Какво да очакваме от доклада на Пентагона за НЛО?

Публикуването му може да дойде във всеки един момент
3 юни 2021 21:30, Нели Христова
130
Какво да очакваме от доклада на Пентагона за НЛО?

Министерството на отбраната на САЩ се готви да публикува основен доклад, описващ наблюдения на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) от военния персонал - първият доклад от този вид, публикуван от голяма отбранителна агенция.

Репортери и ентусиасти на НЛО с нетърпение очакват публикуването на доклада в продължение на седмици, на фона на нови разкрития за наблюдения на НЛО от пенсионирани членове на службата и пускането на некласифициран видеоклип, показващ странни обекти, които са били забелязани от американски пилоти-бойци.

Длъжностни лица заявиха, че докладът може да бъде публикуван съвсем скоро. Това следва създаването на работната група на DoD през миналата година, насочена към подпомагане на агенцията да "подобри разбирането си и да придобие представа за природата и произхода" на НЛО, а самото създаване на доклада се изисква при преминаването на Разрешението за разузнаване от 2021 г. - -закон, който беше част от законопроекта за облекчаване на последиците от COVID-19, подписан в края на миналата година.

Спекулациите относно това, което ще бъде описано подробно, се засилиха в края на април с пускането на три видеоклипа от Министерството на отбраната, които показват странни обекти, които се появяват пред американски самолети с причудливи, необясними начини на полет.

През май Службата на генералния инспектор на Пентагона също обяви, че ще разследва предишната обработка на агенцията на сведения за НЛО.

"DoD пуска видеоклиповете, за да се изяснят всякакви заблуди от обществеността относно това дали кадрите, които се разпространяват, са били реални или не, или има още нещо към видеоклиповете", заяви Пентагонът по това време. "Въздушните явления, наблюдавани във видеоклиповете, продължават да се характеризират като  "неидентифицирани".

Призивите за отговори от ентусиастите на НЛО нараснаха през последните години, включително от бившия лидер на мнозинството в Сената Хари Рийд, който през април написа в twitter че информацията, публикувана от DoD, само $надрасква повърхността на изследванията и наличните материали" по въпроса.

"Вярвам, че има информация, разкрита от тайните служби на правителството за неидентифицирани въздушни явления, които могат да бъдат разкрити на обществеността, без да навредят на националната ни сигурност", добавя Рийд през май пред The New York Times.

"Американският народ заслужава да знае повече - и да се надяваме, че скоро ще го направи, с публикуването на изчерпателен правителствен доклад, поискан от разузнавателния комитет на Сената за срещите на военните с НЛО", продължи той.

Бившият президент Барак Обама също говори предстоящото излизане на доклада тази седмица в епизод на The Ezra Klein Show, казвайки, че потвърждението за съществуването на извънземен живот вероятно би разклатило вярванията по целия свят.

"Интересно е. Това изобщо няма да промени политиката ми. Тъй като цялата ми политика се основава на факта, че ние сме тези малки организми върху тази малка планета, плаваща в средата на космоса", каза Обама.

"Но без съмнение ще има незабавни спорове за това, че трябва да похарчим много повече пари за оръжейни системи, за да се защитим. Ще се появят нови религии", добави бившият президент в интервюто си. "И кой знае какви аргументи имаме. Ние сме добри в производството на аргументи един за друг."


130
Още от САЩ
Как НАТО изпраща съобщение на Русия със своите въздушни тренировки?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 79И един мармот завивал шоколада в станиол.
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Даа!Има дръжки. Пускат партенки за балъците. Да вярваш на пентагона е се едно да впрваш на работническо дело.
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да очакваме жъщото каквото винаги очакваме от пентагона: лъжи, глупости и простотии.Как така когато израел започна масово изтребване на палестинци и пентагона реши че има зънземни?
85
1
 
1
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 седмици
Стивън Гриър ще пусне нов филм, може би малко преди да излезе доклада за нло, под заглавието "cosmic hoax".Надявам се, че все пак ще се каже нещо което не знаем, защото ако филма съдържа само това което повтаря през годините Стивън, ще е разочароващо за тези които го следят. Но пък може би целта е да се осведомят тези които не следят такава информация... да видим. :)
84
2
 
0
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 седмици
До Анонимен 83 ...... Но има и други страни, които са също толкова големи, Европа също не е малка, но сякаш в САЩ са най-много наблюденията на НЛО ?!...Не ми е ясно защо ?!
83
0
 
6
 
! Отговори
Георги преди 2 седмици
Когато има криза,започват да отклоняват вниманието на стадото с НЛО,снежният човек Ети,Луната е куха,Земята е плоска....
82
0
 
6
 
! Отговори
Бай Х преди 2 седмици
Силно очаквам да огласят, извънземен ли е Бойко и има ли Делян Пеевски роднинска връзка с Джаба от Междузвездни войни?!
81
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ДДРОнегСАЩ е огромна площ напълно нормално е да има повече явление... само България влиза в щата Ню Йорк...
80
3
 
3
 
! Отговори
Даа! преди 2 седмици
Най-после да си ПРИЗНАЯТ че има и други освен нас , а защо се криеше !
79
2
 
7
 
! Отговори
до 82 преди 2 седмици
А ти нали се сещаш, че има доста по-важни неща на този свят от на Бай Ганьо корупциите?
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Човек трябва да е невероятно ограничен, за да си мисли, че е сам в тази Вселена. Многократно е установяван контакт между много по-развити цивилизации и ръководителите на развитите държави. Нищо ново, нищо интересно.
77
2
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 седмици
Абе не ми е ясно, само в САЩ ли са виждали НЛО и само в САЩ ли има НЛО ???!!!
76
4
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 седмици
Цяла България говори за корупцията, а вие нямата една статия по темата на страницата. Единствените извънземни са в тоя сайт.
75
1
 
1
 
! Отговори
Мечо преди 2 седмици
Нищо не очаквам.Все едно да се срещна с жив индианец от миналото....
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много зачеркнати редове и общи приказки очакваме.
73
0
 
1
 
! Отговори
глобално преди 2 седмици
Обама ваксинира ли се заради пандемията вкрайна сметка.
72
2
 
6
 
! Отговори
Нека Ще преди 2 седмици
Американците как си взривиха пентагона и обвиниха техните творения талибаните :)))
71
2
 
3
 
! Отговори
Бацо преди 2 седмици
Това е дрона на - радев наблюдава сега американският президент
70
0
 
11
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 2 седмици
Не ви трябват извънземни на вас жуpналятa, на вас звездите ви говорят отдавна.
69
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С появата на мобилните цифрови камери се появяват все повече потвърждения за съществуването на ... Неендифицирани Летящи Обекти в небето. Не е далеч времето когато качеството на цифровите камери ще бъде толкова високо, че всяко отрицание за съществуването на подобни НЛО обекти ще стане невъзможно! И тези които се опитват да скрият фактите го знаят. С подобни "разкрития" леко-полеко ни подготвят...