Рязък завой след Тръмп: САЩ издаде първия паспорт с пол "Х"

Това беше от обещанията на президента Джо Байдън
Обновена: 28 окт 2021 07:05 | 28 окт 2021 07:00, Анисия Иванова
134
Рязък завой след Тръмп: САЩ издаде първия паспорт с пол "Х"
Снимка: БГНЕС

Властите в САЩ издадоха първия паспорт с обозначение „X“ на мястото, където се отбелязва мъжки или женски пол. Това се счита за част в признаването на правата на хората, които не се идентифицират като мъже или жени, съобщи Държавният департамент, цитират от CNBC.

Защитата на правата на ЛГБТ общността е едно от обещанията на президента Джо Байдън и е рязък завой от политиките на предшественика му Доналд Тръмп.

Според специалния дипломатически пратеник на САЩ за правата на ЛГБТ Джесика Стърн така САЩ били напълно актуални към новата реалност, в която имало "по-широк спектър от човешки полови характеристики".

Властите не уточняват на кого е издаден паспортът и отказаха да потвърдят дали е на Дана Зийм- интерсексуална жителка на Колорадо, която води съдебна битка от 2015 г.

На Зийм беше отказано издаването на паспорт, тъй като в заявлението за него не бе попълнил мъж или жена е. Според съдебните документи по делото й Зийм е написал „интерсекс“ над полетата с „M“ и „Ж“, и вместо това е поискал маркер за пол „X“ в отделно писмо, пише БГНЕС.

Зийм е роден с "неясни физически полови характеристики", но е отгледан като момче и е претърпял няколко операции. Той служи в армията като мъж, но по-късно се идентифицира като интерсексуален.

Още през юни източници от Държавния департамент обявиха, че властите все повече се приближават към идеята да въведат графа за трети пол. Заявлението за паспорт и актуализацията на системата за личните данни с добавяне на опцията за обозначение „X“ все още трябва да бъдат одобрени от Службата за управление и бюджет, която одобрява всички правителствени формуляри, преди да могат да бъдат издадени.

Отделът вече също така позволява на кандидатите сами да избират своя пол като мъж или жена, като вече не се изисква от тях да предоставят медицинско удостоверение, ако полът им не съвпада с този, посочен в другите им документи за самоличност.

Съединените щати са поредната страна след Австралия, Нова Зеландия, Непал и Канада, която позволява на своите граждани да посочват в паспортите си пол, различен от мъжки или женски.

От Държавния департамент обявиха, че от началото на 2022 година тази опция ще бъде избираема масово за паспорти и актове за раждане и за американци зад граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЦИОНИСТКО-РЕПТИЛСКАТА САТАНИСТКА КЛОАКА -САЩ ЗАТЪВАТ ВСЕ ПО ДЪЛБОКО В СОБСТВЕНИТЕ СИ КАШЕРНИ НЕО-ЛИБЕРАСТКИ И ГЛОБАЛИСТКИ ФЕКАЛИИ
94
2
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Гнус бря !
93
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опасен прецедент... Това как ще минава международни граници, през държави, които не признават подбни уродШТини?
92
0
 
8
 
! Отговори
Феликс преди 2 години
Това не е нещо ново -Борат в полето "секс" винаги пишеше : да!
91
0
 
15
 
! Отговори
. преди 2 години
Дано Йеуоустоун се произнесе скоро правилно ли е това или не!
90
1
 
25
 
! Отговори
преди 2 години
Аз разбрах, че това им бил най - големият проблем. Инфлацията, безредието пограниците и липсата на доставки не били нещо сериозно, но това какъв пол ще пошеш в паспорта е нещо от изключителна важност което трябва да се реши веднага !
89
1
 
27
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Извращенията стават законни в - сащ
88
0
 
16
 
! Отговори
българче преди 2 години
Как ще ги стигнем американците? Натам ни води правителството, за да могат в паспортите си спокойно да поставят обозначение X на мястото, където се отбелязва мъжки или женски пол.
87
0
 
17
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Да дават паспорти с подобни зографисани стейтмънти, но само на онези, които са се родили с аномалии, т.е. без дупка или висяща паламарка. Това е приемливо, но не и на разни дрогирани и безмозъчни сбърканяци настояващи да си сменят пола, даден по волята на Небесата и постоянен от раждането до смъртта.
86
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът се е родил без ясно разграничими гениталии - нито мъжки, нито женски. Имахме и такъв случай в България. В този случай разбирам искането, разбирам и съдебното решение. За съжаление, този прецедент ще се използва от всякакви объркани хора с нормални полови органи да се описват в официалните си документи както им скимне и да превърнат отклоненията си в нещо нормално.
85
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трийте бе! Хората "х"- джаджи вече разрешават, а вие коментари триете тука !?
84
4
 
27
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Това е тотална извратенящина! Да ви пи-.-м на демокрацията!
83
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак се разбрах какво значи "Х"-мен от холивудските филми, ...
82
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова защита на правата на човека - правото да си извратен.
81
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, реално ако човека наистина е роден с два полови органа тогава нормално да е неопределен. Недоволството е насочени към тези, които са се родили със съответния пол, пък после били решили, че не им харесва.
80
0
 
26
 
! Отговори
Кака ви преди 2 години
Всички звезди и звездички от Холивуд не спираха да демонстрират какви привърженици на демократите са - снимки в инстаграм, позиране на Дженифър Анистън, *** Лонгория, Шарън Стоун, Кардашияните, масово. Иначе сатанистите ще им спрат паричките
79
2
 
22
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ЗАПАДНЯЦИ ВЕЧЕ ЕМИГРИРАХА ТУК И КАЗВАТ, ЧЕ СМЕ ОТЛИЧНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ??? КАГА ЩЕ НИ СТИГНАТ ХАМЕРИКАНЦИТЕ???
78
1
 
21
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
АКО ПОЛ МЪЖ ОТИДЕ В ДАМСКАТА ТОАЛЕТНА, ТОЙ ВИНАГИ ЩЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ, ЧЕ Е ПОЛ Х И МУ СЕ ОТНЕМАТ ПРАВА!!!!!!ДАЖЕ МОЖЕ ДА ГИ СЪДИ.
77
1
 
20
 
! Отговори
X-MEN преди 2 години
Тръмп не беше послушен; плашеше дори и "кашерните" републиканци - затова избраният народ пусна пропагандната кампанийка срещу него! Ще им липсва на краварите!
76
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, какви времена доживях... Да чета идеотщини, че имало пол Х... Да, сега вече знам, че антихристът наистина е дошъл на Земята вече.