Каква е най-голямата щета, която Доналд Тръмп нанесе на Америка?

Доверието в медиите драстично е намаляло
3 сеп 2021 21:05, Нели Христова
130
Каква е най-голямата щета, която Доналд Тръмп нанесе на Америка?
Снимка: БГНЕС

Откакто започна да се кандидатира за президент, позициите на Доналд Тръмп са останали постоянни по много малко въпроси. Но коя е тази, която се откроява? Неуморимото му натрапване, че медиите произвеждат само "фалшиви новини и настояването републиканците да премахнат всички форми на масови медии.

"Удивително е какво се случва с дискредитираните медии като CNN, MSDNC, New York Times и Washington Post", заяви Тръмп в изявление, публикувано по-рано от този месец от организацията му Save America. "Продажбите им са спаднали, което всъщност е много добро нещо за американския народ, защото те разпространяват фалшиви новини, както и мрежите, ABC, NBC, CBS."

Шестте му години в обществения живот са осеяни с точно такъв вид превъзходна реторика, с малко реални факти, които да подкрепят буйните му твърдения.

Нов анализ на Pew Research Center показва, че броят на републиканците, които казват, че имат "много" или "някакво" доверие в националните информационни организации, е намалял наполовина през последните пет години. През 2016 г. 70% от самоидентифицираните републиканци казват, че имат поне известно доверие в националните информационни организации. Сега този брой е 35%.

През 2020 г. доверието в националните медии също спада. Почти половината (49%) заявяват, че имат голямо или известно доверие в масовите медии в края на 2019 г. За по-малко от две годити по-късно има спад с 14 точки. Този стремителен спад се дължи пряко на непрекъсната, а и до голяма степен еднопосочна атака, срещу идеята за медиите от страна на Тръмп.

Не забравяйте, че Тръмп ни каза какво точно е планирал през 2018 г., говорейки на събрание на VFW. "Не вярвайте на глупостите, които виждате от тези хора, на фалшивите новини", заяви президентът пред тълпата. "Това, което виждате и четете, не е това, което се случва."

Той иска да бъде единственият разпространител на информация и "факти" в своята база. Това желание беше породено от егоистични и политически цели: Тръмп искаше да създаде алтернативна реалност, в която да спечели от всичко - от икономиката до имиграцията, дори от COVID-19.

Това, че подобно съгласувано усилие би имало пагубни и дори смъртоносни последици, като например броя на неваксинираните американци, които ненужно умират от COVID-19, не засяга Тръмп. Той вярва, че разгромът на медиите, е средство за постигането на желаната от него цел: спечелване на преизбиране и/или подсилване на неговата политическа (и лична) марка сред твърдата база на Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което виждате и четете, не е това, което се случва."- Нямате и идея колко прав е президента Тръмп. Всичко в т.нар. Медии е изкривено, изопачено, ако трябва и чисто изфабрикувано, само и само да служи на либерастията и болните им идеи. Много радващи факти за западналите умиращи медии и холивуд. Благодарим ви Президент Тръмп, за това че показахте истината наяве и тая прогнила морално пропаднала пропагандистка машина почна да скрибуца и скоро ще ръждяса тотално. БЛАГОДАРИМ!
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*с малко реални факти* ли? Хахаха, СТОТИЦИ пъти ви хващаха в лъжи и манипулации, доказвахо го, но били малко фактите. Няма по-големи циркаджии от платените либерастични медии, повечето са за дъмпстъра. Няма нищо реално в тях, бяха изобличени от Тръмп в масирана политическа подкрепа на демоН-РАТската партия, което е престъпление! Загинахте тотално, сега бършете крокодилски сълзи
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, папмерса се изнесе от Афганистан като бито псе, остави и подари на ТЕРОРИСТИ техника за $80В, предаде онези които са работили и помагали на американската армия и дипломация с години....обаче продължават с пропгандата какво бил Тръмп направил. Не осъзнавате колко сте жалки с тея пасквили либерастии недни, и вие преводачите гня сажии
94
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е най-голямата щета, която Доналд Тръмп нанесе на Америка?... Че се ОТКАЗА от управлението... А и ЩЕТАТА се оказа глобална, визирам медицинското престъпление против човечеството
93
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много си е прав човека! Всичките медии сте платени " изкривители на истината"! Никои не ви вярва вече.
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп нанесе голяма щета на америка, върна производства обратно и сега няма кой да работи.
91
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безсмислени глупости. Щетата е, че изкара мафията на яве. А това са собствениците на медии, които налагат тотална цензура в тях.
90
6
 
