Тръмп "значително е преувеличавал" приходите на хотела си във Вашингтон

Той е загубил 70 млн. долара
9 окт 2021 15:47, Нели Христова
14
Тръмп "значително е преувеличавал" приходите на хотела си във Вашингтон
Снимка: БГНЕС

Бившият американски президент Доналд Тръмп "грубо e преувеличил" рентабилността на хотела си във Вашингтон, установи проучване, проведено от комитета на Конгреса. Според резултатите, бившият президент криел и "потенциални конфликти на интереси".

Хотелът Trump International е загубил над 70 млн. долара по време на мандата на Тръмп в Белия дом, макар преди това президентът да е твърдял, че е спечелил поне 150 млн. долара през това време.

Trump Organization отрече нарушението и нарече доклада "подвеждащ"

В изявление комисията по наблюдение и реформи на Камарата на представителите заяви, че документите, предоставени от Администрацията за общи услуги (GSA) - която контролира федералните разходи - показват, че Тръмп "силно е преувеличил финансовото състояние" на хотела.

Загубите са принудили холдинговата компания на Тръмп да инжектира поне 24 милиона долара, за да помогне на затруднения хотел, разположен само на няколко пресечки от Белия дом, съобщават от комитета.

Докладът също така установява, че Тръмп изглежда е "скрил потенциални конфликти на интереси", свързани със собствеността му върху хотела и ролята му на негов кредитор и гарант по заеми на трети страни.

Наскоро получените документи показват, че хотелът е получил 3,7 милиона долара плащания от чуждестранни правителства - достатъчно за покриване на 7 400 нощувки в хотела при среднодневна ставка, според комитета.

Законодателите заявиха, че сумата поражда опасения относно потенциални нарушения на конституционните разпоредби, насочени към предотвратяване на чуждестранно влияние върху федералните служители.

Докладът за надзора установи, че през четирите години на своето управление Тръмп е получил и "значителна финансова помощ" от Deutsche Bank.

Воденият от демократите комитет заяви, че това е позволило на Тръмп да забави плащанията по заем от 170 млн. долара за шест години и, че той не е оповестявал публично тази полза от чужда банка, докато е бил президент.

Законодателите поискаха допълнителни документи от GSA за хотела, включително за чуждестранни плащания и заеми.

В изявление, изпратено до медиите, Trump Organization нарече доклада "умишлено подвеждащ, безотговорен и недвусмислено фалшив" и го определи като "политически тормоз".

Хотелът беше отворен за обществеността през септември 2016 г., няколко седмици след като Тръмп прие номинацията на Републиканската партия за президент. През 2017 г. той се отказа от компаниите си и ги постави в тръст, който да се управлява от синовете му.

Но Службата за държавна етика заяви тогава, че планът на Тръмп не "отговаря на стандартите" на бивши президенти.

През 2019 г. вътрешен наблюдател на GSA заяви, че агенцията е избрала да "игнорира" Конституцията, като е позволила на хотел "Тръмп" да запази договора си за наем след избора на Тръмп за президент.

Trump Organization търси купувачи за хотела с 263 стаи от 2019 г., но досега не е успяла да продаде имота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
3
 
! Отговори
Объркал си се баце преди 2 години
До Lets go Brandon ... Тръмп е истинското Путиново пуделче, ама това вие путиновите тролчета много ви напряга когато друг освен бащицата ви от Кремъл ви го каже . Още миналата година казаха за споменатия в статията заем от Дойче банк. Изтеглен с РУСКИ ГАРАНЦИИ .Я си припомни как Тръмп цял мандат врънкаше Г7 да приемат обратно Путин ... А за пътуванията до Москва на дъщеря та и зетя на Тръмп да уреждат строителствота на Тръмп Тауър в Москва ? А личното му приятелство с Грухччи Ким от С.Корея ?
7
3
 
6
 
! Отговори
Let’s go Brandon преди 2 години
Тръмп е истинският Президент на САЩ !Путиновото пуделче Джо Деменцията унищожава демокрацията!
6
0
 
5
 
! Отговори
Сулю преди 2 години
Има - продава . Ние тука само с едните коментари ще си останем .
5
2
 
3
 
! Отговори
Гладна журналистка преди 2 години
Айдеее пак журналистически лъжи. Хотела не е собственост на Тръмп. А е взел сградата за стопанисване с договор преди да стане президент. Сега продава само договора си с общината. И само луд няма да се опита да го продаде с тези ковид извращения във Вашингтон. Пелоси да купи правото, за да настани там войската дето я пази от народната любов. А не да ги праща да спят на цимента в подземни паркинги.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Либерастията съсипва човечеството с всеки изминал ден, обаче Тръмп, та Тръмп. Жалкарчета са либерастичните деге не рати
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте му яли краката на Тръмп, ами си погледнете неолибералните вересии, че скапаха света !
2
11
 
6
 
! Отговори
Джо преди 2 години
От кога на лъжата се вика преувеличение?
1
2
 
4
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Ще го купи, ако струва 500 милиона.