Тръмп против транссексуални при жените в спорта

Това нарушава правата на жените и "не трябва да се допуска"
25 юли 2021 07:48, Ния Христова
31
Тръмп против транссексуални при жените в спорта
Снимка: БГНЕС
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп категорично заяви, че не смята за справедливо транссексуални да взимат участие в женски дисциплини на състезания, включително на Олимпийските игри, съобщава ТАСС.
 
На митинг във Финикс, Аризона, излъчен от местните телевизионни канали, Тръмп се оплака, че поради политиката на действащата американска администрация, водена от президента Джо Байдън, в страната "на мъжете е позволено да се състезават в женски спортове." 
 
"Видяхте ли щангистката? Жени, мразя да го кажа, но той счупи дългогодишния ви рекорд", продължи републиканецът. Той не посочи името на спортиста, за когото говори.
 
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах по-рано този месец заяви, че тежкоатлетката Лоръл Хъбард от Нова Зеландия има право да участва в Олимпийските игри в Токио, защото се класира за състезанието в съответствие с всички приети правила. 
 
Лоръл Хъбард ще бъде първият транссексуален човек, който ще се състезава на Олимпийските игри.
 
"Това е толкова несправедливо, толкова нелепо", каза републиканецът.
 
Той отбеляза, че ще вземе "един от тези хора" в своя екип. Той прикани привърженици да размишляват върху това как ще се представи известният американски баскетболист Леброн Джеймс в женските състезания, ако "реши да се оперира".
 
"И това се случва. Хората не искат да го гледат. Искат да виждат спортисти, да гледат състезания", каза бившият президент на САЩ. "Последното нещо, което искат да видят, е участието на мъже в състезания за жени. Защото много скоро няма да видите жени, които участват в състезания", добави той. 
 
Тръмп смята, че това нарушава правата на жените и "не трябва да се допуска". "И сега беше позволено на Олимпийските игри. Олимпийските игри също се влошиха", заключи Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Транссексуалните в мъжките дисциплини кой ще ги изтърпи с меките им китки?
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е справедливо транссексуални да взимат участие в женски дисциплини на състезания.