Тръмп призова за ваксиниране и бе освиркан от свои

Бившият президент говори в Алабама
23 авг 2021 23:10, Нели Христова
37
Тръмп призова за ваксиниране и бе освиркан от свои
Снимка: БГНЕС

По време на митинг в Алабама Доналд Тръмп призова гражданите да се ваксинират. Но вместо одобрение, бившият президент за първи път срещна неодобрение сред своите привърженици. Той чу и нещо необичайно от трибуните - освиркване и присмех.

Тръмп говори пред публиката в Кулман, Алабама, град, който се бори с четвърта вълна на COVID-19. Заразените са много, болниците започват да се препълват. Подобно на други щати, които са място на масова обществена съпротива срещу ваксинацията и други мерки за обществено здраве, често подклаждани от републиканските лидери, Алабама в момента е жертва на хватката на варианта "Делта".

"Вярвам напълно във вашите свободи", заяви Тръмп. "Свободни сте да направите това, което трябва. Но препоръчвам да се ваксинирате. Направих го, добре е, ваксинирайте се."

Самият Тръмп се имунизира докато беше на президент на САЩ, след като беше хоспитализиран с COVID-19 миналия октомври. Той каза на поддръжниците си, че трябва да последват примера му.

Отговаряйки на виковете и подигравките, той каза: "Всичко е наред. Всичко е наред. Това е добре, вие имате свободата си. Но на мен ми се наложи да си сложа ваксината. Ако не работи, вие ще разберете първи, ОК?"

Преди митинга на Тръмп местните власти заявиха, че се страхуват той да не се превърне в събитие, на което се наблюдава супер разпространение на вируса.

"Искаме да предотвратим възможно най-много неща, свързани с COVID, така че нашата болница да може да използва ресурсите си, за да се съсредоточи върху пандемията и нейните варианти. Не искаме да ги натоварваме допълнително", казва Люк Сатърфийлд, адвокат на града.

С увеличаването на варианта на "Делта" в САЩ, хоспитализациите и смъртните случаи от COVID-19 са сред мнозинството от неваксинираните.

В Алабама държавната болнична асоциация заяви тази седмица, че 85% от хоспитализираните пациенти с COVID-19 са неваксинирани. Алабама също наблюдава нарастване на случаите на заболяване от коронавирус сред децата. В щата тази седмица са хоспитализирани 50 деца с COVID-19.

Д-р Карън Ландърс, педиатър от здравния отдел на Алабама, заяви пред Асошиейтед прес, че е "много загрижена дали децата могат и наистина се заразяват и разпространяват COVID-19".

На друго място в събота републиканският губернатор на Тексас, друг щат, борещ се със случаи на COVID и политически сътресения относно мерките за общественото здраве, заяви, че е дал отрицателен тест за COVID-19 четири дни след положителен тест.

"Казаха ми, че инфекцията ми е била кратка и лека, тъй като съм ваксиниран", обясни Грег Абът във видео, публикувано в Twitter. "Затова насърчавам другите, които все още не са получили ваксината, да обмислят възможността да я направят."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пак за резил стана
22
1
 
4
 
! Отговори
До- Тръмп е еврейска преди 2 години
Какъв нород са няколко стотин невъоръжени луди? Ако се бяха дигнали 1милион въоръжени до зъби да изнесат цял Вашингтон със чували сега щеше да рай там.'
21
1
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
А защо не напишете,че е имало 30 000 човека,докато най масовото събиране на деменцията Джо е 30 човека?
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До #30, вярвате или не вярвате, това е водеща новина в много американски медии. Четох го още по обяд, просто този човек няма ред на мислите си( не само за ваксините, какво да пием, но например и за училището му). Жалко, излъга много хора, затова и е най-зле представилият се, в цялата история на Америка .
19
5
 
3
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Фигуранта затова не агитира за ваксинация, защото неговите фенове са антиваксъри и ще го разлюбят веднага.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито белина, нито ваксина употребявам, чист съм!
17
8
 
11
 
! Отговори
Присъствал преди 2 години
Бяха освиркани мамите ви шорошки,продажни жирналя!През цялото време на 2.5 часовата реч на най-великия американски президент Доналд Тръмп!
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТРЪМП КАЗА ЗА ВАКСИНАТА,НО НЕ БЕШЕ ОСВИРКАН.ДУМИТЕ МУ БЯХА-ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР ДА СЕ ВАКСИНИРА ИЛИ НЕ!
15
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам на тази новина. Дайте оригинал с видео. Може да е deep fake видеото също. Тръмп има много такива видеа. Хайде, източник братя...не вярвайте лесно на пропаганда... травеститът Херо се грижи за американската пропаганда в България добре
14
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, тръмпи, сам го каза , че си бил ваксиниран, и после пак си хванал ковид. С това изказване как да повярваме, че ваксините не са нещо друго, освен правене на пари и това е!
13
6
 
3
 
! Отговори
Mitko USA преди 2 години
До АсанAmi zashtoto oshte sanuva che izborite sa otkadnati i toi e "zakonnia" prezident :) Ha - ha :)
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Beijing Biden didnt come out of China with billions for nothing - the southern border crisis now Afghanistan, this guy should be arrested for crimes against humanity. He has broken his oath to protect America from enemies, both foreign and domestic. He is a disgrace. Don't call him the president! Call him Hunters Dad! Also, continuing to lie and not directly answering questions is a slap in the face to ALL AMERICANS.
11
9
 
19
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Гнусната пропаганда на глобалистите срещу Тръмп продължава.В Алабама той говори пред 50 хиляди обичащи го американци.Байдън по това време спинкаше,охраняван от 30 хиляди във Вашингтон.
10
6
 
15
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
С увеличаването на варианта на "Делта" в САЩ, хоспитализациите и смъртните случаи от COVID-19 са сред мнозинството от неваксинираните.""Кога ще можем да видим статистика колко ваксинирани и колко неваксинирани се заразени за деня?А?
9
7
 
22
 
! Отговори
Хайде бе преди 2 години
Бай Доньо връщай се, че ни писна от демонократски про,стотии и скъпо гориво !
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3, тия тежко боледуващи деца са без нито една ваксина. Там не слагат нито БЦЖ, нито за шарка, нито за полио.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да споделите тия много тежко болни хора, дали въобще имат и една ваксина срещу каквото и да било? Защото нали разбирате че не е едно и също дали си с всички ваксини, но без ковидна и дали сте с никаква. Тия тънки детайли защо не се упоменават. Нали знаете, дявола е в детайлите.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Звездата на Тръмп изгря,защото само вижте за какви политици става дума в Сащ.Обама,Пелоси,Байдън и др.
5
4
 
7
 
! Отговори
В Алабама преди 2 години
Бели хора няма.
4
6
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 години
Тъпака Тръмб не разбра ли, че американците не искат ваксини а да пият по една белина.