Байдън обеща мерки срещу нелегалните търговци на оръжие

Нямало да има толерантност към "търговците на смърт"
24 юни 2021 09:55, Елка Василева
11
Байдън обеща мерки срещу нелегалните търговци на оръжие
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обеща да вземе мерки срещу нелегалните търговци на оръжие, както и да увеличи федералното финансиране и подкрепата за местните органите на реда на фона на ръст на убийствата в големите градове, предаде БНР.

Още по темата
"Търговците на смърт нарушават закона с цел печалба", заяви Байдън, допълвайки, че администрацията му няма да прояви никаква толерантност към търговците на нелегално оръжие.

По думите на президента в райони с висока престъпност могат да бъдат наети повече служители на реда, като се използват средствата за подпомагане на коронавируса.

Стратегията на Байдън за борба с престъпността цели намаляване на дилърите на оръжия и трафика на огнестрелни оръжия. Президентът призова градовете и щатите да използват 350 млрд. долара от пакета с мерки срещу COVID-19 за превенция на престъпността, включително добавяне на повече полицейски служители.

Администрацията на Байдън предлага контрола върху оръжията като средство за борба с насилствените престъпления, въпреки че законопроектите на демократите в Конгреса за ограничаване достъпа до огнестрелни оръжия са блокирани от републиканците. Наскоро президентът прие няколко кметове на големи градове в Белия дом за дискусия относно превенцията на престъпността.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Гурлин преди 2 години
То все едно не е имало досега. Както в Англия е незаконно да притежаваш оръжие дори и да се защитаваш от оръжие, но всички престъпленици имат оръжие. Яко
10
0
 
0
 
! Отговори
БАЙДЪН ОБЕЩА НИЩО преди 2 години
ААХХААХХХХХХПА
9
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Затова тук-там гърмят оръжейни складове! За да не се разбере кога, как, колко и какво е излязло от склада и поело в "неизвестна" посока! Жалкото е, че заради некадърно организиране на "гърменето" покрай далаверата умират и хора!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така нелегални, в USA-то всеки може да си купи оръжие почти от всякъде. Едва ли масовите им убийства стават заради нелегални оръжия. Там (и по целия свят) болшинството хора са с психически проблеми. Никой не назовава реалните проблеми.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Дън, ко речи?
6
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Да си припомним последният разговор между Юрий Орлов и Джак Валънтайн.
5
2
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
наи големият производител на оръжие в света ще се бори със смъртта това еанглосакс лицемерие
4
2
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИТДЪН Е ВЕЧЕ БИТА КОМУНИСТИЧЕСКА КАРТА!!! ОТ МЕН ЩЕ ПОЛУЧИ САМО ПСУВНИ ДО КРАЯ НА МАНДАТА СИ!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хегемонът обеща мерки срещу нелегалните търговци на оръжие. Легални са само пиндостанските търгаши, които продават допотопни таралясници на тикволандците на петорна цена.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Байдън обеща мерки срещу нелегалните търговци на оръжие"ХАхахахах демек САЩ да сезира САЩ!!! да бе ИСКАМ ДА ГО ВИДЯ!!!КОЙ търгува с ОРЪЖИЯ, че се ОЗОВА В СИРИЙСКТА ОПОЗИЦИЯ СНАРЕЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!!КЪДЕ СА НИ КАЛАШНИЦИТЕ ОТ АВГАНИСТАН ЗА АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ!!!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите за Ковид взеха да се пренасочват. Вижда се края на тази хопохондрия!