Подремна ли си Джо Байдън на COP26?

За пореден път президентът на САЩ бе хванат на видео
2 ное 2021 15:15, Нели Христова
94
Подремна ли си Джо Байдън на COP26?
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън е един от най-важните участници на COP26 в Глазгоу, Шотландия, тъй като страната му е вторият най-голям замърсител след Китай. Но видео, публикувано в социалните мрежи, накара потребителите да го обвинят, че не обръща достатъчно внимание на важната тема на деня. 

Още по темата

Байдън изглеждаше заспал по време на сесии на климатичната конференции. Това може да се дължи на часовата разлика между САЩ и Европа или на възрастта му.

Видеоклипът, споделен за първи път от репортер на The Washington Post, показва Байдън, който слуша оратор,  отбелязващ, че световните лидери, събрани за конференцията, имат "властта да вземат решения и да постигат споразумения, които ще засегнат живота на бъдещите поколения". Президентът премигва няколко пъти, преди да затвори очите си за по-дълго.

Тогава един помощник се приближава и започна да шепне на Байдън, който обръща глава към него, преди да започне да слуша речта още веднъж.

На 78 г. Байдън е най-възрастният президент на САЩ, а здравето и психическата му годност за тази работа са обект на спекулации от критици, включително бившия президент Доналд Тръмп и неговите поддръжници.

По време на неуспешната си кампания за преизбиране през 2020 г., Тръмп често обвиняваше Байдън, че е сенилен, позовавайки се на неговата от време на време спираща реч, която е продукт на отдавна документиран проблем със заекването. Той го наричаше "Сънливият Джо" - прякор, който мнозина възприеха.

Малко вероятно е пренебрежителното прозвище да изчезне скоро, след като видеото обиколи социалните мрежи в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Защо "зелените" не изчислят колко въглеродни емисии са генерирали тези старци за да дойдат на това масонско място за да проведат тази безмислена среща? Всичко можеше да се проведе без да генерират нито грам въглерод не присъствено както го направиха руския и китайския президенти.
38
0
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Джо му ударил един спанак...
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 1989-та бай Тошо беше на 78.
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп беше 100 пъти повече Президент от тая дистанционна мишшка ! По добре да си бяха избрали Плювналиев за Президент, поне да се видят в джендърр мишшок
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не са евреите да управляват САЩ, тоя не виждам как би могъл да го направи! Вярно, че евреите управляват в тяхна полза и в ущърб на американския народ, но така е когато те управляват външни хора както от 30 години е и в България!
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Twitter цензурира депутат от испанския конгрес заради него изказване, че мъж не може да забременее.
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възрастта не е порок, ама му намерете друга работа или още по-добре пенсия. На 78 години тръгнал света да управлява.
32
0
 
4
 
! Отговори
Бу ха ха ха преди 2 години
А дали не е и попръцнал ? То на тея години вече се изтърват.
31
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този кариерата му започва като общински съветник. След това бързо влиза в конгреса и 40 години мечтае да стане президент. Човека е абсолютно безполезен, 45 години е бил само политик, с болната амбиция да е президент. Е вече си изпълни желанието на живота, но целият свят му се смее.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спи сиромаха ,възрастни човек ,ни но нашите мили депутати спят че хъркат ,последно камерата в НС показа два пъти тия Ян Бибиян )
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
америка грейт агейн :)
28
4
 
6
 
! Отговори
Стилиян преди 2 години
А баба Зайка на колко години е?
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От този ли зависи ядрения световен мир? Да се надяваме, че има будни генерали под него.
26
2
 
5
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Как правите заключения от разстояние на база чуждо мнение?Това означава,че лесно може да бъдете манипулирани.
25
1
 
4
 
! Отговори
Аз съм конспиратор преди 2 години
И вярвам че Байдън не е истинския господар на света !
24
0
 
19
 
! Отговори
Закон преди 2 години
Закон на дядо ми беше между 1 и 3-4 да си подремва. После се събуждаше и бачкаше до 6-7, след което вечеряше, изпиваше половин шише ракия и в 9 и нещо пак лягаше. Ама пък ставаше в 7 и до обяд се разцепваше от работа
23
1
 
11
 
! Отговори
зорко око преди 2 години
Баш си дремваше. Издава го бавното равномерно дишане като скръстените ръце се издигат и спускат бавно.А неговият сътрудник чевръсто довтаса на края на речта да го събуди и бай дън да почне да ръкопляска.
22
0
 
18
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Боцко даже хитруваше като дремеше - държеше телефон в ръка уж, че чете съобщения.
21
0
 
11
 
! Отговори
🤡 преди 2 години
Има едно клипче, в което Байден е на среща с Б. Джонсън и си говорят най-нормално и изведнъж от нищото, както Джонсън говори, мисирките на Байдън започват да крещят една връз друга: БЛАГОДАРИМ ВИ! БЛАГОДАРИМ ВИ!, гонейки всички журналисти от срещата. Не знам защо го направиха, ама беше меееега странно. Търсете Biden Johnson interrupted - Защо ли го правят? Някой знае ли?
20
1
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До МдаааА бе не лесна и тяхната по тия конференции ,то що глупости що ляляджииски приказки Да не мислиш че е лесно да слушаш разните простотии които ръсят по събирания от сорта Ще задреме не ами чак и да хъркаш ще почнеш