Богаташ плати $28 млн. за полет в Космоса с Джеф Безос

Първият туристически полет в Космоса е планиран за 20 юли
12 юни 2021 22:50, Ния Христова
37
Богаташ плати $28 млн. за полет в Космоса с Джеф Безос
Снимка: БГНЕС
Богаташ плати 28 милиона долара за разиграно на търг място за пътешествие заедно с милиардера Джеф Безос при първия туристически полет в Космоса на компанията му "Блу Ориджин", който е планиран за 20 юли, предаде Франс прес.
 
Спечелилият, чиято самоличност ще стане известна едва след няколко седмици, изпревари двайсетина други участници в състоялия се онлайн търг, продължил по-малко от 10 минути.
 
Наддаването за космическата разходка продължи един месец. Началната цена за мястото беше 4,8 милиона долара.
 
Човекът, спечелил търга, ще придружи основателя на Амазон, брат му Марк и още един пътник. Пътуването ще се осъществи с ракетата "Ню шепърд" на "Блу ориджин". По план тя трябва да бъде изстреляна на 20 юли от западната част на щата Тексас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЕДНА СОВАЛКА ВЕЧЕ СЕ ВЗРИВИ! И 10 МИЛИОНА ДОЛАРА ДА МИ ДАВАТ НЯМА ДА ПРИЕМА ДА СЕ КАЧА НА СОВАЛКИТЕ НА МЪСК! АКО БЕЗОС СЕ ВЗРИВИ, ПОНЕ ЩЕ МУ ДОЙДЕ АКЪЛА !
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на Джеф, голям търговец е. Представете си ако беше и евреин сигурно щеше да продаде Кремъл на Путин. Да успееш да продадеш един суборбитален полет продължаващ около 10 минути почти на цената на полет до МКС е огромно постижение.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правят се на интересни ама накрая,ще стане играчка плачка с рея ракети. Някой няма са си изхарчи парите.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво отива да разгледа на това пътешествие? Билета двупосочен ли е...............? Питам за един мулти милионер.Чуди се какво да си прави парите. Онзи ден ги пратил на Узунов в една торба по шефа на Митниците будалата вместо да си купи билет за Космоса с тях. На масата бележки си писаха като от нямо кино. Криха си телефоните по етажерки в ресторанта. Вместо да пътуват в Космоса се занимават с ЧегърнатеГейт.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имал-дал. Търсачи на силни усещания още ще се пръкнат. Но те са застраховани и като се случи да не се върнат - застраховката отива при децата му.