Компания в САЩ увеличава заплатата на ваксинираните служители

Кампанията за ваксинация в страната накуцва с ежедневни темпове
23 юли 2021 16:30, Петя Славова
57
Компания в САЩ увеличава заплатата на ваксинираните служители
Снимка: БГНЕС

Фабрика за пластмасови торбички близо до Сан Франциско ограничава планираното увеличение на заплатите на неваксинирани работници до 1,5%, докато тези, които са ваксинирани, ще получат 3% увеличение.

"Тъй като вариантът Делта се разпространява бързо и вероятно ще удари неваксинираните тук и по този начин ще изложи всички на риск от заболяване, това най-вероятно е последният ми най-добър ход да накарам хората да се ваксинират", каза Кевин Кели, главен изпълнителен директор на Emerald Packaging, цитиран от БГНЕС.

Кампанията за ваксинация в САЩ накуцва с ежедневни темпове от малко над 500 000 от празника на четвърти юли. При сегашните темпове повечето модели показват, че страната няма да достигне най-ниския праг за стаден имунитет от около 70% до края на тази година, предаде Ройтерс.

Сега, след като правителствените усилия спряха, компании като тази на Кели поеха задачата да примамят нежеланите работници да получат ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
17
 
! Отговори
Павето преди 2 години
Губернатора на Алабама Kay Ivey - Време е да започнем да обвиняваме неинжектираните за пандемията. Как е? Струва ми се, че си активират легиона.
28
1
 
10
 
! Отговори
Павето преди 2 години
Троцкистите се подготвяха 70-80 години за новата болшевишка революция, този път световна. Маркс и м го написа - комунизма може да оцелее, само ако се разгърнее върху целия свят. Да видим кой ще е новия Сталин, който ще забие шилото в главата на змията. Мострадамус е казал, че това ще е синята брада - брадатите хора до джамията Ал Акса със сините кубета. Там наблюдавайте.
27
0
 
10
 
! Отговори
ТКЗС преди 2 години
На село даваме на неваксинираните
26
19
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
При нас целият германски офис се ваксинира у нас, защото там ваксини няма, а тук е пълно. До един сме ваксинирани.
25
2
 
36
 
! Отговори
До до 16 преди 2 години
Най-бедните може и да отказват, но това не е защото са прости, а защото не се страхуват, че някой ще ги дискриминира повече, отколкото вече са дискриминирани! Знаят, че на държавата не й пука за техния живот и не могат да повярват, че сега пък много се е загрижила за здравето им, че чак безплатно искат да ги ваксинират, за да не хванат хрема, но по кофите като събират храна, държавата я няма никаква да им помогне. По-богатите служители са просто по-зависими и манипулируеми.
24
2
 
18
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Всяка чистка в тоталитарните държави започава от интелигенцията... а да ви е честито!
23
5
 
25
 
! Отговори
от IT сектора преди 2 години
до 20"У нас- целият ИТ сектор е ваксиниран." Изобщо не си прав. Не само, че няма под една трета от колегите ми се боцнаха, но и успяхме да привлечем чужденци от Испания, Германия и UK да дойдат в София и да работят в нашата фирма. Защото животът в БГ е все още нормален и ще сме последната държава в Европа, която ще наложи задължителна ваксинация.
22
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дискриминация! Тези ги чакат яко съдилища ако въобще новината е истина в което се съмнявам.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЕГЕНЕРАТИТЕ СА РЕЗУЛТАТ ОТ НАРУШАВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ НА ПРИРОДАТА И НА ЗАКОНИТЕ ЗА ЧИСТОТАТА НА РОДА - ВАКСЪРИ.
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как разбраха, че е делта вариант, при условие, че не е изолиран оригиналния щам? И този ли се открива с фалшив тест? Нарисувайте една анимацийка с нови рогца на "вируса", може някой да повярва. От този вариант ще умре ли някой, или както при предния - никой. Защо се казва вариант а не щам - защото е от инжекциите. Който разбрал, разбрал.
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След предстоящата война, човечеството не трябва да прави грешката да стои невъоражено. Притежанието на полуавтоматично и автоматично оръжие, трябва да е задължение на всеки човек който не иска да е гнyсeн роб. Да видим тогава, как някой ще дискриминира или ограничава правата на когото и да било! Второто изискване е да си вземем обратно земята и тя да се разпредели поравно между всички хора. Забрана за корпорации и правителства да се докосват до собственост на земя.
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сенатор Рон Джонсън: По последни данни, 84% от болните в Израел са от инжектираните.
17
9
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Бустершотът беше ясен от декември месец, когато излезе на пазара. Ама ти откъде ли да го знаеш?! А откъде ли да знаеш, че има ваксини за редки болести с по 10 дози. Ама, айде, пей си там песничката, няма лошо.
16
20
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Дъгава, недъгава висшата класа (с леки изключения), горните нива на средната класа бяха ваксинирани първи по цял свят, както и средната класа. Тука говорим за фабрика за найлонови торбички, в която средностатистическият работник не може да си напише името и има квалификация на дете трети клас (като 60% от населението у нас). Разбивката по брой ваксинирани спрямо месечен доход е стряскаща. Само най-бедните отказват масово ваксинация и това е неоспорим факт. У нас- целият ИТ сектор е ваксиниран.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18 - Забий си и трета, може да се успокоиш. От фазера ви подготвят бустършот.
14
20
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Какви стратегии, бе?! Стой и гледай. Познавам мисленето на българина- пръв да се репчи, ама само на приказки. Дела- нула. Затова и СРЗ у нас е 2000лв.. Утре му казват да се ваксинира и протестът ще е само на приказки. А и не ме интересуват подобни протести, аз съм с 2 дози от пролетта, както и всички около мен.
13
0
 
20
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
Ще си платят сметката всички, които искат да манипулират и унищожават! И винаги са го правили!
12
17
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
С широка усмивка ще те гледам като ти вземат мижавата заплатка как пръв ще продадеш ценностите си и ще се ваксинираш. По мисленето ти те познах, че не си особено заможен човечец. Нормално.
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11 - Някой друг усети ли, че на 19-ти този месец света/ние преминахме на друга фаза от играта, по тъмна и мрачна фаза? Хората бяха предадени и нападнати от тези които трябваше да защитават правата им. Дойде време да си защитаваме правата сами. Гадно е, но е факт.
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А това не е ли дискриминация? След като има международни закони и национални закони във всяка държава които забраняват експериментите с хора. Няма как една медицинска манипулация да стане задължителна по закон. Дори да се проказа такъв закон на национално ниво в някоя държава той е невалиден защото нарушава закони от по високо ниво и без проблем може да се оспори на международен съд.