Байдън: Кибератака може да доведе до война с използване на военна сила

Обмисля се изискване федералните служители да бъдат ваксинирани
28 юли 2021 07:23, Елка Василева
30
Байдън: Кибератака може да доведе до война с използване на военна сила
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че сериозна кибератака срещу Съединените щати би могла да доведе до война с някоя от световните сили.

"Виждаме как киберзаплахите, включително хакерски атаки с цел откуп, все повече причиняват щети и разрушения в реалния свят. Смятам, че е по-вероятно, ако се окажем въвлечени във война - истинска война с използване на военна сила срещу голяма сила, да е в резултат от пробив в киберсигурността с огромни последици", каза Байдън, като коментарите му отразяват нарастващите заплахи от страни като Русия и Китай.

Киберсигурността е сред основните приоритети на Белия дом, след като компании в САЩ пострадаха при сериозни хакерски атаки, които засегнаха енергийните доставки и хранителните вериги в някои части на страната, припомня Ройтерс, цитирана от БНР.

Още по темата

По темата с коронавируса Байдън посочи, че администрацията му ще реши дали да въведе изискване всички федерални служители да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

"В момента се обмисля. Имаме пандемия заради хората, които не са ваксинирани. Колкото повече научаваме за този вирус и за варианта Делта, толкова повече трябва да бъдем разтревожени и загрижени", каза американският президент.

Според СиЕнЕн новите мерки за федералните служители ще бъдат официално обявени в четвъртък. Ако те не са съгласни да бъдат имунизирани, ще трябва да се съгласят на редовни тестове или да представят доказателства защо поставянето на ваксина не е възможно, уточнява американската телевизия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
милиарди сме готови да платим "цената"...г-н Президент на САЩ!!!
24
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
г-н путин и г-н си...удобно забравят...Историята...ще се повтори,примитивно не отчитат заложените ни генетично ценности и стремеж към Свобода и Справедливост....изповядвани от милиарди "невидими"..самозабрави ли се....преяждащи...като...хитлер...сталин...кадафи...къде са?...къде са децата им?Подкрепа г-н Байдън...милардите имаме само ...Честта си...да воюваме!!!Справедлив и Свободен...или да го погребем!!!!...и да изградим Нов!
23
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До dakotabgбъди убеден,че има,ще го направи без да трепне,явно без война Света ни ще затъва и ще се самоунищожи...милиарди ви подкрепяме г-н Байдън...Свободен и Справедлив Свят...с вас сме...те имат само манипулациите и офшорните си...лукса,прокурори и съдии,полицай биещи ни и администрация наказваща ни...да спасим Света...за да осигурим дом за децата ни...!
22
3
 
1
 
! Отговори
Кравешки Стар Гъ*с преди 2 години
До скоро беше - Упс , сори че ви бомбардирахме страната и ви избихме цивилните , мислехме че имате химическо оръжие или поне така звучеше извинението на Тони Блеър щото САЩ дори не си направиха труда да се извиняват ................ Сега ще е - Упс , сори че ви бомбардирахме страната и ви избихме цивилните , мислехме че хакерската атака е дошла от вашата страна .
21
4
 
1
 
! Отговори
Чщю преди 2 години
Абе тоя няма да го бъде нещо му стана като падна по стълбите на самолета, а Путин му пожела нещо😉
20
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, ВПК трябва да произвежда и да продава оръжие. Иначе Myк.
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, че те федералните служители не са ли ваксинирани? Ако не са защо не са се ваксинирали? И те ли са антиваксъри? Нали само Бай *** бил антиваксър, а?
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуфел, къде се губиш бе шемет :)))))
17
7
 
10
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
А имаш,ли кураж,за война? Май само на думи...
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да стареца гледа само и само как да измислят някоя война за да си оправият финансовите проблеим на пазара
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
след война с друга сила ще дойде края на сащ
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изказване за пушилка. След като се изтеглят с подвити опашки от Афганистан. Ролята на САЩ винаги е била да подкукуросват другите за война.. ВСВ беше основно в Европа и Азия. Все пак те срещнаха сериозен враг в лицето на Япония, ако нещо стане днес, ще срещнат Китай. Това няма да им пречи да насъскат европейци срещу руснаци, не е вероятно директно да се включат.
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Имаме пандемия заради хората, които не са ваксинирани."------------------------------------------Да сте чували по-мaлoyмнo изказване? Пандемията не стартира ли зимата на 2020 г.?
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея пак се чудят, къде да започнат война, та да изсмучат, каквото може и да се пренасочат. Само си търсят поводи, как иначе да се оправдае тази огромна армия, струваща милиарди на данъкоплатците.
11
5
 
11
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 2 години
До 10Нали ви гледаме през последните 30+ години!Построихте Козлодуй, пратихте хора в космоса,строите училища,развихте селското стопанство, направихте така че около 2 милиона българи да работят в чужбина и тнт.Приказка , ама аз май се обърках,то да не би да беше .......!
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо Байдън не помни имената на внуците си, а в много от публичните си прояви се държи сякаш не осъзнава какво се случва около него и говори несвързани неща. Та как мислите, дали е наясно какво е това кибератака?!
9
8
 
10
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Отивай с масчица в страната на сатаниста байдън и си трайкай, може да пляскаш на мъск, да осъждаш нападението срешу капитолюто и да се омъжиш за ***.
8
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя няма търпение да започне война ... някъде ... където и да е . По какъвто и да е повод ...... Съвсем скоро ще четем : Байдън : Руска хакерска група "Рошави мечета" са хакнали американски завод за тоалетна хартия . Производстовто е спряно. Започваме война . - Путин: Ама ние нямаме хакерска група "Рошави мечета"... Байдън : - Късно е . Вече съм се настроил . А и вече дадох заповед за атакаааа.... п.с. Потърсете изказването с мотивите на Байдън при атаката на Югославия от САЩ и НАТО ,полезно е.
7
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РуснакАбе като е ***, защо си тук, а не си в твоята прекрадна Русия. колко по-малко от вас, толкова по-добре за нас. Стои тука, пише на български, но се прави на руснак. Жалка картина.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да припомня, че на по-предните ни избори, когато имаше атака при преброяването, атаките идваха от сащ, турция и тайланд.Де са генералите ни да ги нападнем, а?!