Саудитска Арабия купува от САЩ ракети за $650 милиона

Държавният департамент одобри продажбата
16
Саудитска Арабия купува от САЩ ракети за $650 милиона
Снимка: БГНЕС, архив

Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на американски ракети въздух-въздух на стойност 650 милиона долара на Саудитска Арабия, съобщи Пентагонът.

"Държавният департамент одобри възможна продажба на Саудитска Арабия на модерни ракети въздух-въздух със среден обсег на действие и свързаното с тях оборудване за приблизително 650 милиона долара", се казва в изявлението, публикувано на уебсайта на Държавния департамент.

Според съобщението Саудитска Арабия иска да купи 280 ракети, около 600 железопътни стартови бази и спомагателно оборудване, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ дори нямат собствен език каква велика страна са хаха къщата ми има повече история от САЩ хаха безкултурна и безпросветна сбирщина, създадена от Франция.
11
1
 
1
 
! Отговори
USA преди 2 години
САЩ са най-великата страна, люлка на съвременния свят!
10
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
разбираме...и САщ могат да бъдат купени...а ни продават "справедливост"...чак съм погнусен...а им вярвах,кога ДПС по магнитски,кога борисов и плеядата диктатори в източна европа убиваща хора,отнемаща им хляба,свободата и животите...по магнитски ...или сте лицемери и страхливци?кога ще ги вкарате в затвора..."цивилизована"европа ли?какво лицемерие...същата европа финансира престъпленията в 21 век...хората няма да ви простят...Президента Рейгън уби СССР...вие сте страхливци...зависими!
9
1
 
9
 
! Отговори
САЩ преди 2 години
Кой въоръжава исляма срещу християните??????
8
2
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
САЩ са много загрижени за демокрацията по света,но продават модерно оръжие на тоталитарна държава,която е много далече от всякаква демокрация.Лицемерие в действие.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате ли представа какво означава "железопътни стартови бази"? Това да не са откраднати от Русия железопътни стартови контейнери за "Калибр"-и? Или тава са откраднати от СССР железопътни стартови бази, подобни на "Баргузин"?
6
0
 
7
 
! Отговори
ааа преди 2 години
"Саудитска Арабия ИСКА да купи 280 ракети, около 600 железопътни стартови бази и спомагателно оборудване".Много яко изречение,а всеки трезво мислещ човек знае,че ИСКА и си купува СПОКОЙСТВИЕ.Така действа най-демократичната страна в света....
5
2
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А Фъ-16 готови ли са Тиквата плати 5 милиарда за 5 парчета без ракетите :)))
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
около 600 железопътни стартови бази и спомагателно оборудване, съобщава БГНЕС... ех тоя гугъл транслейт..
3
2
 
8
 
! Отговори
72949 преди 2 години
До Ти да видиш..Може и да си прав, но ракетите на късия не са съвместими със самолетчетата доставени от ФАЩ,УК и франсетата.Това тук сега е по скоро подмазване към байдъчо, че преди това с Рижавия сключиха сделка за 61милярда в зелено.Трябва и за тоя да има нещо да прибере
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда. Арабелите обичат да пуцат във въздуха.
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми, рекет сър, не са ракети.