Тръмп разкритикува Байдън за "Северен поток 2"

Той говори на конгреса на републиканците в Северна Каролина
39
Тръмп разкритикува Байдън за "Северен поток 2"
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува настоящия държавния глава Джо Байдън, че той и неговата администрация спряха да възпрепятстват изграждането на газопровода "Северен поток 2". Той каза това на конгреса на републиканците в Северна Каролина, съобщава ТАСС.

"Администрацията на Байдън оценява Америка по-малко. 48 000 работни места бяха загубени поради решението на Байдън в първия му ден на президентство да отмени строителството на тръбопровода „Keystone XL“. Той реши да спре строителството на нашия газопровод, но одобри изграждането на руският Северен поток 2 ", каза той.

Републиканецът също така отбеляза, че въпреки активното противопоставяне на Русия по време на неговото председателство, той има "много добри отношения с руския президент Владимир Путин".

На 21 май САЩ добави към своите санкционни списъци 13 кораба и три руски организации, участващи в изграждането на „Северен поток 2“. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен потвърди на 19 май, че Вашингтон се е отказал от налагането на санкции срещу „Nord Stream 2“ AG, оператора на Nord Stream 2, и неговия главен изпълнителен директор Матиас Варниг. Според него това решение е в националните интереси на САЩ.

"Северен поток 2" е проект за разширяване на съществуващия газопровод "Северен поток", свързващ Русия и Германия по дъното на Балтийско море, заобикаляйки транзитните държави: Украйна, Беларус, Полша и други източноевропейски и балтийски страни.

Тръбопроводът като цяло повтаря трасето на първия „Северен поток“ “, но започва не край Виборг, а близо до Уст-Луга . Минава през изключителните икономически зони и териториални води на пет държави - Русия, Финландия, Швеция , Дания и Германия. Общата дължина на газопровода е 1,23 хил. км, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
пий си белината,продължавай да обслужваш руски интереси...докато Народа на САЩ не дойде за теб,ти си позор за САЩ!!!
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Oti se syrdisch Trympche schtoto nema % gaz i za teb li e nema prosto biznes.
15
1
 
1
 
! Отговори
Бай Дън преди 2 години
Е чакай бе, Северният поток не отиваше ли към Канада !
14
1
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен 12Тoя гaзoпрoвoд e кoлa oт трeпeтликa увeнчaн c руcкия прaвocлaвeн кръcт и нaмaзaн c див чecън oт Cибир кoйтo Путин зaби в cърцeтo нa щaтcкия вaмпирИмa и oщe eднa нoвинкa ,дeтo e нe пo мaлкo вaжнa -Дaния рeзнa пoлcкия Bаltiс Pipе щoтo прeчи нa пoлcкитe мишки и прилeпитe
13
0
 
0
 
! Отговори
Баба мара преди 2 години
и да спрете строителството заедно с дания подслушвате меркел и другите си ужприятели наи добрият вариант е директна тръба не може да разчиташ на полшаи украина за доставките винаги могат да си измислят причини да спрат газта кактонаправиха преди години и ние стояхме зимата без парно същото трябваше да станеи с турските тръби сега във всеки момент султанът може да ни спре газта
12
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газопроводите са само повод руснаците да обявят акваториите (и в нашия случай териториите) през които преминават, за зони на някакъв изключителен техен интерес. Утре ще си пробият тръбата и ще обявят, че някой ги саботира и трябва да вкарат войски, за да си охраняват трасето.
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема вече руски паре. Фалират му дружествата. А му се играе голф. Както си е свикнал.
10
2
 
7
 
! Отговори
до фалшивите Путин преди 2 години
жалък си гладен си бит си изнудван си в собствената си държава и от злоба пишеш такивапростотии.
9
15
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФАЛШИВИЯ *** Е ПО-ЖАЛЪК ОТ ТРЪМП ,ДОРИ СЕГА КОГАТО ТРЪМП НЕ Е ПРЕЗИДЕНТ! ПО ЦЯЛ ДЕН ФАЛШИВИЯ ПУТИН ЧЕТЕ НОВИНИТЕ КВО СТАНАЛО В РУСИЯ КАТО ОБИКНОВЕН ВОДЕЩ , И ГО ПРАВИ С ЦЕЛ ДА ПРЕДИЗВИКА СТОКХОЛМСКИЯ СИНДРОМ И ЗАВИСИМОСТ КЪМ НЕГОВАТА ЖАЛКА ОСОБА!
8
17
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОРИСОВ , РАДЕВ , ФАНДЪКОВА И ТЕ СА ЗЕЛЕНООКИ! БЕЗ СЪВЕСТ, БЕЗ СКРУПУЛИ МОЗЪЧНО НЕДОРАЗВИТИ АНТИХРИСТИ!
7
21
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРЕДУПРЕДИЛ СЪМ ВИ ЗА ЗЕЛЕНООКИТЕ ХОРА!!!! ЗЕЛЕНИЯ ЦВЯТ НА ОЧИТЕ НЕ СЕ ПОЛУЧАВА ПО ЕСТЕСТВЕН НАЧИН А Е СЛЕДСТВИЕ НА ЛИПСА НА МЕЛАНИН И Е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА НЕДОРАЗВИТОСТ НА МОЗЪКА!! ЗЕЛЕНООКИ РОДИТЕЛИ СЪЩО МОГАТ ДА ПРЪКНАТ МОЗЪЧНО УВРЕДЕНО ДЕТЕ! ТРЪМП И ФАЛШИВИЯ ПУТИН СА ЗЕЛЕНООКИ , ТОВА ГИ ПРАВИ БЕЗСЪВЕСТНИ И БЕЗСКРУПУЛНИ АНТИХРИСТИ
6
7
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Аууу, БАЙДЪН СПРЯЛ РАБОТАТА НА ТЕХНИТЕ ТРЪМПАНЗЕТА!!
5
9
 
13
 
! Отговори
говедар преди 2 години
Нашите добичета са къде-къде по-умни от тоя!
4
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
англосаксите се *** от страх Русия и Германия да не им духнат од опашките крадливи,, две световни воайни вече предизвикаха с тая си политика и хитреците ще ядат хурката накрая
3
25
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПО-ЖАЛЪК ЧУЖДОПОКЛОНИЧЕСКИ ПРЕЗИДЕНТ ФАЩ НЕ Е ИМАЛА!! ДА СИ НА КОЛЕНЕ ПРЕД ИСРАЕЛ И КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ТРЪМПОВОТО УПРАВЛЕНИЕ!
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той вече е готов северния поток 2 поне едната тръба
1
13
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АЗ ПРОЧЕТОХ: ТОЙ ГОВОРИ НА КОНГРЕСА НА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ!!