Австралийците смутени, Байдън забрави името на премиера им

Ситуацията - по време на конферентен разговор между двамата
16 сеп 2021 10:37, Петя Славова
36
Австралийците смутени, Байдън забрави името на премиера им
Снимка: БГНЕС

Австралийците се смутиха в четвъртък, когато президентът на САЩ Джо Байдън благодари на техния премиер за присъединяването към голям нов отбранителен съюз - но изглежда забрави името му.

Вместо да бъде споменат по име за ролята си в споразумението между САЩ и Великобритания-Австралия, премиерът Скот Морисън стана "този колега там долу" (Down Under е фраза, описваща Австралия или нова Зеландия – бел. ред.)".

При телевизионно съобщение за събитието на Белия дом Байдън беше ограден от големи видео дисплеи, на които присъстваха британският премиер Борис Джонсън и австралийският Морисън, които участваха дистанционно.

"Благодаря, Борис и ... и искам да благодаря на този колега там долу. Благодаря ви много, приятел. Оценявам го, г-н министър-председател", каза Байдън, когато огласи споразумение, по силата на което Австралия ще се сдобие с подводници с ядрен реактор .

Байдън сякаш осъзна грешката си, след което правилно идентифицира австралийския лидер, който по-рано отговори на очевидния пропуск с усмивка и вдигнат нагоре палец.

Но за някои беше твърде късно.

"Благодаря приятел": Байдън изглежда забрави името на Морисън", беше заглавие в Cairns Post, предаде БГНЕС.

Отбранителната сделка „може да не е белязана от блестящия старт, на който Морисън се надяваше, разбира се, когато президентът на САЩ Джо Байдън изглежда забрави името му в решаващия момент“, се казва в анализ на в. "Сидни Морнинг Хералд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
та кое е важно руски ***...идеята или нечие име?дори и да е забравил...путин падаше по една ледена пързалка...ама каратист...глупости и отклоняване на внимание...Свободният Свят има нов Военен Блок...бъдете свободни...революционно е...засегнатите не говорят и...подценявате ги...е грешат!за Ценности става въпрос...Божийте Ценности!...парите и властта са бога на путин...Народа на Русия...безправен,гол,бос,тровен,ограбван...факти!
29
5
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
но изглежда... вменявя армията на путин хранеща се с...и човешки животи разбира се,...г-н Президент...Канада е длъжна да се присъедини към новият отбранителен съэюз!Канада е ....Велика Държава...Сводолюбива...Света ни има нужда от Канада!
28
2
 
22
 
! Отговори
Да си припомним преди 2 години
Талибайдън не беше избран,а инсталиран.Като тоалетна чиния.
27
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А той своето име дали си спомня???
26
0
 
17
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
До спокоен :Не слагай всички възрастни хора под един знаменател-само заради сънливия Джо!!!!!Едни имат дълъг жизнен цикъл ,други малко!!!!!
25
1
 
18
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Общо взето, трябва да има възрастов ценз за заемане на държавна позиция. За България говоря. 70 години и до там. Почивай си в къщи, харчи си пенсията, играй табла пред блока и в парка, наслаждавай се на живота. Ако пък работата ти липсва - стани портиер, пазач нещо, но не вземай решения, които понякога са съдбоносни. Просто мозъка на човек си има експлоатационен срок. Даже да не го осъзнаваш.
24
0
 
17
 
! Отговори
Той забрави преди 2 години
Защо са отишли във Афганистан и ги изтегли на подскоци и прибежки като остави оръжие за три армии ,,,,, не знам идеята да ли му е била да подпали няколко бивши републики или друга ,то ще се разбере ,но факта за въоръжението си остава . Брадатите са най-въоръжвната банда във региона скоро ще оперират със Апачи и всякакво др,щатско въоръжение . Имаше един на който му викаха слипинг Джо ,ама не знам кой е ?
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На следващите избори Краварите да си изберат някой 100 годишен. Деменцията не прощава. На 80 години мозъка дава фира. Клетките м.рат с хиляди на ден. БаЙ Дан да вземе да се скрие па да се търси. Трилиони долари изхарчиха във Афганистан срещу Талибаните и накрая Талибаните пак са на власт. Това могат да го направят само Краварите. С тези трилиони долари можеха да въздигнат Америка до небесата. Народа щеше да живее богато а гетата щяха да се очовечат. Но уви отидоха при Талибаните.
22
6
 
4
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Тва с местоименията е стабилен психологически трик. Когато някой се прави на интересен се обръщам към него пред възможно най-широка аудитория с местоимението "този, онзи, приятел" и му подщраквам с пръсти като на куче, за да го дискредитирам. Недай си боже някой да ми се прави на шеф. Заблейвам се в някоя жена, растение или дори замазката на стената и след някви 20 секунди поглеждам човека усмихвам се и викам "извинявай приятел, мислех си нещо, повтори, благодаря".
21
1
 
12
 
! Отговори
L. преди 2 години
Аз пък ВЪОБЩЕ не знам името на австралийския премиер. Следователно и няма как да го забравя.
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От време на време има и проблясъци. Сети се че Путин е убиец.
19
0
 
18
 
! Отговори
Кенгуру преди 2 години
Кенгурата какво реват Байдън е с ДЕМЕНЦИЯ!!! Той забравя че е президент???
18
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Доналд ТръмпСамолетите ще дойдат и от Кремъл ще се понесе миризма на пръднало и то безплатно.
17
3
 
14
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 2 години
И вие драги ми Българи, ще забравите за самолетите които ни платихте на тройна цена предварително!
16
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не дават на Кимчо ракети... Ама те ше праят ядрени подводници... Бой да е техната *** *** :)))
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той собственото си сигурно вече не помни най вероятно му е написано на дланта,че да се излага по малко
14
0
 
12
 
! Отговори
Радост за Камала преди 2 години
Харис-старшият и колега е яко нагризан от склероза,деменция и коктейл други старчески болести така,че ще бъде чудо,ако дотътри до края на мандата си,след който Тръмпи отново ще стане президент.Та Биден вероятно ще почива кротко в някой вип старчески център,заобиколен от подобни фенове и ще делегира управлението на САЩ на Камала,която е събирателен образ на американската толерастия-хем демократ,хем жена,хем цветнокожа,оставаше само да е и от ЛГБ общността и мюсюлманка(кой знае?).
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ее, какво тук значи някаква си личност...
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не помни кога да пика, вие за имена го търсите. Ама Тръмп йм бил виновен иначе, с лупа ше търсите Тръмп, кравари прости.
11
1
 
24
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Изкуфяла пенсия как нема да забрави :)))