Какво да очакваме от доклада на Пентагона за НЛО?

Публикуването му може да дойде във всеки един момент
3 юни 2021 21:30, Нели Христова
130
Какво да очакваме от доклада на Пентагона за НЛО?

Министерството на отбраната на САЩ се готви да публикува основен доклад, описващ наблюдения на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) от военния персонал - първият доклад от този вид, публикуван от голяма отбранителна агенция.

Репортери и ентусиасти на НЛО с нетърпение очакват публикуването на доклада в продължение на седмици, на фона на нови разкрития за наблюдения на НЛО от пенсионирани членове на службата и пускането на некласифициран видеоклип, показващ странни обекти, които са били забелязани от американски пилоти-бойци.

Длъжностни лица заявиха, че докладът може да бъде публикуван съвсем скоро. Това следва създаването на работната група на DoD през миналата година, насочена към подпомагане на агенцията да "подобри разбирането си и да придобие представа за природата и произхода" на НЛО, а самото създаване на доклада се изисква при преминаването на Разрешението за разузнаване от 2021 г. - -закон, който беше част от законопроекта за облекчаване на последиците от COVID-19, подписан в края на миналата година.

Спекулациите относно това, което ще бъде описано подробно, се засилиха в края на април с пускането на три видеоклипа от Министерството на отбраната, които показват странни обекти, които се появяват пред американски самолети с причудливи, необясними начини на полет.

През май Службата на генералния инспектор на Пентагона също обяви, че ще разследва предишната обработка на агенцията на сведения за НЛО.

"DoD пуска видеоклиповете, за да се изяснят всякакви заблуди от обществеността относно това дали кадрите, които се разпространяват, са били реални или не, или има още нещо към видеоклиповете", заяви Пентагонът по това време. "Въздушните явления, наблюдавани във видеоклиповете, продължават да се характеризират като  "неидентифицирани".

Призивите за отговори от ентусиастите на НЛО нараснаха през последните години, включително от бившия лидер на мнозинството в Сената Хари Рийд, който през април написа в twitter че информацията, публикувана от DoD, само $надрасква повърхността на изследванията и наличните материали" по въпроса.

"Вярвам, че има информация, разкрита от тайните служби на правителството за неидентифицирани въздушни явления, които могат да бъдат разкрити на обществеността, без да навредят на националната ни сигурност", добавя Рийд през май пред The New York Times.

"Американският народ заслужава да знае повече - и да се надяваме, че скоро ще го направи, с публикуването на изчерпателен правителствен доклад, поискан от разузнавателния комитет на Сената за срещите на военните с НЛО", продължи той.

Бившият президент Барак Обама също говори предстоящото излизане на доклада тази седмица в епизод на The Ezra Klein Show, казвайки, че потвърждението за съществуването на извънземен живот вероятно би разклатило вярванията по целия свят.

"Интересно е. Това изобщо няма да промени политиката ми. Тъй като цялата ми политика се основава на факта, че ние сме тези малки организми върху тази малка планета, плаваща в средата на космоса", каза Обама.

"Но без съмнение ще има незабавни спорове за това, че трябва да похарчим много повече пари за оръжейни системи, за да се защитим. Ще се появят нови религии", добави бившият президент в интервюто си. "И кой знае какви аргументи имаме. Ние сме добри в производството на аргументи един за друг."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари