Байдън: Над 60-70% от възрастното население на САЩ е ваксинирано

Президентът призовава хората под 40 г. да бъдат по-активни
3 юни 2021 09:56, Ния Христова
57
Байдън: Над 60-70% от възрастното население на САЩ е ваксинирано
Снимка: БГНЕС
Над 60% от възрастното население на САЩ е получило поне една доза ваксина, в 12 щата тази цифра достига 70%. Това обяви президентът Джо Байдън от Белия дом, съобщава ТАСС.
 
"На 4 май се обърнах към американците, така че 70% от възрастното население да получи поне първата доза от ваксината до 4 юли (до Деня на независимостта на САЩ). Към днешна дата 12 щата вече са достигнали това важен етап ", отбеляза той. 
 
"Очакваме повече щати да достигнат това ниво тази седмица. В цялата страна 63% от възрастните са получили първата доза", допълни Байдън.
 
"73% от американците над 40 г. са получили първата си доза от ваксината. Ние призоваваме хората под 40 г. да бъдат по-активни. Ако се ваксинирате тази седмица, ще бъдете напълно ваксинирани до 4 юли", заяви президентът на САЩ.
 
Според университета "Джон Хопкинс" от началото на пандемията в САЩ са установени над 33,2 млн. случая на заразени с коронавирус, а 595 422 души са починали, предаде БГНЕС.
 
Страната се нарежда на първо място в света и по двата показателя. В САЩ са ваксинирани 296,4 млн., напълно ваксинирани с две дози са 135,8 млн. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
4
 
! Отговори
До славянин преди 2 години
Хайде стига си манипулирал с ваксинирането. И теб са те ваксинирали със задължителните ваксини и затова сега си жив. После би трябвало да се ходи на 10 години на реваксинация за тетанус, но малко хора го правят и на практика хората над 30 години с години не са вакиснирани. Грипните ваксини се правят по желание, а в България желаещите са малко. Нормално е хората в старческите домове да умират - това са хора на преклонна възраст и ваксините нямат нищо общо, но вируса може да ги умори по-рано.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вчера 2 юни 2021 година по официални данни в България имаме починали от Ковид-19 2572 човека на един милион население, а в САЩ са 1836 починали. Според "славянин" 1836 е повече от 2572. Отделно, че си имаме много висока смъртност несвързана с вируса, но това е друг въпрос.
16
4
 
8
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Помните ли началото на миналата година какво се случи в старческите домове в Италия! А знаете ли, че в старческите домове всички пенсии се ваксинират ежегодно като минимум срещу грип!? Е, правeте връзката, ако можете!
15
2
 
10
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Някой да ми хвали американците, че били ''здрава'' нация е меко казано неуместно, те са тежко увредени и психически, и физически!
14
1
 
3
 
! Отговори
до 8 от славянин преди 2 години
Постнах ти данни от днес за процента заразени и процента умрели в сащ и в България, но цензорите ми го изтриха! По процент умрели сме преди тях, но по процент заразени сме след тях! Те имат 100,9 души заразени на 1000 души население и 1,79 % умрели от заразените; ние имаме 60,2 души заразени на 1000 души население и 4,23 % умрели от заразените, само че както ти написах в по-долния пост - смъртността у нас е рекордна от 30 години насам, не от година и нещо!
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно правилно американците се тъпчат с ГМО храни ,дрогират се с ГМО наркотици ,живеят ГМО живот правят ГМО с-екс ,нормално е да се боцкат с ГМО ваксини ,така ще станат първата ГМО нация в света .Това още веднъж потвърждава думите на всички пророци от Нострадамус до Слава Севрюкова ,че САЩ имат мах. 15 години и ще се саморазпаднат и ще бъдат унищожени и заличени от лицето на земята .Докато Русия ще се въздигне и ще донесе спасение на народите.Гербар.плужецисе гърчат
12
1
 
7
 
! Отговори
до 8 от славянин преди 2 години
Смъртността в България е на световни нива от 30 години насам, не от година и нещо!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ е ваксинирано с поне една доза над 51% от цялото население и над 41% са ваксинирани с две дози. Те правилно се насочиха към по-възрастните, а не към партия ГЕРБ, както направиха в България.
10
10
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
САЩ ще се оправят. Когато видяха какво става набързо се ваксинираха и на практика епидемията там вече е на много ниско ниво. Вчера там имат двама починали на милион население, а в България са трима, т.е. с 50% повече.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално е 30-35%. Пропаганда е.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 60% от възрастното население на САЩ е получило поне една доза ваксина, в 12 щата тази цифра достига 70%. Това обяви президентът Джо Байдън .... Това едва ли го е казал. Той не е толкова неграмотен, че да не знае, че има разлика между цифра и число, макар и изразено като процент.
7
7
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Някакви тотални глупости говориш ми се струва. Какъв е процентът на заразени и процентът на смъртност. Айде провери си и после се върни да коментираш. Най-много пострадахме ние, като една от най-простите нации в Европа, както и подобни опашкари в световен мащаб от Африка и Южна Америка.
6
4
 
5
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 2 години
Така и не разбрах защо най хай-тек нацията на планетата най-много пострада от ковида!? Явно имунните системи на населението и са доста скапани!?
5
3
 
10
 
! Отговори
до 4 от славянин преди 2 години
Въпросът е на каква цена, защото има закон, който казва: ''всяко нещо е за сметка на друго нещо''! Ако цената на това справяне е хроничното раздрънкане на имунните системи на хората правещи ги уязвими за всякакви автоимунни, дегенеративни, онкологични и за други инфекциозни заболявания! У нас и без масови ваксинации процентът на позитивни от няколко седмици е процент и нещо!
4
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на САЩ и Израел! Факт е (в долните коментари се вижда), че Бай *** с 2000лв. заплата на складов работник много повече разбира нещата и пред панелката или в таксито се казват истините за конспирациите. Мани ги развитите нации, те нищо не разбират. Бай *** най-добре знае, че ваксините не са тествани и убиват. Израел НИКОГА няма да се прецака. Само това знай, ***. Евреите са много по-хитри, по-богати, по-напреднали и по-умни от тебе. Неслучайно си опашкар.
3
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Развитите държави се ваксинираха и скоро ще забравят за вируса, останалите и ние заедно с Африка ще караме 5-6 вълна и така до края на света.
2
7
 
8
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Странно защо най-тек държавата на планетата най-много пострада от ковида!? Може би заради масовото ГМО, масовите ваксинации, масовото затлъстяване и неизбежният от това срив на имунните им системи!
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас - изпоизтровиха хората!!!