Доналд Тръмп подхранва спекулациите: Страда ли Байдън от деменция?

Президентът на САЩ не е единственият, който забравя имена
28 сеп 2021 21:29, Нели Христова
92
Доналд Тръмп подхранва спекулациите: Страда ли Байдън от деменция?
Снимка: БГНЕС

Обявявайки този месец сделката с Лондон и Канбера за подводници с ядрен двигател, президентът Байдън очевидно забрави името на Скот Морисън, премиера на Австралия. А това даде само допълнителен тласък на противниците му, които видяха потвърждение на това, което смятат, че вече знаят - че Байдън няма капацитет да изпълнява задълженията си.

Ако беше по-млад, такива неща бързо щяха да бъдат забравени, но сега те са част от версията на Доналд Тръмп, че президентът на САЩ има умствена неработоспособност. Версия, която той и поддръжниците му представиха пред публиката на митинга на Save America в щата Джорджия. Тръмп развълнува хиляди последователи, като атакува компетентността и капацитета на президента Байдън.

75-годишният Тръмп, който според проучване миналата седмица вече се приема по-благосклонно от народа на САЩ, за разлика от 78-годишния Байдън, критикува наследника си в Белия дом, че е допуснал все по-голям брой мигранти да пресекат южната граница на САЩ и повтори твърдението, че президентът не може да изпълнява задълженията си.

Говорейки в продължение на повече от 90 минути в град Пери, бившият президент постави под въпрос дали Байдън наистина отговаря за неговата администрация и каза, че изтеглянето от Афганистан е показвало, че той е "глупав кучи син".

Други, които говориха на митинга, отидоха и по-далеч. "Ние сме на ръба на комунистически Съединени американски щати, които обслужват Китай, и имаме човек в Белия дом, който е истинско парче. . . А, и той има деменция", каза Марджори Тейлър Грийн, подкрепяща Тръмп конгресменка за 14-ти район на Джорджия, цитирана от The Times.

Досега Байдън е направил няколко грешки. Той мънка по време на речи и падна по стъпалата на Air Force One още в началото на своето президентство.

Той все още не е преминал годишния медицински преглед, подробности за който обикновено се разкриват, но няма доказателства в подкрепа на идеята, че той не е годен да ръководи или, както твърдят подрръжниците на Тръмп - че страда от деменция. Известно е, че президентът използва фитнес залата на Белия дом и често е виждан да кара колело.

Тръмп също има моменти, в които психическите му слабости бяха разкрити. Той навярно е забравил, че е бил в Мосини, Уисконсин, миналата година за митинг.

А и Байдън не е сам - има и други прецеденти. Джордж Буш забравя името на Первез Мушараф, тогава президент на Пакистан, в интервю през 2000 г., доказвайки, че и по-младите президенти страдат от същата съдба. Роналд Рейгън, пък веднъж посреща принцеса Дейвид, а не принцеса Даяна. Той бе диагностициран с болестта на Алцхаймер през 1994 г., пет години след напускането му.

Трудно е да си президент на САЩ. Тъй като тези, които се кандидатират за поста, остаряват, въпросите за капацитета им за работа вероятно ще бъдат повдигани все по-често.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
7
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
До ШибиРиби= Още не знаеш за какво щели да вкарват Тръмп в затвора, ама викаш работи се по въпроса да намерят за какво. Нищо че Мюлър се провали с трясък. Горе главите! Една крачка назад, две напред. Нали. За Байдън има колкото щеш, но пък е наш човек.
45
2
 
3
 
! Отговори
г преди 2 години
пълно простотии
44
11
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Тръмп най много да нахрани някой пазач в затвора като му завършат делата.
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое е по-добре, да си политически неграмотен, или със старческа деменция, на този пост?
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе той и да е без деменция все тая. Въпросът е кой го побутна толкова и с каква цел. От действията му до сега се вижда,че той сам решения не взима, защото в повечето случаи не знае къде се намира и с кого говори. Поредния бушон
41
3
 
10
 
! Отговори
За газовата криза преди 2 години
Бай дон забравил да ви изпрати газ с гемия, затова щял да я праща с ф 16 ките като станат готови.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според вас кво ще стане ? Ще дават ли банките ? или ще печатат ? или ще печата да увеличат лихвите за да им дават банките ? Според мен ще се печата при всички положения . САЩ имат по големи възможности за печатане от ЕС. Обаче в ЕС ту две три години галопираща инфлация и после хиперинфлация според мен ;)
39
1
 
2
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Чефо Той излиза от рамката на обикновен платен ***, защото е с либерални убеждения.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези двамата са готови за продължението на филма Бясни Старчета
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазарните анализатори твърдят, че ако правителството на САЩ не изпълни задълженията си по колосалния национален дълг, може да настъпи криза на финансовата система в по-голям мащаб от 2008-2009 г. и се изчислява, че то ще изпари богатство от 15 трилиона долара и ще загуби 6 милиона работници. в САЩ. Капиталовият пазар сега е под натиск, изправен пред потенциална финансова бомба със закъснител.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко е по-зле от Байдън. Страда от натрапчиви неврози и маниакални фиксации.
35
3
 
13
 
! Отговори
Айде сега преди 2 години
Бай Издън трудно си спомя че е президент и на коя държава - а вие тука вицове пишете!
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Бай Даньо банките не щат да му дават пари ;) И аз да съм не бих му дал . Вероятността от яко печатане на зелена тоалетна хартия е голяма :)))
33
2
 
14
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Колкото и да се опитвате да замазвате деменцията на Памперса, с такива статии, резултатите са очевидни. Разруха по всички линии. Държат го на къс синджир тия дето го назначиха. Самия той признава, че ако отговорил на някои въпроси, щели да му дърпат ушите. Кои? Това президент на САЩ ли е? Лидер на Света? *** излагаш се! Това журналистика ли е?
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шестима бивши министри на финансите на САЩ миналата седмица изпратиха писмо до висши американски законодатели, предупреждавайки ги, че неизпълнението ще шокира финансовите пазари и ще забави икономическия растеж. Йелън също предупреди най -големите банки и финансови институции в страната, че рискът от неизпълнение е много висок. Тя разговаря с ръководители на JPMorgan Chase, Bank of America, BlackRock и Goldman Sachs, като ги информира за вероятните катастрофални последици от федералното неизпъл
31
2
 
4
 
! Отговори
Налъхан преди 2 години
Българи +украинци=размазана българия и джо ако ни одари едно рамо направо ще ги разбием.
30
1
 
1
 
! Отговори
Цитат социология: преди 2 години
"В атмосферата на европейската културна традиция винаги е доминирало схващането, че знанието е сила ..."И търсенето на сила поражда любопитство , то любопитството е два вида - естествено, което е резултат от учене и игра и другия вид любопитство подредено от факта - каква е тая гад дето иска да ни види сметката толкова безжалостно ... И лека полека тия хора любопитните разбират какво си, парченце по парченце пъзела се сглобява и когато се сглоби напълно ... Ти виждат сметката или те оставят...
29
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Тръмп е пич и в 2024 пак ще е президент!
28
2
 
9
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Продължение от 25 Към шофьорите в Италия се присъединяват полицаи и пожарникари. По новините в Италия също има информационно затъмнение. Групи които могат да шарват инфо за блокадата са премахвани дори и от Телеграм.
27
2
 
2
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Моля ви, помогнете ми да си върна естествената усмивка на лицето ми !