Байдън за щурма на Капитолия: Това беше тест за демокрацията

Необходимо е американците да се борят с омразата и лъжите
7 юли 2021 09:55, Ния Христова
29
Байдън за щурма на Капитолия: Това беше тест за демокрацията
Снимка: БГНЕС
"Необходимо е американците да се борят с омразата, лъжите и екстремизма, довели до тази брутална атака. Обществото трябва да се бори с омразата“. Така американският президент Джо Байдън отбеляза 6 месеца от атаката на Капитолия във Вашингтон. 
 
На 6 януари 2021 г. тълпа привърженици на тогавашния президент Доналд Тръмп нахлуха в Капитолия и временно забавиха одобряването на резултатите от президентските избори. 
 
Няколко души загинаха, а срещу стотици бяха повдигнати обвинения. Камарата на представителите поиска импийчмънт на президента заради подбудителство към бунт, но Тръмп вече беше напуснал Белия дом.
 
"Това не беше протест. Това беше бунт, който се превърна в екзистенциална криза и тест дали нашата демокрация може да оцелее", каза Байдън в изявлението си, пише БГНЕС.
 
"Това изисква демократите, републиканците и независимите да работят заедно за една обща кауза, за да възстановят достойнството, честта и уважението към върховенството на закона", заяви още американският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ББ, ти четеш ли какво си написал?! ЛЪжите и интригите са у руснаците, нали, ама простите американци, предимно демократи, им се връзват и вдигат путч срещу Байдън... Байдън в словото си при встъпване не намесва тези с тесните и дръпнати очи, а заклеймява Мр Тръмп и демократите. Виж какво, времето е много горещо и старите хора не го понасят. Сложи си шапка на главата и се разхождай сутрин рано и вечер късно.И престани известно време да пишеш коментари.Нали разбра, че ББ ще падне от власт?
26
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
нормално,руските и китайски служби по-гьобелс имат само лъжите и манипулациите...,г-н Байдън..е Велик Човек...Историята ще му дава оценка не бедни духом служители на кгб и бг ***,въпроса е в ценностите на Народа на САЩ,след г-н Байдън друт Президент...но ценностите ще си останат...тук ги атакуваха руснаците през простака тръмп...и не успяха...тръмп е Ал Капоне на 21 в...въпрос на време е...и приятелите му разбира се,безнаказани убийства няма...милиарди очакват възмездие...или ще го въздадат!
25
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимендобрата новина е,че не мислиш,усвояваш,мразиш,продаваш...прости.уция, заради коментари на милиони по света...той дипломатично каза...не говорим...първо си вършим работата,доказваме,наказваме и слде това интервюта...тръмп е пътник...убитите невинни в Конгреса,очакват възмездие...и ще го получат...както всички престъпници и безбожници по света,отнемащи Свободи и Животи!!!Бог да пази САЩ!Джо Байдън...Справедливият Президент на САЩ!!!
24
0
 
3
 
! Отговори
demo преди 2 години
Байдън е тест за демокрацията.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЙ УБИ АШЛИ БАБИТ ??? БЯЛАТА НЕВЪОРЪЖЕНА ЖЕНА В КАПИТОЛИЯ?
22
1
 
9
 
! Отговори
Последни данни преди 2 години
60 процента от американците не вярват,че Джо Байдън управлява.Убедени са,че го управляват.
21
2
 
7
 
! Отговори
Обратно на Тръмп преди 2 години
Тръмп се опита да води политика не отвътре навън, а обърната навътре в проблемите на САЩ.Той се опита да ограничи намесата в чужди държави и да им диктува как да живеят.Той не е военнолюбив, интересува го икономиката.Байдън прави точно обратното.Неговата посланика открито застана на страната на контрите у нас, и силно обгрижваше протестърите. Може би в тях вижда същата кюрдска кръв, каквато е нейната, но тя представлява Байдън и това не беше редно. Г-н Байден, вие не сте демократи, а милитаристи
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън говори за някаква въображаема демокрация, но никога за свободата.Това е първия президент,който не употребява тази дума.Какво точно налагате на света президент Байдън?!!
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън стреля срещу народа и опозиционери на властта. Той е убиец на опозиционери и хвърли в затвора борци срещу режима на Байдън.
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелените човечета щурмуваха Капитолия и искаха да го направят независим като Крим.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кървавият режим във Вшингтон стреля срещу опозиционерите на властта и уби незнаен брой опозиционери, протестиращи срещу кървавия режим в САЩ.
16
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 2 години
"омразата, лъжите и екстремизма, довели до тази брутална атака" - каза БиДон. Омразата - е породена от това че ФАЩ от както е станала на държава е воювала през 80% от времето. Лъжите - кои лъжи? ЦРУ подпали половината конфликти за последните 20 години а сената отрича. Екстремизма - тази дума няма място в това изречение. Най-накрая - "Брутална атака" - кое е бруталното на компютърна атака? Кръвта на убитите деца? Разплаканите майки? Избитите старци? Сираците? 70 мил. $ ще си ги напечатате до утре
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато BLM мародерстваха, биеха, срутиха и блокираха десетки градове, проблем нямаше, но когато група републиканци излязаха на протест стана голям проблем - двойните стандарти на либерастите, когато те бият е за добро, когато друг го прави е лошо.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БайДжо, само болни демоглави виждат "брутална атака" на Капитолия. Ти по-добре кажи за провално и позорно приключилите военни учения "Морски бриз 2021" в Черно море. Кажи как твоят страшен за аборигените разрушител USS "Ross" се загуби в координатната система край Крим и не можа да повтори пътя на "Дифендър". Кажи как наивно предполагаше, че Русия ще позволи отановски учения в непосредствена близост до границата си - до Крим, който е руска зона на отговорност. Похвали се, байДжо.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да цензурираш Тръмп и всички които не са секта либерасти е много демократично, нали г-н деменция? Обединение в САЩ скоро няма да има, защото демократичните комунисти в стремежа си да заграбят властта на всяка цена, разделиха общество много дълбоко - не може да насъскваш черните срещу белите, жените срещу мъжете, гейовете срещу нормалните и т.н., и в същия момент да говориш за обединение. Лицемерие и лъжи, типичните прийоми на червените вождове.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тестът се провали, демокрацията беше застреляна от полицията.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за "кървавия уикенд" нищо ли не спомена?
10
0
 
11
 
! Отговори
Полит Затворник преди 2 години
Арестувахте и вкарахте в затвора тези хора заради политическите им възгледи. В САЩ това е "тест за демокрацията", в Беларус - цензура и потъпкване на човешки права. Щатското лято се отлага.
9
0
 
14
 
! Отговори
Portugal преди 2 години
Когато се правят Майдани и се щурмува парламента в Киев е демокрация, а когато се щурмува парламента в САЩ e омраза и не било демократично. Ти да видиш. Единственото което липсваше е руски политици да раздават кypабийки на протестиращите по примера на лейди Нюланд.
8
1
 
11
 
! Отговори
Не господин Байдън преди 2 години
Не господине, тестът за демокрация бяха изборите, които бяха оспорени от вашия опонент.А, Капитолия беше следствието от така произведените "Демикратични и честни" избори.Това,че сте големи не значи,че всичко ви е позволено и това да сте съдници от последна инстанция. И у нас метежниците,които взеха властта без избори, ден и нощ манипулират обществото чрез т.н. "свободни" медии без право на отговор на опонента.Та тези също имат наглостта да се наричат демократи, въпреки,че генома им е каге'бейски