Тръмп обвини Байдън за забавянето на ваксинацията в САЩ

56% от населението на страната са получили поне една доза от ваксините
19 юли 2021 07:58, Нели Христова
6
Тръмп обвини Байдън за забавянето на ваксинацията в САЩ
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп вярва, че спадът в нивата на ваксинация в страната се дължи на недоверието в САЩ към администрацията на настоящия лидер Джо Байдън.

"Джо Байдън неуморно говори за успеха, постигнат от неговата администрация при разпространението на ваксините, разработени като част от операцията "Warp Speed", с други думи от администрацията на Тръмп", каза бившият президент. През пролетта Байдън си постави за цел да ваксинира 70% от американците до Деня на независимостта на САЩ (4 юли), но това не е постигнато. Неговите дела [на Байдън] далеч не са най-добрите. Той изостава много от графика и хората отказват да се ваксинират, защото нямат доверие на неговата администрация, не вярват на резултатите от изборите и със сигурност не вярват на фалшивите медии, които отказват да говорят истината", каза бившият президент на САЩ.

Общо в САЩ, по данни на университета Джонс Хопкинс, са регистрирани над 34 милиона случая на коронавирус, 609 000 души са починали. Страната се нарежда на първо място в света и по двата показателя. Според американските центрове за контрол и превенция на заболяванията 56% от населението на страната (над 185,7 милиона души) са получили поне една доза от ваксините и около 48,5% (160,9 милиона души) са напълно ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се занимавайте с глупости,ами напишете най-после супер новината,че Правителството на Джо Байдън е представило лист с теми,които не трябва да бъдат дискутирани и трябва да бъдат цензурирани от Фашистбук,Комитуитър и другите платформи!Покажете това Безкрупулно погазване на свободата на словото или и вие сте в играта?Байдън е заповядал на службите да разследват противници на ваксинацията!
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиците в цял свят са полудели!!!!!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е виновен Байдън, а Радев.....
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позната история. Който падне от власт и оплюва новите, засягайки главната тема ваксинация.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп внимателно следи какво се случва в БГ-то и реагира бързо! У нас се каза, ваксинацията е провалена и ето на, същото се казва за САЩ!