Доналд Тръмп е един от най-лошите президенти в цялата история на САЩ

Той се класира на 41-во от 44 места
2 юли 2021 21:02, Нели Христова
197
Доналд Тръмп е един от най-лошите президенти в цялата история на САЩ
Снимка: БГНЕС

Въпреки че Доналд Тръмп в началото на президентството си се похвали, че ще бъде "по-президент от всеки президент, който някога е заемал поста", с изключение на Ейбрахам Линкълн, сега историците твърдят, че е сред най-лошите американски президенти.

От 2000 година, насам, когато САЩ избира нов президент,  C-SPAN анкетира президентските историци и ги моли да оценят всеки предишен американски главнокомандващ по 10 аспекта на президентското ръководство.

Това е първата година, в която Тръмп влиза в класацията след като напусна Белия дом в началото на тази година. 142-те анкетирани историци не го класират точно сред най-великите американски президенти. Всъщност той е в дъното на списъка - на 41-во място.

Така Тръмп се превръща в най-лошият жив президент и се нарежда сред най-лошите президенти в цялата история на САЩ.

Докато Линкълн оглавява класацията на C-SPAN за четвърти пореден път, Тръмп дори не може да се доближи до върха. Той е последен в категориите за морален авторитет и административни умения. И в двете области той се нарежда на 44-то място от 44. (Въпреки че Тръмп е 45-ият президент, само 44 мъже са служили като президент - Гроувър Кливланд е изпълнявал два последователни мандата като 22-ри и 24-ти президент, поради което се брои само веднъж .)

Ниският рейтинг на моралния авторитет на Тръмп вероятно има нещо общо с броя на лъжите, които той изрече преди, по време и след президентството си. Той се класира над Франклин Пиърс, Джеймс Бюканън и Андрю Джонсън - и тримата са били расисти.

"Доналд Тръмп, който обича суперлативите, едва ли ще е доволен от тази класация", казва историкът Тим Нафтали пред CNN.
 
Тръмп е оценен с най-високо в категорията за публично убеждение - под номер 32 и икономическо управление - на 34-то място.

В следващото проучване може да има някои добри новини за Тръмп. Някои негови колеги, които наскоро са били президенти, преживяха обрати в класацията си с течение на времето ...

Както се изразява C-SPAN:

Барак Обама се изкачи до 10-място от 12-то през 2017 г.

Джордж Буш продължи стабилния си подем, като сега се класира на 29-то място от 33-то през 2017 г. и 36-то през 2009 г.

Бил Клинтън започна  участието си в класацията на 21-во място през 2000 г. и се задържа стабилно на 15-то през 2009 и 2017 г., преди да се върне назад до 19-то място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
1
 
! Отговори
№1 преди 2 години
Едно е сигурно - в класацията за оранжев президент Доналд е номер 1.
132
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и плющящите минуси и обиди съратници,платени *** или заблудени...Ал Капоне и подобни и те са си мислели,че са "безсмъртни",докато Независимата и Справедлива Съдебна на САЩ...им разказа играта...с вас ще се случи същото...въпрос на време е,добрата новина е ,че САЩ са Свободна и Сводолюбива Държава,единственият гарант Свободата на милиардите...Бог да пази САЩ!руските пишете минуси...толкова можете...само манипулации!!!
131
4
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименхохо..."джендърче"...та и московско...та изпълзяло,не мога да се боря с тръмп призавам...но това не означава,че нямам мнение...та г-н Байдън дирекнто нарече путин убиец!!!какъвто е...кога го направи тръмп?докато тръмп рекетира съюзници...г-н Байдън заяви подкрепа,тръмп е елементарен и зависим...финансиран от русия и не плащащ данъци...въпрос на време е независимата администрация в САЩ да го вкара в затвора...,убитите в Конгреса на САЩ по вина на тръмп,чакат възмездие,Бог да пази САЩ!
130
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде-джендърчето ББ от Масква тролещо срещу Тръмп изпълзя!Да,Комрад Байдън разреши на Путин Северен Поток 2,разсипва САЩ с всеки изминал ден,увеличава горивата,създава инфлация,строи паметници на престъпници и разрушава тези на американските герои,но цялата тази лудост ще приключи!Защото народът е с Тръмп!
129
6
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До ПО ДЕЛАТА ИМти от ... ли си изсмука глупостите които пишеш,продължи с пиенето на белина...отразява ти се чудесно...тръмп е откровен и нагъл престъпник...Съд...Строг Съд за насърчилият убийствата на невинни американски граждани в Конгреса..чудовищно престъпление!!!и да САЩ ще водят воини със всеки диктатор и престъпник опитал да отнеме Свободата на всяко свободно човешко...въпрос на ценности е...Бог да пази САЩ!
128
8
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До ozхаха...продължете с пиенето на белина,съд за тръмп...единственият президент опитал преврат в САЩ,насърчи превържениците си да извършат убийства в светая светих...Конгреса на САЩ...строг съд и конфискация...не плаща данъци дори...съд...безкомпромисен...или ще родите чудовища...и ще управляват и децата ви...Строг Съд по Американски за Тръмп!!!
127
7
 
