Един убит и много ранени при стрелба във Финикс, Аризона

Неизвестен открил огън в най-малко осем обекта в града
18 юни 2021 06:45, Ния Христова
6
Един убит и много ранени при стрелба във Финикс, Аризона
Снимка: БГНЕС
Един човек е загинал, а поне дузина други са ранени от човек, стрелящ от кола в град. Финикс, Аризона в САЩ, предаде АФП, цитирайки полицията. По-рано за стрелбата съобщи CNN.
 
В рамките на час и половина неизвестен е открил огън в най-малко осем обекта в града. Предполага се, че стрелецът ги е избирал на случаен принцип, преди да бъде задържан на светофар.
 
Освен жертвата още трима души са били простреляни, а други девет са получили леки наранявания, включително от счупени стъкла. Смята се, че нито едно от нараняванията не е животозастрашаващо.
 
"Не знаем какъв е бил мотивът на стрелеца, нямаме представа какво е мислил този човек, когато се е качил в колата си и е направил това", каза говорителят на полицията в града Брандън Шефърт.
 
"Искаме да изясним това, тъй като в момента има има много уплашени хора - много хора, които са засегнати", каза той на пресконференция във Финикс.
 
Заподозреният е спрян, след като пожарникарите са забелязали превозно средство, което отговорява на описанието в множество сигнали до спешния телефонен номер на полицията. Стрелецът не е оказал съпротива при ареста.
 
Миналата година в Съединените щати са регистрирани повече от 43 000 смъртни случая, причинени от огнестрелни оръжия, включително самоубийства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Национални особенсти преди 2 години
Там това е въпрос на национален спорт ми се струва!
2
4
 
7
 
! Отговори
реджеб иведик преди 2 години
не се "знело"каква е причината според този наш роден мил сайт които пише много"истински" статии....е как не се знае каква е причината щом е стрелял по търговски обекти ???...причината е че ПАК НЯКАКАКВИ НЕКОМПЕТЕНТНИ ИНДИВИДИ СА МУ НАПРАВИЛИ ЗАБЕЛЕЖКА ЗА НЕ НОСЕНЕ НА МАСКА В ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ!!!....тук нека някакви си тарикатчета да продължават да правят нескопосани забележки и скоро ще попднат на точните хора...само да натякват постоянно за ваксините и ще видят скоро ефекта!!!
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото толкова, следващия път повече