15
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Най голямата щета и поразия за Америка направи Тръмп от десетилетия насам и тя е че не предизвика война никъде по света и така допренесе огромни загуби за САЩ ! Не ограби нищо .....пълен непокист не мислещ и не милеещ за Велика Америка ! Да беше запалил някоя по скромна държавица щеше да се отсрами ама той не та не ......!
89
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп е най-великият Президент на САЩ,защото не направи нито една война!Това не могат да му простят Килъри,Обонго,Буш,Сорос,Безос,Гейтс,Зукърбърг и Назначения!
88
3
 
6
 
! Отговори
Доналд преди 2 години
Най голямата щета е че не съм на власт.
87
5
 
15
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
Отсега още задвижиха предизборната атака срещу Тръмп 2024! Явно, че много ги е страх от него, за да пропагират подобни абсурди, алабализми и най-долни лъжи.
86
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРЕЙ,ИМАЛО И ТАКИВА МУШМУЛИ ,КОИТО ХАРЕСВАТ СРУТЕНИЯ ИМИДЖ НА САЩ ОТ ДЕМОНРАТИТЕ,РАЗРЕШЕНИЕТО НА БАЙДЪН ЗА СЕВЕРЕН ПОТОК 2 НА ПУТИН.ТАКИВА,КОИТО ХАРЕСВАТ ИНФЛАЦИЯТА И СКЪПИТЕ ГОРИВА,КАТО И ПОДАРЕНОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ ЗА 90 МИЛИАРДА НА ТАЛИБАНИТЕ.
85
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американският народ не е избирал Байдън.Той беше инсталиран.Като тоалетна чиния!
84
11
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ами Тръмпунгера като иска само той да разпространява новините е лесна работа. Прави революция, въвежда социализъм в САЩ и пуска 2 вестника - "Работническо дело" и "Отечествен Фронт" и готово. И по цял ден ще пише за него колко е велик и как се изпълнява петилетката :)))))))))))))))))))))
83
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До #104, голям смях, много си глуповатичък, ако вярваш на щяло и нещяло-хахаха. Сигурно си чул приказката, където крадецът вика:-Дръжте крадеца! Ей, така скоро някой *** не ме беше разсмивал.Само за първите три седмици в Щатите от Китай, след обявяване на пандемията, пристигат над 400К туристи, чат ли си за какво ти намеквам, умнико. Те и *** гътнаха кулите, и забиха самолета в Пентагона , нали? Четете, бре хора, четете, не е срамно да се образовате.
82
4
 
12
 
! Отговори
ИМЕЙЛИТЕ НА ФАУЧИ преди 2 години
ПРЕЗ 2015 ГОДИНА БАРАК ХЮСЕИН И ДЖО БАЙДЪН ПРЕВЕЖДАТ СТОТИЦИ МИЛИОНИ НА ИНСТИТУТА В УХАН ЗА ПРОУЧВАНЕ НА КОРОНАВИРУСИ.ТОЛКОВА ЗА КОЙ Е ПРИЧИНИЛ ЕПИДЕМИЯТА!
81
0
 
15
 
! Отговори
Texas преди 2 години
Рейтингът на Памперса се срива,като Джо по стълбите на самолет.
80
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доналд Тръмп не е на власт от 8 месеца и неолибералните глобалисти още пищят срещу него!Яко им е бръкнал!
79
0
 
10
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
До Интересно, един 89Я помисли пак малко ако можеш и си отговори на въпроса кой е човека на Путин! Със встъпването на власт на Байдън първите стъпки бяха да спре производството на петрол в САЩ,второ да рареши северния поток на руснаците и да опрости санкциите на китайците! В Библията е казано :"по делата ще им ги познаете"! Ама трябва малко пипе да имаш за да го разбереш.Иначе повтарянето на опорки като папагал не върши работа!
78
0
 
11
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
Най голямата му вина е че позволи на изкукалия Джо да стане президент с фалшифицирани избори!Тръмп знаеше година преди това какво му готвят!