Доналд Тръмп все повече се обсебва от изборите през 2020 г.

Той вярва, че лятото ще се върне на президентския пост
4 юни 2021 22:30, Нели Христова
158
Доналд Тръмп все повече се обсебва от изборите през 2020 г.
Снимка: БГНЕС

Дана Баш от CNN съобщи в четвъртък сутринта, че бившият президент Доналд Тръмп е "по-обсебен от всякога от изборите през 2020 г.". Тя се позова на думите на бивш съветник на Тръмп, който заяви, че бившият президент слуша само онези на "дъното, на дъното, на лудите във варела".

Тези разкрития дойдоха малко след като The New York Times и The Washington Post публикуваха статии, в които се твърди, че Тръмп е убеден, че в даден момент това лято ще бъде възстановен на поста президент, след като разнообразни придирчиви и неблагонадеждни одити влязат в сила.

"Тръмп толкова се е вманиачил по одитите, че наскоро предложи пред съюзниците си, че техният успех може да доведе до завръщането му в Белия дом тази година, според хора, запознати с коментарите, които той е направил", пише The Washington Post.

Самият Тръмп изпрати множество изявления по темата - възмути се на губернатора на Аризона Дъг Дюси и генералния прокурор на Аризона Марк Бърнович, и двамата републиканци, за това, че не са направили повече в подкрепа на нелепото повторно преброяване на гласовете в окръг Марикопа. А в понеделник той заяви това: "В Джорджия се върши страхотна работа, разкриваща измамата по време на президентските избори през 2020 г. Но не трябва да позволяваме на НИКОЙ да компрометира тези бюлетини, като оставим сградата необезопасена, което беше направено късно в петък. Републиканците и патриотите трябва да защитават това място и бюлетините там."

Какво е очевидното заключение? Тръмп не се отказва от заблудите си относно изборите през 2020 г. Тъкмо напротив - влошава се.

И не става дума само за Тръмп. Тези, които формират разбиранията си чрез него, което с право се разбира като по-голямата част от републиканската база, също слизат по-дълбоко в лудостта на дивите теории на конспирацията.

Свидетелят Майкъл Флин, съветник на Тръмп по националната сигурност, през уикенда изглежда подкрепи подобен на Мианмар преврат в САЩ. (По-късно Флин каза в Парлер, че "няма никаква причина за преврат в Америка и той не е призовавал за каквито и да било действия.")

А контролирани от републиканците законодателни органи в цялата страна, напредвас в приемането на така наречените закони за "сигурност на изборите" в отговор на несъществуващата заплаха, породена от широко разпространените твърдения, че е имало измама на президентските избори.

Тази глупост не забавя или изчезва, а набира скорост.

Всичко това подкопава стратегията, използвана от републиканските лидери във Вашингтон към днешна дата - което е най-добре описано от Хоумър Симпсън по отношение на голям тест, който трябва да се вземе: "По време на изпита ще се скрия под нечие палто и ще се надявам, че по някакъв начин всичко ще стане както трябва."

Отчаяната надежда на лидерите на малцинството в Сената, като Мич Макконъл, беше, че след изборите през 2020 г. Тръмп просто ще изчезне. Че той ще остане фигура с някаква значимост за някои членове на Републиканската партия, но способността му да командва националната сцена или да упражнява значително влияние върху ръководството на партията ще намалее значително.

Това просто не се случи. Което създава тази реалност за републиканците: Докато Тръмп се отклонява все повече и повече във все по-диви фантазии за завръщането си на власт, базата на GOP стои плътно заедно с него. И тъй като никой политик не може да се надява да спечели избори без базата на своята партия зад гърба си, републиканските служители се подготвят.

Което означава, че сега са на борда с човек, който вярва, че това лято ще бъде възстановен на пост заради поредица от необичайни преброявания и одити.

Още по-тревожно за републиканците: Няма доказателства, че Тръмп е стигнал дъното. Или че изобщо има дъно. И те вече толкова дълго позволяват нелепото му поведение, че е трудно е да си представим, че изведнъж могат да кажат, че бившият президент е преминал някаква граница по отношение на коректността или отговорността. Той - и те - отдавна оставиха тази линия в праха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Прецакаха Тръмп яко преди 2 години
ДОНАЛД ТРЪМП БЕ ПРОВАЛЕН ЧРЕЗ ОБЕМНО ОБСЕБВАЩ УРОЧАСТВАЩ ТЕРОРО ЧААРЕЗ ЖЕСТОМИМИЧЕН ПРЕВОД НАЛОЖЕН НАД НЕГОВИ ИЗКАЗВАНИЯ НАД 160 000 000 американци са поразени трайно от ЖЕСТОМИМИЧЕН УРОЧАСВАЩ ТЕРОР ОТ ЕКРАНА..
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драги ми либерасти, лгбтищкь ***, античовешки, антиморални и антисемейни пропагандисти, Тръмп няма как да изчезе както ви се иска и както си пеете мантрата вече 5 години. 80+ МИЛИОНА американци гласуаха ЗА ТРЪМП, а НЕ за републиканската партия. Това защо го криете така ревностно и не искате да се покаже наяве? GOP е едно беззъбо умиращо куче начело с Маконъл и Грахам, Тръмп им беше единствената надежда. Тръмп направи ли 3та партия и GOP са свършили курса. Но вие си пейте мантрите де
74
0
 
