САЩ предотврати отвличане на журналистка в Ню Йорк

Активистката Масих Алинежад е откровен критик на правителството в Техеран
14 юли 2021 07:42, Ния Христова
3
САЩ предотврати отвличане на журналистка в Ню Йорк
Снимка: БГНЕС

Четирима ирански граждани са обвинени в заговор за отвличане на журналист в Ню Йорк. За това съобщи американското министерство на правосъдието, предаде БГНЕС.

Журналистката и активистка Масих Алинежад, която е от ирански произход, но живее в Ню Йорк, е откровен критик на правителството в Техеран и потвърди в Tуитър, че тя е била обект на предполагаемия заговор.
 
Алинежад основава и движението My Stealthy Freedom, което насърчава жените да не носят хиджаб.
 
Четиримата мъже, посочени в обвинителния акт, са служители на иранското разузнаване, се казва още в изявлението на американското правосъдно министерство.
 
Петият замесен е от Калифорния и е обвинен във финансиране на предполагаемата операция.
 
Според властите служителите на разузнаването първо са се опитали да примамят целта, наречена „Жертва-1” в трета държава, където да бъде арестувана и отведена в Иран.
 
След това те преминали към наблюдение на жертвата и други членове на семейството й в Бруклин, Ню Йорк. Твърди се, че един от мъжете е направил детайлно проучване как да доведе „Жертва-1” от САЩ в Иран.
 
Въпреки че в документа не се посочва името на „Жертва-1” Алинежад, която е добре известна с откровената си критика към иранските власти и неговата политика, се идентифицира като цел на предполагаемия заговор в Tуитър и благодари на американските разследващи, че са успели да предотвратят отвличането й.

3
Още от САЩ
Горски пожари отново бушуват Калифорния
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 седмица
САЩ не са Западна Европа, където могат да те удушат с копринено шалче, или да ти сипят радиоктивен полоний, да те напръскат с Новичок, да ти турнат найлонова торба около главата, да те пуцат с чадър в краката и още много изненади. САЩ имат невероятно добра вътрешна сигурност и наблюдение във всяка точка на всеки град.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 1 - Аминпка е демократично, защото решава мнозинството :)
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щели са да я отведат в Иран и там публично да я пребият с камъни,толкова за демократична република Иран.