Байдън: Кибератака може да доведе до война с използване на военна сила

Обмисля се изискване федералните служители да бъдат ваксинирани
28 юли 2021 07:23, Елка Василева
30
Байдън: Кибератака може да доведе до война с използване на военна сила
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че сериозна кибератака срещу Съединените щати би могла да доведе до война с някоя от световните сили.

"Виждаме как киберзаплахите, включително хакерски атаки с цел откуп, все повече причиняват щети и разрушения в реалния свят. Смятам, че е по-вероятно, ако се окажем въвлечени във война - истинска война с използване на военна сила срещу голяма сила, да е в резултат от пробив в киберсигурността с огромни последици", каза Байдън, като коментарите му отразяват нарастващите заплахи от страни като Русия и Китай.

Киберсигурността е сред основните приоритети на Белия дом, след като компании в САЩ пострадаха при сериозни хакерски атаки, които засегнаха енергийните доставки и хранителните вериги в някои части на страната, припомня Ройтерс, цитирана от БНР.

Още по темата

По темата с коронавируса Байдън посочи, че администрацията му ще реши дали да въведе изискване всички федерални служители да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

"В момента се обмисля. Имаме пандемия заради хората, които не са ваксинирани. Колкото повече научаваме за този вирус и за варианта Делта, толкова повече трябва да бъдем разтревожени и загрижени", каза американският президент.

Според СиЕнЕн новите мерки за федералните служители ще бъдат официално обявени в четвъртък. Ако те не са съгласни да бъдат имунизирани, ще трябва да се съгласят на редовни тестове или да представят доказателства защо поставянето на ваксина не е възможно, уточнява американската телевизия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
13
 
! Отговори
аз преди 2 години
"Имаме пандемия заради хората, които не са ваксинирани." - и как така? Ако ваксината наистина поредпазва значи ваксинираните не трябва да се притесняват. Ако не предпазва - за какво да се ваксинират?
4
8
 
15
 
! Отговори
Критик преди 2 години
Американците само за войни мислят, това са увредени хора, дори младите изперкват и влизат с автомати в училища и избиват маса хора. Нещо в американската система здраво кyца, може би тази тяхна хищническа система базирана на надпреварата и съперничеството, само за пари и материални облаги се мисли там, нищо друго няма в главиците им, а във филми и музика се величае насилието. Нация от еднокнежници и безпросветници. Не бива тези хора да диктуват на света.
3
6
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА ЧЕНЕТО ВЕЧЕ НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ МУ ВЯРВА !! ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ ИМА РЕЙТИНГ 0
2
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този са му пуснали да гледа Робокоп от 90-те и си мисли че е истина. Горкия, деменцията не прощава.
1
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя още работи на 8 битов, тръгнал за кибератаки да говори...