Байдън категоричен: САЩ изтегля военните от Афганистан

Другото би означавало още хиляди да се бият трето десетилетие
43
Байдън категоричен: САЩ изтегля военните от Афганистан
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че "стои твърдо" зад решението си да изтегли американските сили от Афганистан, съобщи БТА като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата


Байдън каза, че колапсът на афганистанското правителство е бил по-бърз от очакваното.

Той каза още, че е бил изправен пред избора между споразумение за изтегляне на американските сили и изпращането на още хиляди военнослужещи за "трето десетилетие" на война.

Байдън каза, че няма да повтаря грешките от миналото.

Президентът предупреди талибаните да не пречат на евакуацията на американците от Афганистан и заплаши със "съкрушителна сила, ако се наложи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: САЩталибанибайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Правда преди 2 години
Изглежда Байдън продължава про-ислямската про-терористична анти-християнска анти-семитска гибелна неонацистка политика на ислямиста Обама,напълнил САЩ,Демократичната партия в Конгреса с ислямски терористи и свързани с тях с подкупи или заплахи,ограби милиони от американския народ за да финансира ислямски терористични режими като Палестински Ирански, Сирийски др. създаде и легализира Ислямска държава извърши много престъпления срещу Божия народ Израел като БДС, но Божият праведен Съд идва скор
23
0
 
3
 
! Отговори
Сащ преди 2 години
Талибаните ги биха като мачета у дирек
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сащ не са никакъв световен лидер.
21
2
 
12
 
! Отговори
Стратега преди 2 години
Силата на американската армия е в паническото отстъпление и тактическо бягство.
20
1
 
15
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 2 години
Говеждият резил е безкраен.Цял свят им се смее.
19
0
 
10
 
! Отговори
Джо Байдън преди 2 години
И ТИЯ НИ НАБИХА НАЙ-ПОЗОРНО!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа ще е залята от тероризъм.тези главорези от феодалния строй тръгват през България за Германия.а ние стоим и гледаме и подкрепяме декларации за помощ към мигрантите.ако изнасилят и заколят някоя дъщеря на депутат дали така ще бъде?
17
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както Русия дойде да ни "освобождава" навремето от Османската Империя, така и САЩ бяха в Афганистан. Но те поне са честни - Байдън си призна, че няма за цел да освобождава Афганистан, а си гледа интересите на САЩ!
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 20г вече има едно поколение афганистанци, които няма да искат да живеят в средновековието. Очаквам талибаните да затворят границите, за да може робите да си стоят там и да гледат мак, основата на икономиката занапред.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтегля ги той, ама след тях ще стане весело. Да не стане пак да ги праща.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като отвлекат някой друг самолет, пак ще се върнат
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците забъркаха тази каша преди 20 г. а сега я оставят на нас ние да я сърбаме, както обикновено. Дори само за това заслужават ООН да им нарита задниците със санкции и ограничения. Ако не, да си сърбат попарата те.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, това го знаем и го слушаме от една седмица. Да каже как ще озапти брадатите да не безчинстват безразборно. Пак с оръжие още 20 г. или този път с дупе. Това искаме да знаем.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво постигнали САЩ за 20 години? .............. Контролират маковата реколта, продават оръжие на едните и на другите и ги оставят да се трепят помежду си, докато те спокойно си изнасят продукцията от мак и полезни изкопаеми.
10
4
 
13
 
! Отговори
До Пияницата ПроЗ преди 2 години
В една война не се определя победителя по това , кой колко жертви е дал , а кой какви цели е постигнал .В случая САЩ какво са постигнали , като Афганистан си е на изходна позиция , както беше и преди идването на САЩ-няма демокрация и талибаните пак са на власт
9
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФАЩ СЕ ПРОВАЛИ ИЗЦЯЛО В АФГАНИСТАН!!! ЗА 20 ГОДИНИ НЕ МОЖАХА ДА НАМЕРЯТ ОРЪЖИЕТО НА ТАЛИБАНИТЕ!! ФАЩ СА ПОСМЕШИЩЕ
8
3
 
4
 
! Отговори
1 рубла = 1 стотинка преди 2 години
Военно-промишления комплекс на САЩ ако ги питаш трябваше да стоят в Афганистан поне до 2050. И как не като за 20 години гушнаха почти един трилион долара. Хората в САЩ не са против изтеглянето но не одобряват този хаос. Ще паднат много глави в Пентагона и ЦРУ заради епическия провал на операцията по изтеглянето.
7
0
 
6
 
! Отговори
Zohan преди 2 години
До :-) Определено. В момента върви перестройка в САЩ. Над 20% от населението са с помощи за храна и за отопление.
6
11
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До :-) === Ама нали всички антиамерикански настроени комунисти виете, че се месели навсякъде по света? Ами ето, тръгват си и всеки да се спасява както може. Вече няма да се месят и да привнасят така мразената от вас демокрация. Ама пак почнахте да виете на умряло. Този път, че не се месят, а си тръгват. Няма угодия за вас, промитите мозъци. Но пък джуджето убиец Пyтиk каза, че ще подкрепи талибаните и новата власт. А да ви е честито, като видите по улиците тълпи от афганци
5
3
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ФАЩ НИКОГА НЕ Е ИМАЛА ПО-ЖАЛЪК ПРЕЗИДЕНТ ОТ БАЙДЪН! И ТРЪМП ИМАШЕ НЯКАКВО ДОСТОЙНСТВО! БАЙДЪН Е КРЪГЛА 0