Човечеството може да се сблъска с COVID-26 и COVID-32

Необходимо е задълбочено проучване на произхода на COVID-19
Обновена: 31 май 2021 12:31 | 31 май 2021 12:20, Ния Христова
74
Човечеството може да се сблъска с COVID-26 и COVID-32
Снимка: Pixabay
Необходимо е да се направи по-задълбочено проучване на произхода на COVID-19, в противен случай човечеството може и да се сблъска с COVID-26 и COVID-32. Това каза Питър Хотес, американски учен и един от водещите инфекционисти в САЩ, предаде БГНЕС.
 
"Това е третата голяма епидемия на коронавирус през 21-ви век (след SARS и MERS)... Майката природа ни подсказва какво ще се случи: ще има COVID-26 и COVID-32, ако не разберем напълно произхода на COVID-19", каза експертът в ефира на NBC News.
 
Хотес подчерта, че е необходимо да се разследва "появата на огнището" на коронавируса. За това вирусолози, епидемиолози и други специалисти трябва да бъдат изпратени в китайския град Ухан, където започна пандемията. Според ученият на място те ще трябва да съберат данни и необходимите проби.
 
В същото време експертът отбеляза, че би било трудно да се получи информация за произхода на коронавируса без сътрудничеството на Китай по този въпрос.
 
"Мисля, че наистина трябва да окажем силен натиск върху Китай, включително и чрез възможни санкции, така че екип от видни епидемиолози и вирусолози на място в Китай да имат безпрепятствен достъп до животни, хора, проби и лаборатории", каза Хотес.
 
По-рано Белият дом разпространи съобщение, според което версията за разпространението на коронавируса поради извънредна ситуация в научна лаборатория все още не е изключена. В съобщението се цитират думите на американския президент Джо Байдън, че разузнавателната общност на страната допуска две версии за произхода на вируса: предаване на хора от животно и изтичане от лаборатория. В рамките на 90 дни разузнаването трябва да продължи да събира и анализира информация и да информира президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами може и с Covid 2221 да се сблъска. Биолабораториите работят с пълна сила. Цехове те за ваксини-също. Глу паци има в изобилие.
50
1
 
5
 
! Отговори
домати с колци преди 2 години
Интересно,откъде знаят в коя година ще се появи нов вирус,а било мнооого трудно да се установи произхода на Ковид 19.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам Били и компания още отсега да разработят ваксина за Ковид-26 и 32 и да започват да ваксинират хората. Сигурен съм, че голяма част ще се боцнат. Все пак Били ще им каже, че е за тяхно добро и че рисковете са по-малко от ползите. Даже направо да започват да ваксинират срещу Ковид 3019. Може пък някой ваксър да доживее дотогава, а и хубавата ваксина е поставената. Направо да се подписват, че са съгласни да им бият всички произведени сега и в бъдеще ваксини, за да се пести време.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 38Това е доста спорно. Още от 19 век насам до наши дни не един и двама лекари отричат положителния ефект от ваксините. Освен това в учебниците пише, че примерно едно лекарство се тества за странични ефекти 10 години. Ваксините също трябва да се тестват толкова време, за да са ясни всичките им странични ефекти. Е, този път решиха да тестват на милиони хора и то без да им плащат. Ти сещаш ли се да си давал/а ПИСМЕНО съгласие за друга ваксина? Виж също член 29. т.2 от Конституцията на Бг.
47
1
 
2
 
! Отговори
Мона преди 2 години
ваксини ли хвалиш или генни терапии ГМО маймунизиране на стадото и инжектиране с неочакван край. живот 40 години е по- добре от залягане и скотско съществуване до живот.
46
1
 
2
 
! Отговори
S преди 2 години
Че как да не може. Те чакат да отворят епруветките. И за тях има ваксини също.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквано,защото не се взеха никакви мерки с лабораториите по света. Оставени са без контрол.
44
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама ка щяло да не се сблъска?Играта на ковид се хареса насветовната мафия - я какво послушно е населението и как набързо се разправиха с дребния и среден бизнес, когото налапаха изцяло, че дори не хлъцнаха, когато го глътнаха!
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
знаете как да ме размсеете.. Тая статия дори не заслужава 1 ред да бъде прочетен от нея... Или служите на начеии интереси или сте безбожно т ъ пи да публикувате такива глупости
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е, че от тук нататък ни чакат подобни циркове. Идва времето на тоталната манипулация на всички хора, още една-две пандемии и всичко приключва, ще сме послушни, като лабораторни мишки. На ви интернет, дайте си свободата и страха на "нас". Едни извънземни ще ни представят по някое време за театро, свсем да ни е страх и това ще е.
41
0
 
8
 
! Отговори
инженер преди 2 години
До: номер 33 Така е, прав си, но аз вече обясних.SARS-CoV-1 е бил 10 пъти по-смъртоносен. А не разбрахме нищо за него, защото се самоограничи и изчезна - жертвите бяха много малко като абсолютна бройка. Сегашният щам е някъде по средата, нито е много смъртоносен (иначе над половината хора по Земята щяха да умрат), нито твърде безобиден за да не го забележим. Следващите щамове очаквам да водят само до лека настинка.
40
4
 
8
 
! Отговори
Шпионин преди 2 години
Че то беше ясно от самото начало и без ЦРУ, шпионски служби и т.н. че вируса е изпуснат уж случайно от лабораторията. Китай си го пуснаха разбиха световната икономика за 5-6м.и сега ходи ги настигай. Вече са много много напред.
39
0
 
9
 
! Отговори
инженер преди 2 години
До: номер 38 Произхода на предишния щам на коронавируса може и да не е изяснен, но за него се знае, че е бил 10 пъти по-смъртоносен от сегашния. И ако и да не съм математик, все пак съм инженер и съм учил висша математика и програмиране. Та мога с известна предпазливост да предскажа, че новите щамове, макар и по-заразни, ще се сведат наистина до лека настинка. Още повече, вече ще имаме някакъв имунитет.
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък ще чакам 64-битовата версия, и тогава ще си инсталирам :D
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До COVID-99 всичко ще е О.К. )))
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не установили произхода на миналогодишния, а вече плашат с нови вируси, че и майката природа намесват. Тя природата ни е дала имунна система, не ваксини в шишенца. Безропотно консуматорско общество, сварено на бавен огън и обрекло бъдещите поколения
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То хората и с комети може да се сблъскат и кво...
34
0
 
2
 
! Отговори
Леко замислен преди 2 години
До Анонимен 27 Mоже би предполага,че това са годините предвид факта, че това е третата пандемия за този век причинена от коронавирус и очевидно има някаква цикличност.
33
0
 
5
 
! Отговори
Силиций преди 2 години
Приблизително 96 ваксини срещу COVID-19 са на различни етапи от клиничното развитие. Готови ли сте?
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това е третата голяма епидемия на коронавирус през 21-ви век (след SARS и MERS)" Само че никой не разбра за първите две, нямаше щаб, нямаше еженевни сводки с най-младите жертви без други заболявания, не се измираше яко, за ваксините да не говорим...