Застрашени ли сме от мистериозна болест, която сее смърт сред птици в САЩ?

Орнитолози са озадачени от болестта, която върлува повече от два месеца
9 юли 2021 20:00, Ния Христова
62
Застрашени ли сме от мистериозна болест, която сее смърт сред птици в САЩ?
Снимка: Pixabay
Мистериозна болест покосява различни видове птици в Северна Америка. От април насам хората намират трупове на птици. Никой обаче не знае каква е причината за смъртта им.
 
Орнитолозите казват, че мъртвите и болни птици обикновено имат подути очи, както и неврологични проблеми, за които се предполага, че водят до загуба на равновесие.
 
Вече повече от два месеца болестта вероятно се разпространява и вероятно вече е пропътувала поне 965 километра - от столицата, през Средния запад до Индиана. Експертите се опитват да проследят епидемията обратно до нейния произход и първи случай. 
 
"Първият случай, който видяхме, беше през април. В началото на юни започнахме да изпращаме птици до един ветеринарен център, където бяха особено разтревожени от числата. Досега сме отчели малко под 200 заразени", разказва Монсма, цитиран от "Дойче веле".
 
Направените до този момент проучвания не могат да отговорят на основния въпрос - каква е причината за смъртта на толкова много птици. 
 
Това може да е заплаха и за хората
 
Изследванията са изключително важни, защото пореден птичи грип може да се окаже много опасен и за хората. "Заболяването се разпространява и върху други видове, със сигурност не можем да изключим възможността да се прехвърли и върху хората", коментира Монсма.
 
Хранилките за птици крият риск
 
За да предотвратят разпространението на заразата, от организацията са призовали щатите Вашингтон, Мериленд и Вирджиния да свалят хранилките за птици, докато епидемията приключи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
давай ***, да видим процесора дали ще издържи :))) Нали се сещаш, че това не е Уиндоус :)
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина не го плаши нищо, причината е, че просто сме претръпнали от всякакви "заплахи" за живота си :))) Просто сме оцеляващ вид порода, не сме нежнички като некои нации :)))
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, от Шмайзер вече са измислили ваксина!
27
0
 
0
 
! Отговори
До 29: преди 2 години
Ти за търсачката на Гугъл не знаеш ли?
26
1
 
2
 
! Отговори
До Синдьо преди 2 години
Ало, Синдьо осъзнаваш ли, че пишеш коментари през средата на нощта във време когато отдавна трябва да спиш? Съветвам те да посетиш лекар, казвам това без никаква ирония или обида. Просто си вземи почивка и отиди на лекар.
25
7
 
8
 
! Отговори
Автор: Ния преди 2 години
Познавате ли жена с име Ния? Аз не. Според мен автора е фалшив, а това се налага защото излъчват платени новини, зад които не искат да застанат с истинските си имена. Доста ясно се вижда.
24
0
 
3
 
! Отговори
Не сме застрашени. преди 2 години
Други въпроси има ли? А БЕ?
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Застрашени сме от болест.И тя е духовна бедност. Неправилни мисли.Неправилни чувства и неправилни думи и действия.Ако човека иска да бъде ЗДРАВ И ЩАСТЛИВ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕ В БОГ!!! Останалото е работа на дявола.Вие , живеете ли в БОГ? Вършите ли добри неща всеки ден в живота си? Благодарни ли сте за всичко което ви се случва в земния път в това прераждане? Обичате ли. В хармония и смирение ли сте със себе си и другите. ...Прощавате ли? Молите ли се? Имате ли хубави мисли думи и действия?..
22
0
 
24
 
! Отговори
фармацевт преди 2 години
Не знам какво е, но вече имам ваксина за него.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Застрашени сме от птичи конюктивит единствено ако набързо скалъпят експериментална неработеща ваксина и почнат да искат да ни бодат с нея
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като утепахте Жельо Орела, така ще е, само кокошинки ще фърчат и ковид перушани ще ви тормозят.
19
0
 
10
 
! Отговори
5 джи е преди 2 години
До ХхххИма гълъби,гларуси, врабчета,гугутки, лястовици в по-чистата част на града, врани, свраки и други. Зависи къде живееш има още птички.
18
1
 
5
 
! Отговори
това е измислено преди 2 години
Не. Не сме. Почистих на гълъбите Миришат приятно.По-приятно от хора.
17
0
 
14
 
! Отговори
до Мдааа преди 2 години
Аре марш на запад. Там живота е прекрасен и няма ***
16
16
 
7
 
! Отговори
поздрави отСидней преди 2 години
Болеста е идентифицирана и се казва AVM, който иска да си потърси какво означава, не бива да се дава всичко на готово. Причинява се от бактерия/алги в езерата, която заразява хранителната верига под птиците. Поразява нервната система на птиците. Разнася се все повече. За интелигентните хора не ни коства да намерим отговора, но аудиторията на тоя сайт миришеща на крумит с такива *** новини ги хранят, че са неспособни да се информират, иска се добър англйски
15
0
 
27
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Споко, новите ваксини на Пфайзер и Модерна предпазват и от този щам
14
17
 
8
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
За 10 Мин 40 коментара!!!*** е винаги във час и от всичко разбира!!!Обаче 70 процента от населението във България е със развалени зъби не ходи на лекар и е със много ниска лична хигиена!!!Ей Гатьовци и да не се излъжете да си ударите ваксина!! Ще ви измамят
13
1
 
14
 
! Отговори
време е преди 2 години
За следващият вирус. И така докато турите чиповете. Доброволно разбира се.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
еми 5G ИЛИ МОВИД.......Гадни глобалистчета...Психически терор до Второ Пришествие, нали?
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
избихме динозаврите, сега птиците ,скоро и планетата, да се готви марс