САЩ обмислят махане на визите за България за до 90 дни

Хърватия беше включена в програмата през септември
27 окт 2021 08:21, Елка Василева
75
САЩ обмислят махане на визите за България за до 90 дни
Снимка: архив, БГНЕС

Американският министър на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас съобщи, че САЩ обмислят добавянето на четири страни в програмата си за безвизов достъп при престой до 90 дни, предаде Ройтерс.

Имаме предвид четири страни кандидатки: Израел, Кипър, България и Румъния, каза вчера Майоркас на форум на туристическия бранш.

Ние сме много силно фокусирани върху тази програма, отбеляза министърът и подчерта, че тя предлага значителни ползи за икономиката и сигурността.

През септември САЩ включиха в тази програма Хърватия, каза главният изпълнителен директор на Американската туристическа асоциация Роджър Дау. Той изтъкна, че Хърватия носи на американската икономика 100 милиона долара. Всеки път, когато добавим някоя от тези страни, туристическият бизнес преживява бум, допълни Дау.

През февруари Майоркас разговаря с еврокомисаря по вътрешните работи и двамата изразиха траен интерес към запазване на споразумението между ЕС и САЩ за т.нар. резервационни данни на пътниците и към работата с България, Хърватия, Кипър и Румъния за постигане на критериите за включване в програмата за безвизов достъп в САЩ.

За да участва в американската програма, дадена страна трябва да отговаря на изисквания, свързани с борбата с тероризма, правоприлагането, имиграционното правоприлагане, сигурността на документите и управлението на границите. В програмата в момента участват 40 страни.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
9
 
! Отговори
American dream преди 2 години
До: номер 13 Аз да ти кажа ако имах възможност, бих отишъл в САЩ за да се ваксинирам там - поне при тях отпадна задължителното подписване на формуляра за информирано съгласие, което още го изискват от нас тук! Още повече правосъдието в САЩ не е като българското - ако получиш тромбози от някоя ваксина, после можеш да съдиш държавата до дyпкa или докато те позлатят и направят милионер!
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 90 дни ще обмислят, те все обмислят и все един и същи отговор дават, на български може да се преведа и като ТЦ
16
10
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Пътник === Те са господарите на планетата :))) Но не намирам за уместно *** като теб какво ви интересува тази новина :) Вие гледайте да ви паднат визите за Москва, за да емигрирате в любимата си Родина, защото вие я тачите и обичате повече от България. Доказателството е, че като пуснат някоя новина за грозната действителност в Путиландия как веднага започвате да пишете: "***, гледай си кочинaтa България в която живееш, те руснаците ще се оправят". Такива сте безродниците.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен и тук си ми е добре. Краварите да си пускат афганци
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЧУПИХ СИ КРАКАТА ДА ХОДЯ В КРАВАРИЯ...
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехей! Че те останаха ли българи в България? Кого ще пускат без виза? След като може би почти всеки втори българин има роднини в САЩ, ако не там то в Англия или Германия...А още не сме видели резултатите от последното преброяване...
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде юрууш. Сичкото ваксан народ към Америка. Там са свободата и многото кинти. :)
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е не, много ясно, след като едно от изискванията е да ИМАШ 2 вакисни + бустена доза, КАК НЯМА ДА ГИ МАХНАТ. Ми то в България са под 50 000 с бустер бе!!! ХАХАХА
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, колкото ги махнаха преди една година. И тогава ги махаха ахааа преди изборите. Парен каша духа! Ако не знаят какво значи израза, да си го преведат с чичко гугъл. Вече и това не искаме да правим за тях. Писна ни да ни мачкат и притискат. Едно време руснаците това правеха с нас. Сега пък тия. Не, мерси! Не за това избрахме демокрацията!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То от както клопнаха кепенците на целия сват с тая пандемия никакъв кяр от падане на визите.
8
3
 
20
 
! Отговори
Пътник преди 2 години
Само да напомня, че за България са длъжни да го направят (и вече дълго време не го правят!) заради споразуменията с ЕС, според които американците влизат без визи в ЕС. Така че, по отношение на България това не е някакво благодеяние, а много закъсняло право! Но американците пак се държат все едно са господари на планетата.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли получавам дежа вю от тая новина? Колко пъти съм я чела? Може би стотици! А вие?
6
4
 
19
 
! Отговори
голям прас.. преди 2 години
Вече има все по малко желаещи да живеят в САЩ, за разлика от преди 15-20г. САЩ се *** ми се струва...Поне това са ми наблюденията...
5
9
 
4
 
! Отговори
Лелеле преди 2 години
Представям си на главорезите от Перник да им дадат визи за САЩ , ами те режат ръце и хвърлят хора от скалите защото така им е наредил Пашата !
4
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛАВА НА АМЕРИКА! ПАДНАТ ЛИ ТРЪГВАМ ЗА ТАМ! ДА ЖИВЕЯТ САЩ!!!!
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...МОРКОВ ЗАРАДИ ВАКСИТЕ...
2
7
 
3
 
! Отговори
Hi USA преди 2 години
В България действат терористични групировки в град Перник, Пловдив, Варна поне за тях има данни! В една от групировките изповядват терор близък до Ал Кайда и ИДИЛ! Помислете си добре за визите!
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък си помислих, че искат да ни избавят от вироса с ядрен удар на прокажената територия...