИТА НА ДОМА СИ ОТ ТОЧНО ТЕЗИ ВЪОРЪЖЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ за чиито нелегално въоръжаване правителството тихичко премълчава.За бандитите МОЖЕ ... за обикновените хора - НЕ МОЖЕ .Добре дошли в страната на Демокрацията ....
36
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Нали има covid 19. За чий им е оръжие...?
35
6
 
7
 
! Отговори
А сега сериозно преди 2 години
Престанете с глупостите. Никой не извършва въоръжено престъпление със законно и регистрирано оръжие. Бегла справка ще ви уведоми че най-много убийства и въоръжени обири има в щатите с най-големи рестрикции за оръжие. Бог е дал права и свободи на америкаците, но оръжията са ги изравнили за всички. Освен това не вярвам че както в статията пише, ще се продават на доказани убийци, а просто ще се избегнат дългите процедури които са цел да се лишат от оръжие инакомислищите.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, нека се избиват.
33
0
 
1
 
! Отговори
BATMAN преди 2 години
Deda beshe taka I v Bulgaria sega nqmashe dani opravlqvat mafiotite..
32
0
 
3
 
! Отговори
славянин преди 2 години
В държавата Тексас всеки шапкар много ще се замисли дали да се прави на каубой ако си въоръжен и може да получи N-милиметрова ваксина между ушите! Да живее държавата Тексас!
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеално! Разреяашайте им! Тъкмо се увеличава шанса да се затрие тая ***!
30
4
 
6
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Това с оръжията е най-голямото малоумие на САЩ.Хем позволението на всеки да носи оръжие е гаранция за възпиране на насилието, хем на ниво държави не го приемат и въоръжаването на други държави е знак на агресия :)Чисто печелбарско лоби изцапано с много кръв.
29
1
 
2
 
! Отговори
Вин преди 2 години
Ами, то точно това е "либерална демокрация", "консерваторе"! Всеки да има всякакви свободи, стига да не отнема правата на другите!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЕлите требе да се въоръжават, че както е тръгно скоро либерастите ша се опитат да ги затрият
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ливния сезон за либерали е открит, явно :D
26
3
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Индиянци са тия още
25
1
 
13
 
! Отговори
Вин преди 2 години
Много правилно! Така всяко назобено келешче ще внимава как го "дава" на всеки от колата си, как говори с хората, как "храни" възрастни и немощни! В нормалния свят нямат значение бицепсите и татуировките, измислени са "помощни " средства за лекуване на изр***ди.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако разрешат това тук, някой хора вместо със служебни мерцедеси ще трябва да ходят с бронирани жилетки :)))
23
1
 
1
 
! Отговори
Ебассси преди 2 години
До LinaАма разбира се. Май го споменах в коментара си . Нещо "важно" се е наложило да свършиш. Разбирам те . Трудно се намират реални доказателства днешно време .И да завършим спора , да те светна само едно нещо - В САЩ със закон е ЗАБРАНЕНА продажбата на Нападателно автоматично оръжие . Само някои модели полуавтоматично , пушки и пистолети. А Калашников е определен точно като Автоматично нападателно оръжие. Продават оръжие на Калашников, позволени модели НО НЕ И АК
22
7
 
2
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Тези искат да се върнат към "Дивия запад". Какво значи да имат право без разрешително, това значи, генерално да се премахне разрешителното. Няма лошо, щом ги влече да се разкарват като шерифи всичките. Интелигентните хора се стремят към избягване на конфликта, простите искат да се гърмят. Но все пак говорим за свят, който "пази" мира с армии и война. Свят на *** все още. За късмет младите са по-добри от нас, като измрем ще дръпнат нещата напред.
21
2
 
4
 
! Отговори
Lina преди 2 години
До е& бчо- филма е документален. Не съм длъжна да ти пращам каквото и да е. Пети и се информирай повечко започнал си да се превръщаш в американец. За днешната стрелба ще те оставя сам да се потрудиш и да си намериш инфо.
20
6
 
6
 
! Отговори
Ебассси преди 2 години
До LinaИзмислиците ти не струват и тролска прръдня тук в интернет докато не са придружени с линк към "новината" с името на официалната медия излъчила тая новина .А , изведнАж сигурно те домързя да продължиш и да ми пратиш линк. Някаква друга "спешна" работа ти се налага да свършиш. Хайде, Дай линк от официална медия и ми натрии носа .... Докажи ми че греша ... ***. п.с. Живея в САЩ от 8г. и пак ти повтарям .НЯМА начин да си купиш АК. А това за супермаркета е направо детска измислица.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас кога?