Джо Байдън подари на Путин авиаторски очила и бизон

Слънчевите очила имат връзка с НАТО
17 юни 2021 19:47, Нели Христова
52
Джо Байдън подари на Путин авиаторски очила и бизон
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън е подарил на руския президент Владимир Путин чифт персонализирани авиаторски слънчеви очила, направени от Randolph USA по време на срещата им на върха в сряда, твърди служител на Белия дом пред CNN.

Слънчевите очила са произведени от американска компания, която ги е предоставила на американската армия и нейните партньори от НАТО. Самият Байдън също е почитател на подобен модел очила.

Това не е единственият подарък, който Байдън е направил на Путин. Той е дарил руския президент с кристална скулптура на американски бизон - националния бозайник на САЩ - направена от Steuben Glass от Ню Йорк, според длъжностното лице.

Авиаторските очила, свързани с НАТО, са символични. Подаръкът идва след срещата на върха на отбранителния алианс в Брюксел, на която Байдън присъства. По време на срещата на върха Байдън потвърди ангажимента на САЩ към военния алианс и призова западните съюзници да се настроят по-добре срещу Русия и Китай.

Компанията, Randolph USA, произвежда своите очила в Масачузетс, обяснява служителят. През 1978 г. компанията обединява сили с американската армия, за да произведе HGU-4 / P Aviator, който е предназначен за пилоти на изтребители.

Кристалната скулптура на американския бизон представлява сила, единство и устойчивост, казва служителят. Американският бизон е националният бозайник на САЩ от 2016 г., когато президентът Барак Обама подписа Националния закон за наследството на бизоните.

Според длъжностното лице скулптурата е имала основа от черешово дърво, за да символизира бившия президент на САЩ Джордж Вашингтон, както и персонализиран гравиран надпис, отбелязващ срещата между двамата лидери.

След срещата им на върха в Женева, Байдън заяви по време на пресконференция, че се е фокусирал върху правата на човека и постигането на стабилни отношения с Русия по време на преговорите им с високи залози.

По-рано Путин заяви на отделна пресконференция, че не е открил враждебност по време на разговора. Срещата на върха завърши със скромно споразумение за връщане на посланика на всяка страна на техния пост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17 С четири пъти по-малки доходи от нашите изкупиха черноморието ни. Какво ли щеше да бъде, ако имаха доходи, колкото нашите?!
18
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ НА УКРАЙНА В ДОНБАС, ЛУГАНСК И КРИМ АЗ ЛИЧНО ГО ОДОБРЯВАМ, ЗАЩОТО УКРАЙНА ИЗБИ 10-КИ ХИЛЯДИ КУЧЕТА И КОТКИ И ТО ЖИВИ В ПОДВИЖНИ КРЕМАТОРИУМИ ЗА ДА РАЗЧИСТИ ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО ФУТБОЛ ТАМ! ТЪЙ, ЧЕ БЯХА НАКАЗАНИ ЗА ЗЛОДЕЯНИЯТА СИ! НЕОДОБРЯВАМ ФАЩ КОИТО СА ПОДПИСАЛИ, ЧЕ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ УКРАЙНА , А РЕАЛНО И ОРЪЖИЕ НЕ ИМ ДАДОХА ДОРИ! ФАЩ СА ПРЕДАТЕЛИ СЪЩИТЕ КАТО ФАЛШИВИЯ ПУТИН СА!
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16 Бил си в Русия, но в някое друго измерение, приятелю.
16
9
 
10
 
! Отговори
до 15 преди 2 години
Поне имаме четворни доходи на руските. А за София да не говорим- тук сме с десеторни. Москва и няколко големи града изключваме от списъка. Въпреки че в Москва средната заплата е прилична, но PLI индексът, ако си със средна ти е 1/5 от средна в София. Така че, голташка Русия не ме интересува грам.
15
15
 
13
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Отлично казано! Не познавам русофили, може би защото всеки около мен е сериозен образован човек със сериозен доход в пъти над прага. Е, сигурно в университета някой окъсан доцент, който съм надминал преди 10 години по знания, има някакви симпатии в Русия. Това го казвам като човек, прекарващ 30% от времето си в Русия по различни проекти. Харесвам руснаците, имам много приятели там, но Путин и политиката му- забрави. Както и руснаците го ненавиждат, ама обадят ли се- чака ги лагер и смърт.
14
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6 А колко изтребителя от пето поколение имаме ние, би ли ни светнал? При такова високомерно отношение от твоя страна, сигурно имаме много.
13
3
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТРЪМП ПОНЕ СИ КАЗВАШЕ , ЧЕ Е НА КОЛЕНЕ ПРЕД ПУТИН!! А ТОЗИ СЕ ЕЖИ, ЕЖИ ЕЖИ И ОБИДИ РЪСИ И ТО СЕРИОЗНИ И НАКРАЯ КОЛЕНИЧИ И ЦЕЛУНА ПРЪСТЕНА НА ПУТИН!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво за снимката! Това е половин баст ун! Няма потенциал за цял!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 1 - и кво ? криво ли ти е че Путин не е Елцин? И митологията дето повтаряш е от 90-те?
10
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 2/ НЕ СМЕЙ ДА ПИШЕШ, ЧЕ ИМАШ НЯКАКВА СЪВЕСТ, ЧЕ ЩЕ ТИ СПРАТ СУБСИДИЯТА! И ДА ФАЩ СЕ ПОДИГРА С УКРАЙНА НАПЪЛНО ! С ПРИЯТЕЛИ КАТО ФАЩ НА УКРАЙНА НЕ И ТРЯБВАТ ВРАГОВЕ!
9
1
 
6
 
! Отговори
Е преди 2 години
По-добре беше Рейбан и жив бизон..
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старчето Байдън нарича Путин убиец, а после му подарява подоръци.
7
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БРАВО ЗА СНИМКАТА !! БИТДЪН ИЗЛЕЗНА ПО-БЕЗХАРАКТЕРЕН И ОТ ТРЪМП!
6
24
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Драги ми смехурко, голташка Русия има точно нула изстребителя от 5-то поколение (последният се разби наскоро), какво да говорим за хиперзвукови ракети... Там хората измират и въпреки че учените им създадоха хубава ваксина, производство няма, той седнал да мечтае за хиперзвукови ракети... Ама шекмбаците пред панелките с 2000лв. заплатки на склададжии сте така. До един заклети русофили. По това ви познавам- по доходите.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин едва ли е бил в телешки възторг.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В един пророчески анализ от 90-те на един руски генерал се казваше: На НАТО не се вярва. Русия трябва да има боеспособна армия до 2020. Русия трябва да е приятелска страна на Китай след 2015. Маршрутите на горивата трябва да попаднат под защитаа на Русия до 2020. Тежко на този който остане на 1:1 срещу Китай! Човека все едно е гледал в бъдещето!
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задава се нова ялта и преразпределение на света. Путин наложи визията си за многополюсен свят.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратително. Чак ми дожалява за Украйна, която краварите насъскаха да се надигне срещу Русия, а сега я зарязаха. На американците не трябва да се вярва за нищо. Пълен игнор. Руснаците тряцва да са много заблудени да вярват на САЩ. В момента САЩ искат да насъскат Русия срещу Китай.
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и кво ? Очакват Путин да си нареже хипезвуковите раките като жест на добра воля? За едни очила?