Проф. Захари Захариев: Русия някак остана в сянката на Китай

Той не вярва, че след срещата на Путин и Байдън ще излезе нещо
14 юни 2021 22:35, Нели Христова
27

Никакво послание няма, а преповтаряне на пропагандни тези. Задавам си въпроса защо му е нужно на Путин да отиде на срещата с Байдън. Това каза за "Денят ON AIR" международният анализатор проф. Захари Захариев и допълни: "Тази среща няма да роди нищо".

Според него тази среща идва след две антируски послания, едното от които от Великобритания.

"Русия някак остана в сянката на Китай. Това е тотално безумие. Китай държи 1,3 трилиона американски ценни книжа. Коя е тази икономика, която ще изолира Китай?!", заяви проф. Захариев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Йенс Столтенберг опитва да закърпва Блока, който ръководи.

"Опитва да намери баланс между противоречиви гледни точки. Този баланс е изключително имагинерен. Получава се вербална война и малко известен факт е - Байдън, когато встъпи в длъжност, заговори за среща на демокрациите, а сега във Великобритания тази тема изчезна. Борис Джонсън обяви, че на мястото на Г-7 идва Д-10", обясни анализаторът.

Той е на мнение, че не можем да очакваме нарастване на доверието, лидерите се познават много добре от миналото и са наясно с потенциала, който носи всеки от тях.

"Фактите говорят, че задкулисието на базата на конкретните интереси си продължават. Не бих казал, че сигурността на Европа е нараснала с идването на Байдън на власт", подчерта проф. Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тази среща няма да роди нищо"Мисля, че това обединява мненията на всички които харесват или не ЗЗ
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25:Що си токова глупав да купуваш джапанки за $45? Щото същите в калифорния за по $10.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да се плюе Русия.Ако си мислите ме САЩ не са в сянката на Китай много се лъжете. Всичко което се продава в САЩ се произвежда в Китай. И съответно тихо тихо Китай дръпна много заливайки света със стоки.Само че китайските стоки в САЩ се продават с огромна надценка.Е това е от мен, поздрави от Флорида.Джапанките ми, $45 и те са от Китай
19
11
 
3
 
! Отговори
русофила Захариев преди 2 години
Аз обичам само Русия , но въпреки това виждам, че при Путин тя залязва още повече. При минимална РЗ 270лв.......при износ преобладаващ нефт и газ, при показни убийства на десиденти и сваляне на граждански самолети или одобрението на отвличането на такива...Дори и аз, проф. З. захариев не бих живял в Русия. Но нали ми плащат някойъ лев----ще се облизвам.
18
0
 
10
 
! Отговори
sd преди 2 години
Цукер Цукерман....отвратителен евреин и комунис
17
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво може да излезе. След като СССР се саморазпадна под натиска на Западна Европа и Китай, САЩ попадна в ръцете на корпорациите и американския президент вече е представителна фигура. Тръмп се правеше на много отворен, но го накараха да си говори сам. А жужето е още по-пасивен фигурант, в Русия управлява олигархията. По-добре е да сме в ръцете на корпорациите, щото политиците като ако властта много бързо ще ви пратят като пушечно месо на някой фронт. Опичайте си акъла и мислете за децата си.
16
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Справедлив Свят!ЕС е страхотна идея,предават я политическите елити,зависими от офшорни,руснаци и...лицемерни ценности...Справедлив,Солидарен и Силен ЕС...кое осъществихте г-жо Меркел???
15
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
а да за 30 години...закрихте над 1500 училища...ама гоУфове от 70 на миналия...дал бог...това е нечовешко...геноцид и безнаказани убийства...в 21 век в ЕС закриват училища...превръщат хора в...роби!!!кога газови г-жо Меркел???
14
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
...и веселинчо...предпочитам да карам Форд Раптър пред...гоУфо,да се наслаждавам на слънцето в Маями пред турските и гръцките ви...от кога за селяците в българия гръцките села станаха ...чужбина бре...веселинчо...ще се изтепете по лошите ви пътища...злобни...бедни духом...лицемерие от всякъде
13
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Веселинъ 7112136860весели се веселинчо...с безбройните си акаунти и никове,ще умреш нещастно както и живееш...самотен и озлобен...китай е отговорен за убийствата на стотици милиони по света ни от създаденият от тях г-н Ковид,китай обяви световна биологическа война на Света ни...убиват децата ни безнаказано...отнемат Свободата ни безнаказано!...милиардите по света ни са убедени в това...лицемерните политици ни лъжат...и убиват...интереси!!!Бог да пази САЩ!
12
8
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
РУусия произвежда само бомби и "македонски нации". Китай призвежда Всичко, освен военна заплаха за света. Китайците са световни герои, защото Сразиха еврейският световен капитал. Обичам Ви, китайци!
11
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англия пречеше на грабенето на американците. Те се освободиха от англичаните, за да заграбят цяла Америка, да ограбят Испания, Мексико, индианците.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ да върнат Тексас, Аризона и Ню Мексико на Мексико. Да върнат Западна Америука на индианците. Техни са само бившите английските колонии по Източното крайбрежие.
9
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 2 години
Китай е 100 пъти по страшен от Русия, какво не му е ясно на професора
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните комунисти от САЩ ще борят свободната конкуренция.
7
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 Току виж, САЩ и Русия се обеденят срещу Китай. Колко му е? Срещу Германия го направиха през ВСВ. Днес САЩ се страхува за господството си, а Русия за земите си. Ако това се случи, Европа също ще е в кюпа. Япония и Тайван са американски бази. По този начин Китай ще е обкръжен и без пазари за експортно ориентираната си икономика. Под въпрос остава Пътят на коприната, ама и него ще отрежат някак. Шах!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някак си само статии за останалата в сянка Русия пускат, засенчващият Китай хич го няма.
5
2
 
11
 
! Отговори
NB преди 2 години
Най-големият враг и конкурент на САЩ е Китай, а не Русия!!Дали го разбират американците?
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещата ще премине ето така - единия дядка вика на другия "Ако обещаете повече да не ни хаквате системите, ние ви обещаваме повече да не ви подслушваме и санкционираме.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
praznuvat ubilei s zakasnenie, prosteno e na starite hora da sa po-bavnichki...