Дерек Шовин осъден на 22,5 г. затвор за убийството на Джордж Флойд

Бившият бял полицай притиска с коляно врата на афроамериканеца
26 юни 2021 08:11, Елка Василева
64
Дерек Шовин осъден на 22,5 г. затвор за убийството на Джордж Флойд
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият полицай Дерек Шовин беше осъден на 22,5 години затвор за убийството на афроамериканеца Джордж Флойд по време на арест през май 2020 г., съобщи Ройтерс.

45-годишният бял бивш полицай Дерек Шовин, който причини смъртта на Флойд на 25 май миналата година в Минеаполис, бе признат за виновен за убийство на 20 април след процес, който привлече огромно внимание.

Още по темата

Прокуратурата поиска присъда от 30 години затвор - двойно над горната граница, препоръчвана за неосъждани извършители. Съдията обаче прецени, че обвинението не е успяло да аргументира по-строга присъда. Максималната присъда по закон за това деяние е 40 години. Защитата поиска условна присъда.

Пред съда Шовин поднесе съболезнования на близките на Флойд.

Смъртта на 46-годишният Джордж Флойд беше заснета на видео, което предизвика възмущение в цял свят и най-голямото протестно движение в САЩ от десетилетия. На видеото се вижда как Шовин притиска с коляно врата на Флойд в продължение на повече от 9 минути.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
И до ден днешен затискане с коляно си е одобрен прийом да се озаптяват буйстващи арестанти. Джордж Флойд го издуха, но един полицай сега е в затвора заради политически шашми да не продължават черните да рушат и грабят. А иначе четете новините как все те правят зулуми.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много глупав полицай. Уби черния пред бели свидетели и пред техните камери. Затворът е за неговата глупост. Учили са го, че той има право да убива и сега е излъган от държавата заради свидетели и заради камерите.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече почнаха да съдят хората заради африканци. Каква държава.
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ приключи като нормална държава.На обирджията на бременни и продавач на дрога на деца направиха паметници в Ню Йорк и Минеаполис.Опашките за снимки от байдънясъли демонрати пред статуите на Джордж Флойд са по-големи от тези пред Статуята на Свободата!
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега при нацистите в затвора, ще е на почит.
41
3
 
12
 
! Отговори
Така преди 2 години
И не разбрах,как е викал умрелия,като му затиснал дишането?
40
1
 
22
 
! Отговори
Метър преди 2 години
Така, понеже си бял и убиваш църен престъпник, влизаш за 22,5 год. Сомалиецът, убил трима и ранил петима бели, във Вюрцбург, Германия, го изкараха психично болен, и нали разбирате колко ще лежи. Започна обратното броение- пидрасите и църните станаха доминираща сила, дали това не е края на света?
39
1
 
22
 
! Отговори
Нещо се случи! преди 2 години
Продажните политици издигнаха рецидивист в герой и съсипаха един полицай само за да си оплетат кошницата в борбата срещу Тръмп. А нас кой ще пази от престъпници? Пожертваха не само полицая, пожертваха и нас. Това се случи.
38
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше да му дадат смъртна присъда на ушевия убиец! Но така също е добре, надявам се на мноооого весело изкарване в панделата!
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сащ ( демократите ) , като ти кажат добър ден погледни през прозореца. Съжалявам всички българи , които емигрираха там , а тези в Чиконго направо да вадят въжето.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам!
35
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сащ залязват. Това не е никакво справедливо правосъдие, още по - малко честно или независимо. Смъртта настъпи защото онзи ангел беше болен и надрусан до козирката , а полицая просто прекали при задържането , но в никакъв случай неможе да се говори за умишлено убийство. Не е осъждан , полицай при изпълняване на служебните си задължения е осъден все едно е извършил преднамерено , жестоко убийство , планирано и извършено с особена дързост. На Сащ как да им вярва човек изобщо, мерят с двойния аршин.
34
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно дали защитниците на Флойд биха се съгласили приживе да го срещнат сами в тъмна уличка?
33
0
 
15
 
! Отговори
тумбалалай преди 2 години
За всичко си има лек!След като разрешиха обратните да служат във флота,и те хукнаха нататък!А след като няколко от тях изчезнаха и загинаха,и мерака им да служат се изпари!Същото е и в гетата!Ако черен направи беля,никой не го търси!Отиват в дома му и заявяват,че ако не се яви в полицията и помощите за всички спират!И оня моментално цъфва!
32
2
 
21
 
! Отговори
Курти преди 2 години
Ако всички мислеха като хората който пишат тук мисля че света щеше да бъде много по добър, но за съжаление няма скоро да се случи. Сега да си черен и/или *** е на почит.
31
2
 
31
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Едно от позитивните неща в сащ беше, че полицаите не цепят беасма на всякакви питекантропи, за разлика от ЕС, където дори не носят огнестрелно оръжие и оставят гражданите си да бъдат заклани, изнасилвани, ограбвани и т н, неолибералните фашисти в момента празнуват, пожелавам на всеки клякал, родата му да се сблъска с такива като тоя на снимката, после пак ще си говорим ;) !!!!
30
3
 
31
 
! Отговори
Една крачка преди 2 години
Прозорецът на Овертон в действие. Издигнаха паметник на разбойник,насилвач,крадец и наркоман. Америка се плъзна към сатанизма с още една крачка.
29
3
 
25
 
! Отговори
до31 преди 2 години
Колега недейте се поддава на пропагандата. Дерек не е убил черния умишлено! Ще ви задам въпрос: - Aко се борите с наркоман 10 мин, като той през цялото време вика, че не може да диша, но първите 5-6 минути действията му определено показват, че може и даже много шава, в кой момент ще му повярвате, че верно не може да диша?
28
2
 
27
 
! Отговори
ПожертвахаПолицая преди 2 години
, за да има мир. Когато обявяваха присъдата, улиците бяха пълни с чернокожи сякаш казвайки: "внимавайте какво ще отсъдите!". За мен този случай е началото на края на Америка. Внимателно следих процеса. Изкараха долния дегра дирал нарк оман, герой, а полицаят (макар и с предишни провиния за прекомерна сила) едва ли не *** и убиец. Какъв принос има единия за обществото и какъв другия. От тук нататък полицаите ще молят учтиво черните да спрат да безчинстват, пък белким се навият и склонят!
27
6
 
8
 
! Отговори
Само питам... преди 2 години
До АнонименНали знаете затворниците колко много обичат полицаи, при това убили чернокож?........ Много детски холивудски филмчета си гледал ...... наивник . Ама пък , иначе говориш все едно имаш 30г. опит в американски затвори .Аз това дето го пишеш съм го гледал САМО там - в детските американски филмчета . как черните тероризирали бели затворници А ТИ ? БИЛ СИ В ЗАТВОР В САЩ? ...... или и ти като мене си зяпал холивуските сапунки ?