5
 
! Отговори
TheTruth преди 2 години
"Тези разкрития...."Хаха, тези ЛЪЖИ и ФАБРИКАЦИИ продължават да бъдат бълвани от жалки платени т.нар. журналисти, които са заслепени от омраза към най-великия президент на Америка след Линkълн - Президента Доналд Джей Тръмп.Още от самото начало ни заливаха с пасквили, лъжи, измами, фабрикуване на "новини", измятания на факти...и щом продължават да го правят, значи Тръмп е отворил чадъра безпощадно и продължава да дърпа навън. Боли ли още?#TrumpForever
73
1
 
6
 
! Отговори
еврейската пропаганд преди 2 години
4 години истерично крещя че Тръмп е руски агент. Първата работа на изкукуригалия дъртак Байдън беше да отмени санкцийте срещу Северен Поток 2 и да иде на крака при Путин. Кой сега е Руски агент евреи мерзки !?
72
1
 
6
 
! Отговори
Barba Ganios преди 2 години
....Neli ,spri da ni zanimavash sas CNN !!! Te otdavna ne sa istinski bezpristrastni *** !!! CNN e vestnik "Pravda " v SSSR ili vestnik "Rabotnichesko delo " v NRB !!! Naroda obicha i podkrepia Tramp! Dalbokata darjava go nenavijda ,zashtoto se izpravi sreshtu tiah v zashtita na naroda !!! Tova imenno oznachava i " Da napravima Amerika velika otnovo " !!!
71
14
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Да го приспиват този вече. Да не се мъчи.
70
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кукккууригуууувече не е годен да бъде и кандидат дори за Президент
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво има САЩ да им спира развитието? То е спряло вече 100 години. След войната Германия най смазаната страна се оправи за 15 години. Тези се влачат последни откак станаха комунисти.
68
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял живот разчиташе на спонсорство от Москва. Два пъти фалира от милиардер на нулата после пак го закърпваха. И все даваше обещания. Най-добре му беше като президент, щото най-после Путин го пробута. И сега ядец. Ши риве. Предателят си остава предател.Нашите русофили са същите. Цялживот на издръжка.
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин заяви, че "Русия няма никакво несъгласие със САЩ", но "те (САЩ - бел.ред.) имат с нас - искат да спрат развитието ни и го заявяват публично. Всичко останало изхожда от тази позиция - както икономическите санкции, така и опитите за намеса във вътрешнополитическите процеси на страната ни".
66
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 91Братле Ню-Йорк беше адско гето пълно с черни латиноси и всякакви клошари още през 70-те и 80-те. Не вини системата.Много некачествени хора има.Гледах за някакво бившо миньорско градче.Демократите фалират въглищните мини и обричат целият рейион на бедност.Бели чисти хора.Живеят бедно ама колите им измите.Пред къщите им чисто.Не се събират на групи да трупат отпадъци и да се наливат до безпаметност с евтин алкохол крещейки. Както правят едни други двукраки грешки на еволюцоята.
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бил съм в САЩ и наистина тази държава е нещо впечатляващо. Унижожават я трайно. Гледайте какво става в Калифорния и Ню Йорк - страхотия. Километри с бездомни хора. Венис бийч е првевърнат в палатков лагер. Убиват малкия и среден бизнес. Въвели са комунистически мораториум. Байдън приема закони, за да слага ръка върху лични сметки на лица и бизнеси по тяхно усмотрение, за да обедняват по-бързо населението. И всичко под фалшивата шапка за спасението...
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо цитирате статии само от крайно леви сайтове и от леви медии? Какво мисли говорителката на СNN Дана Баш - хубаво мисли както може, но цитирайте поне едно мнение на другата страна, представена от поне половината гласоподаватели (аргумента е, че са повече от половината) на страната! Или някой друг факт - пълно е с такива - не случайно хората там са бесни от този машинен вот!
63
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропаганда....изборите в САЩ са фалшифицирани от демократите. Байдън е с деменция (другото да не го казвам) и е само ракета носител на шареното вице Камала. Тръмп беше последната надежда да спрем глобалистите и разрушителния им план. И колкото дийпфейк видеа да пуснат с него - ние знаем истината... Тръмп си обича народа и държавата, за разлика от тези рептили сега....
62
10
 
3
 
! Отговори
Скептично преди 2 години
"широко разпространените твърдения, че е имало измама на президентските избори". Има всякакви твърдения, например, такива, че Земята е плоска. В днешно време, обаче, те не са "широко разпространени". Причините за второто са ясни, може би, и за първото.
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
напишете за ревизията на изборите им... или не е удобна тема за фейк нюз?? :D
60
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинските американци подкрепят Тръмп.
59
20
 
6
 
! Отговори
ТРЪМП ЛИ! преди 2 години
Тръмп трябва да благодари на великодушния Байдън, че не го сложиха да седне на електрическия стол като национален предател и руски шпионин. Мечтае да участва в изборите през 2024 г., но след предстоящата ядрена война, която крепостните ще започнат, едва ли ще се проведат избори в Америка по това време. Българската поговорка за неговия случай е категорична: Трай коньо за зелена трева...
58
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки трезвомислещ ще пропусне поредната манипулация излизаща от СНН. По нелеп източник не успяхте ли да с намерите за цитиране?
57
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Популистки клоун