Хоспитализирането на млади от COVID е тройно по-вероятно отколкото от грип

В САЩ призовават за ваксиниране на по-млади срещу коронавирус
5 юни 2021 14:10, Петя Славова
57
Хоспитализирането на млади от COVID е тройно по-вероятно отколкото от грип
Снимка: Bloomberg.com

В Съединените щати се появиха призиви за ваксиниране на по-млади срещу COVID-19. Това става след като ново проучване от Центровете за контрол и превенция на заболяванията показа, че има увеличаване на броя на тийнейджърите, които постъпват в болница с COVID-19.

Младежите на възраст 12-17 е три пъти по-вероятно да влязат в болница заради COVID-19 отколкото заради грип като тази вероятност се е увеличила през изминалите няколко месеца. Около 70 % от хоспитализираните са имали придружаващи заболявания, но здравни експерти обръщат внимание, че все пак 30 % от постъпилите в болница са били в перфектно здраве.

Проучването също показва, че скокът е бил през април при връщането в класни стаи и някои облекчения при мерките за носене на маска. Шефът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Рошел Валенски призова за ваксиниране на младежите възможно най-скоро, предаде БНР.

Валенски се обърна към родителите да разговарят с децата си за важността от превенцията. Според Американското обществено радио към момента един на всеки четвърти подрастващ е получил ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по-добре да отворя фалшивия линк към порно сайта отколкото да напиша поредната пропагандна статия за кошит
12
1
 
2
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Това е най-брадатата лъжа която бях чел. Нищо общо няма с фактите. Тези които са платили за такива статии са за затвор. И срам за журналистиката която не проверява официални данни а се продава! Млади и здрави хора и особено деца нито ги засяга короната нито я предават, за разлика от сезонните грипове, които мистериозно изчезнаха и всичко е ковид- разбира се срещу заплащане. За тях вакинирането е по-опасно.Дори за зрави хора на средна възраст грипа е по-опасен от ковида.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майтап да става. Вие и за извънземните ще повярвате, когато представят премиерата.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А,няма да се обиждаме,я.Някой от ваксиниралите се,вече сигурно съжаляват,но е трудно да си го признаят.Познавам хора,които са се ваксинирали,само защото им е писнало от локдауна и искат да пътуват.Това между другогото е хитър психологически ход ,на тия които са сврзани с тези забрани като СЗО И ЕМА ,а ние знаем ,че те получават субсидии от фондации като тази на Бил Гейтс,например.Тревожното е ,че лекарите вместо да съветват хората да се профилактират с в.Д и в. С,те ги натискат да се ваксинират
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятността млад човек да влезе в болница била 3 пъти по-голяма при Ковид, отколкото при грип. А вероятността млад човек да не забележи въобще, че е болен от Ковид колко по-голяма е в сравнение с грипа. А вече станалото модно увлечение да се хоспитализират болни от Ковид, а за тези от грип да не се говори въобще колко по-голямо е? Типична пропаганда, с раздробяване на факти, представяне на частична картина, която върши работа, и прочие.
8
2
 
2
 
! Отговори
Додо преди 2 години
*иска
7
2
 
8
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Валенски е просто говореща глава на фарма-мафията и не му пука и грам за децата. Ако ниска да направи нещо позитивно за тяхното здраве е достатъчно да забрани отровите на Макдоналдс и Кока Кола в училищата и един широк диаметър около тях. Но не, той агитира да ги инжектират с не-ваксините и маркери на смъртта на Бил Гейтс и Сие лунатици, кланящи се на Принца на Лъжите.
6
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте как сами потвърждавате думите ми! Обиди, вулгарност, арогантност. Добре, че не живея в България.
5
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факти-91% от анкетираните в Швеция са съобщили, че искат да се ваксинират. От тези, които не искат да се ваксинират 88% са родени в Африка и Близкия изток. Страхът от ваксината корелирал също с ниско образование и по-висока възраст. Направете си изводите сами!!!
4
5
 
14
 
! Отговори
Ник преди 2 години
три пъти на каква база? един на 10 000 младежи преди е влизал в болница... сега 3 на 10 000 младежи го вкарват, т.е. посланието е, инжектирайте 10 000 с отрови, защото 3ма са влезли в болница а двама от тях вече са били болни. ай сиктир с отровите ви и контролавируса ви. за разлика от стадото тук, което вече навива ръкавите на децата си, в страната на свободните и смелите, ако ги приближиш да им навиеш ръкава, ще ти пръснат мозъка при самозащита. затова и "експертите" промиват мозъци.
3
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко жалко, такива предразсъдъци против такива високотехнологични и ефективни ваксини. На есен пак ще броим умрелите. Загубих много близки и приятели, колко тъжно за всички. Безотговорни и неуки хора пропагандират фалшиви данни, разпространяват откровени глупости, обиждат разумните и учените, как ще опазим... Уж сме европейци, а реагираме като аборигени.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"здравни експерти обръщат внимание, че все пак 30 % от постъпилите в болница са били в перфектно здраве."Това много добре го знам, че вкарвам здрави хора в болници и м правят операции за да откраднат парите от касата.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корупцията при лекарите 30 пъти по-голяма от тази при останалите професии.