1
 
! Отговори
Либерал преди 2 години
Тръмпизма е последно скривалище на ксенофобите.
126
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОНАЛД ТРЪМП Е ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА НА БЕЛИЯТ ЧОВЕК СЛЕД НЕГО САЩ СТАНА ГЕТО
125
3
 
18
 
! Отговори
ПО ДЕЛАТА ИМ преди 2 години
"По делата им ще ги познаете"Тръмп не започна нито една война. При Тръмп САЩ бяха в далеч по-добро финансово състояние отколкото са в момента. Тръмп даде хляб и глътка въздух на трудещите се в реалния бизнес, хората от вътрешността на стрната и поокатри крилцата на финансовите спекуланти. Сега всичко това е история...
124
2
 
15
 
! Отговори
Ами Бахдън? преди 2 години
А пък Джо Байдън изобщо не трябва да го включват в класацията - той реално не е президент. Дори и не му се получава да се преструва на такъв.
123
2
 
18
 
! Отговори
oz преди 2 години
Оценката се дава от историята, а не от платените продажни журналисти..........за мен Доналд Тръмп е един от най-великите президенти на САЩ, заедно с Кенеди...............но той беше неудобен за елита-масони, банкери и т.н.!!!Затова беше свален от власт с преврат и на негово място беше инсталиран стария Джо - Деменцията!!
122
0
 
9
 
! Отговори
oz преди 2 години
Глобалистите вече командват САЩ и Западна Европа...........Доналд Тръмп се опита да им се противопостави.............не успя, навлече си силни врагове..............Америка и света ще го помнят.............сега елитът иска контрол над Русия и САЩ(затова путин е много лош)...........целта им е глобален контрол над планетата!!!
121
0
 
13
 
! Отговори
???? преди 2 години
Сега в Белия дом командва змията Камила Харис.............вицето на стария Джо- Деменцията, който не помни какво кога е казал.................доволни ли сте???Същата вещица като Килъри Клинтън.................двете са приятелки, последната запали Близкия Изток и Северна Африка с цветни революции, в които загинаха милиони невинни хора!!!Това ли искате? Революции и кръв??
120
2
 
15
 
! Отговори
продажни журналя преди 2 години
А църнио преди тва беше най-убавия преди това, нали?
119
5
 
23
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Затова ли се наложи Доналд Тръмп да бъде свален реално чрез преврат - защото бил "най-лошия президент? Апропо - докато беше в Белият дом, постоянно ни занимаваха колко му бил паднал рейтинга, а сега гробна тишина за рейтингът на чучулото байдън, дето - замествайки "лошия президент" след брутално фалшифицирани избори, се наложи да полага клетва, охраняван от цяла армия, която вероятно го пазеше от любовта на американският народ?
118
18
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ха, добро утро. Аз точно това съм го писал тук поне 20 пъти и още докато беше действащ Президент. Че ще остане в историята на САЩ като най-лошият, глyпав и лъжлив Президент
117
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шапка му свалям на този човек защото има вкус към жените. Първата му жена чехкиня, втората му жена словенка. Тръмп беше уникат. Такъв президент не е имало и няма да има. Американците тепърва ще разбират какво изгубиха. "Те не идват за мен, те идват за вас".
116
3
 
30
 
! Отговори
Прогнозата преди 2 години
Само през месеците март,апри и май в САЩ са влезли от Мексико над 500 000 нелегални мигранти. Левичарците от Демокраставата партия мълчат по въпроса като бити пеераси. Прогнозите за до края на годината да влязат още милион и половина нови кандидат избиратели на ъпгрейтвания сащиански болшевико-троцкизъм.
115
21
 
7
 
! Отговори
Оф преди 2 години
Чета, колко е прекрасен Тръмп??? Айде сега се замислете, колко е прекрасен за обикновените американци и европейци като наложи средно 25% допълнителни мита в САЩ за европейски стоки и обикновебия американец плаща това! Европейците наложиха реципрочни мерки за американски стоки и ние ги плащаме тия пари! Ама прекрасен е, разбира се! Само за богатата върхушка!
114
6
 
0
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 2 години
те и за рейгън така викаха. а дедо щел да нюква тексас. щот е от добрите.