Голяма част от републиканците си вярват - Тръмп отново ще е президент!

Самият той казва, че ще се върне на поста до август
15 юни 2021 22:12, Нели Христова
117
Голяма част от републиканците си вярват - Тръмп отново ще е президент!
Снимка: БГНЕС

Въпреки че положи много усилия, Доналд Тръмп напусна поста на президент през януари. Сега той е обикновен гражданин и без да се кандидатира отново за поста и да спечели следващите избори, няма механизъм, чрез който отново да влезе в Овалния кабинет като лидер на САЩ.

Но очевидно близо 30% от републиканските избиратели не вярват в това.

Проучване на Politico / Morning Consult, направено в началото на юни, установи, че 28 процента от респондентите или републиканците са склонни да смятат, че е "много вероятно" или "донякъде вероятно" Тръмп да бъде възстановен на поста президент през тази година. Сред демократите 12% смятат, че е поне малко вероятно Тръмп да бъде възстановен на поста.

И донякъде изненадващо, по-младите хора са по-склонни да вярват, че Тръмп ще бъде възстановен на поста президент за разлика от своите по-възрастни колеги. Около 27% от "Поколението Z" и 32% от милениалите смятат, че е поне донякъде вероятно Тръмп отново да бъде президент тази година, за разлика от само 11% от буумърите.

В момента Доналд Тръмп заема същото място в наследствената линия за поста, като всеки нормален американец. Той няма да бъде възстановен на поста президент, защото това не е нещо, което може да се случи без действителен преврат.

Теорията, че Тръмп ще се върне в офиса толкова скоро, има своите корени в QAnon - конспиративно онлайн движение, вярващо, че Тръмп никога няма да напусне Белия дом. Но когато немислимото се случи, последователите на движението си мислеха, че той ще бъде възстановен на поста на 4 март. Това също не се случи. А през последните седмици фалшивият "одит" в окръг Марикопа в Аризона даде повече гориво на маниаците, които вярват, че изборите са откраднати. Подобни усилия бяха предприети в градовете, градовете и окръзите в цялата страна.

На конференция на QAnon в Далас миналия месец бившият съветник по националната сигурност Майкъл Флин заяви, че "няма причина" военен преврат като този в Мианмар по-рано тази година да не се случи в САЩ.

По-рано този месец репортерът на New York Times Маги Хаберман написа в Twitter, че самият Тръмп казва на хората, че ще се върне обратно в Овалния кабинет до август.

Но въпреки забележителния брой на републиканските гласоподаватели, които вярват, че Тръмп отново ще е президент, проучването също така установява, че повече от половината американци като цяло подкрепят двугодишната забрана на бившия лидер от Facebook, обявена миналата седмица, която, заедно със забраните от други сайтове в социалните медии като Twitter, ограничава способността му да стимулира до известна степен конспирациите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
35
 
6
 
! Отговори
Pp преди 2 години
Кофичка кисело мляко за президент ще е по-малка излагация от тази тотална блонди откачалка.
30
22
 
31
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Вижте публиката на последното издание на UFC, няма нито един с маска. САЩ направиха постановка на Европа с пландемията.
29
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Голяма част от републиканците си вярват - Тръмп отново ще е президент!" - - - Силно съ съмнявам... Тромпета вчера стана на 74, а през юли 2023 г. когато започне предизборната надпревара шъ бъде на 77 години!
28
20
 
21
 
! Отговори
до 43 от КИТАЕЦ преди 2 години
Добре це помогнали с вирус инаце Байпън на куку лято президент!
27
29
 
31
 
! Отговори
Американските преди 2 години
Новинарски сайтове преди часове публикуваха тайните имейли на Тръмп." Комитета за надзор на парламента, хвърли светлина върху начина по който бившия президент Донал Тръмп притиска министерството на правосъдието на няколко фронта да изпълнят поръчките си за да отмени резултатите от изборите ..." . Е тоя е по нагъл и корумпиран и от нашите политици.
26
28
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън се изгубил в белия дом, търсят го.
25
31
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп пречеше на ковид ПЛАНдемията защото още в началото каза че това не е нищо по различно от нормална настинка или грип. За жалост е един от малкото, който наистина искаше да пребори корупцията.
24
34
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори 12 % демократите знаят, че изборите бяха брутално фалшифицирани! Пишмадемократите не можаха да преживеят загубата през 2016-та. Направиха всичко за да свалят Тръмп. Сега байГън е пълен провал. Няма такава излагация за САЩ. Този не знае къде се намира! Обърка 3 пъти Сирия с Либия и се загуби! Утре е срещата му с Путин! Там ще бъде майтапа!
23
26
 
37
 
! Отговори
Ооо преди 2 години
*** моля ви QAnon с техните теории вече стават скучни и без интересни. .Оранжевия бабуин никога няма да се върне в политиката, а да не говорим за президентският пост. Прокурорите на Ню Йорк вече заведоха 7 криминални дела срещу тръпидъмпи. Главният разследващ е човека който разби строителната мафия. Поста ,който ще получи най вероятно е затворник номер еди кой си.
22
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше короната, Тръмп щеше да бъде преизбран за втори мандат. Но сега вече републиканците едва ли ще управляват скоро отново. През следващите години демократите ще легализират няколко милиона техни избиратели и електоратът на републиканците ще е малцинство.
21
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че защо да не е. Всеки може да е поставен там. Тръмп там или Байдън, Тиквун тук, Меркел в Германия, Джонсън във Великобритания, Саркози... не намирате ли общото между всички назначени подигравки с народите? Ами те са откровено маллоуммни. Вижда се от Космоса. Изборите отдавна нямат значение. Юли месец отидете на плаж, на планина, а не да участвате в този фарс. Нищо не зависи от вас.
20
2
 
9
 
! Отговори
Български език преди 2 години
Буумъри, милениани? Все традиционни български известни думи, които всички знаят и разбират...
19
28
 
16
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Щял да се завръща като президент. Ти да видиш :) Пyтинoидните тръмпанзета всеха да изпадат в делириум. Или пушат нещо силно. Тогава бих искал и аз от него :)
18
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нямаше ли да го съдят за ония размирици.
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън е с деменция ...така че да се връща Тръмп
16
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трън ще стане на 80 г. в 2024 г. освен ако Байдо не го хване склероза преди 2024 г.
15
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите у нас на 100% вярвят ча Тръмп отново ще е президент и Путин отново ще си развява кончето.
14
3
 
23
 
! Отговори
Йосиф преди 2 години
ТРЪМП ПАК ЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ ФАКТ Е ЧЕ Е ПО ДОБЪР ПРЕЗИДЕНТ ОТ ДЖО БАЙДЪН НА АМЕРИКА И ТРЯБВА СИЛЕН И ВЛАСТЕН ПРЕЗИДЕНТ КОИТО РЕСПЕКТИРА И НЕ СЕ СЪГЛАСЯВА С ВСИЧКО.
13
2
 
20
 
! Отговори
Голата Истина преди 2 години
Тръмп - Мейк Америка Греат Агейн ! Икономика им беше във възход , но , не удобен и несвързан с глобалистите . Тука от 30 години наблюдаваме същите процеси с хора милеещи за родината , но оплювани и изкарвани какви ли не .
12
2
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Научи Английски преди да се опитваш да пишеш - пълен си с грешки!