Замесен ли е Джо Байдън в скандала с подслушването от Дания

САЩ още не са коментирали случая
31 май 2021 22:10, Нели Христова
65

Съединените щати са подслушвали политици в Европа. И то с помощта на датското разузнаване, сочи нов доклад. Сред целите на американската агенция за национална сигурност е била и Ангела Меркел. Скандалът с подслушванията стана известен като датска афера, а Едуард Сноудън обвини американския президент Джо Байдън за нея.

В продължение на две години Агенцията за национална сигурност на Щатите е събирала информация за редица европейски политици от Германия, Франция, Швеция и Норвегия. Това сочи вътрешно разследване на датското военно разузнаване в периода 2012-2014 година.

Военният министър на Дания е била информирана за шпионажа.

"Системното подслушване на близки съюзници е неприемливо. Дания е близък съюзник на Съединените щати, на чиято територия има ключови разпределни станции за подводните оптични кабели до околните държави. Именно така, твърди се, е събирана информацията", заяви министърът на отбраната Дания Трине Брамсен.

"Това е изключително сериозно, трябва да видим дали нашите партньори в ЕС, датчаните, са извършили грешки в тяхното сътрудничество с американските служби", министърът по европейските въпроси на Франция Клемон Бон.

Мишена на подслушванията е бил и лидерът на германската опозиция тогава. При предишната шпионска афера Белият дом не отрече категорично, че Ангела Меркел е била подслушвана, но заяви, че няма да бъде в бъдеще. Германия е близък съюзник на САЩ.

"Гротескно е приятелска разузнавателна служба да прехваща и шпионира висши представители на други страни. Смятам, че това е политически скандал", категоричен е опозиционният лидер в Германия Пеер Щайнбрюк.

Датските служби, както и Агенцията за национална сигурност на Щатите още не са коментирали скандала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
така мисля...не твърдя,че съм прав...споделих какво мисля...и бях цензуриран,много от постовете ми биват спирани,споделям какво мисля...не налагам мнение,не обиждам,навярно в Родината ми продължаваме да да считаме "читавите за луди"...е ще ни има въпреки офшорните ви и минусите ви,парите ви не са ценност за милиардите произвеждащи благата с които правите пари,Справедлив Свят!Бог ни е дал животите не политиците ограбващи ни!и им плащаме..да ни ограбват и търгуват с животите ни!!!Справедлив Свят!
30
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анониментръмп е обслужващ персонал мафията...финансирана през Дойче Банк от путин,насърчил убийствата в Конгреса на САЩ,платени от путин и осъществени от расисти,мафиоти и руски агенти,всеки може да го види в мрежата,това бе атентат осъществен от тръмп,платен от путин през германска банка...убиваха невинни служители на Конгреса на САЩ..."президент-престъпник" убиващ и ограбващ САЩ...Бог да пази САЩ!!!Справедлив и Свободен Свят!!!Милиарди сме разчитащи на САЩ за защитата на Свободата ни!
29
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
САЩ са единственият защитник на Свободата на милиардите по света...единственият борец за Справедлив Свят...докато путин се напиваха със спирт с въздушният пират лукашенко...САЩ защитават Свободата Ви!Бог да пази САЩ!
28
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименбедна духом крепостна...разбира се,че няма да я забрави...проблема ви е,че Армията на САЩ ще я изпълни...внимавайте какво си пожелавате!!!Бог да пази САЩ!!!
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурен съм че това не е всичко. много по страшно е.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слийпи Джо може да бъде замесен в абсолютно всичко. Че той е способен да издаде заповед към армията , като техен главнокомандващ ...и моментално да я забрави . Може да поръча на тайните служби подслушване ... и след минута да не си спомня за него ... Баааго, че тоя склеротирал дъъртак дори държи кодовете за изспрелване на ядрени ракети ... дали някой от слугите и раболепните му лакеи ще посмее да му откаже ако стареца реши да пусне някоя ракета , ей тъй на , за да си разнообрази деня ?
25
5
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
напълно луди сте..от колко време г-н Байдън е Президент?Г-н Президент...Несправедливият ни Свят има нужда от пречистване,крадците и престъпниците вземат превес,Вие и Армията на САЩ сте единствената ни надежда...милиарди по Света ни ви подкрепят...хората са уплашени...през медии,през телевизии на олигарси и престъпници...обявете им Война която да подкрепим и да спасим Света ни...бъдещето на децата ни...те имат само манипулациите и лъжите...Война до дупка...до Справедлив Свят...
24
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и елементарни...от кога възрастта стана порок?,"младият" путин си пие спирлта с лукашенко...отвлякъл невинни хора,нагло демонстрира безнаказаност..докато "старият" прави възможното да живеете свободно...въпрос на ценности...е руските служби ще ме засипят с минуси..обаче това не ми пречи да съм Свободен..а вие..страх ли вие да споделите как искате да живеете?...те се хранят от страха ви!няма страшно..или Свободен..или крепостен в русия и ЕСССР..вие решавате!!!не карайте децата си да се срамуват!
23
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Великобритания е първата се освободила от зависимостите ви,защитаваща интересите на Народа си и Свободата му!Бог да пази Кралицата!!!
22
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
елементарна разработка на КГБ,отклоняваща вниманието от приятеля на путин,въздушният пират лукашенко...изместват вниманието...и зависимите ес политици удобно ги обслужват...аз не искам децата ми да бъдат отвлечени от диктатори не спазващи Международното Право...а вие?КГБ игри обслужвани от зависими ЕС политици...познаваме ви,няма нужда от подслушване...по делата ви ви оценяваме...предавате идеята ЕС!престъпление е!
21
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха Сноудън...а защо не Орбан или Борисов,най развитата технологична държава САЩ...и Дания,явно руснаците имат добра агентура там, факта е,че меркел и франция водят ЕС към разпад от години...слепите виждат повторението на Историята...СССР и Германия...договора Рибентроп-***...чудовищно...и няма модел с които да излъжете народите си...плющете минуси и си вярвайте...и гьобелс си вярваше!!!Бог да пази САЩ!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9Не думай!!!
19
9
 
5
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Нормално е руски слуги като Меркел да бъдат подслушвани. Не може хем Германия да е за санкции срещу Русия заради Украйна и в същото време да е за тръбата на Путин която ще заобиколи Украйна и да пълни гушата на Русия. А Байдън е просто растение вече и не го бройте горкия.
18
1
 
0
 
! Отговори
пърдят преди 2 години
Пояснение за трите звездички
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политически зaпapтъци и кьорфишеци за отклоняване на вниманието от истинските проблеми. След 3 дни никой няма и да помни за това, нали всички те *** в една кошница.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че откъде да помни Байдън дали е замесен?
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стария Джо беше инсталиран от елита.............защото е удобен и послушен!!!Елитът на САЩ отстрани Доналд Тръмп..............най-великият президент на САЩ след Кенеди!!!
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вечно смеещата се хиена Харис е същата пародия,като Байдън.Най-великата двойка комици,играла в един филм.Всъщност това е третия мандат на Барак Хюсеин Обама и Шорош..Но вече много по-радикален.
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стария Джо.................дементния дядка............................нищо не зависи от него..............вицепрезидента Камила Харис командва САЩ!!
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има нещо гнило в Дания.