Ще каже ли Белият дом "сбогом" на Камала Харис?

Рейтингът й е ударил дъното
17 ное 2021 20:07, Нели Христова
82
Ще каже ли Белият дом "сбогом" на Камала Харис?
Снимка: БГНЕС

След като новата администрация встъпи в длъжност, повсеместно се появиха спекулации, че Харис рано или късно може да стане следващият президент, като се имат предвид въпросите около способността на Байдън да изпълнява задълженията си. Тъй като тя е първата жена, която заема този пост, а също и цветнокожа, за някои изглеждаше дори по-популярна от действащия президент.

Не така обаче стоят нещата в момента.

Все по-упорито в кулоарите на властта се говори, че отношенията между сегашния президент на САЩ Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис са достатъчно лоши, за да доведат до нейното уволнение, въпреки че Белият дом не иска да създава впечатление, че между двамата има разрив, се казва в предаването “The Five” на „Фокс Нюз“.

"Това е едно от онези неща, при които Белият дом очаква да не вярвате на това, което виждате. Със сигурност може да се каже, че проблем има. Ние знаем това. Те свикаха заседание на кабинета за първи път от три месеца миналия петък в деня, в който Камала Харис дори не беше в страната", заяви водещата Дана Перино, като добави, че историята за противоречието "започна да излиза".

Други водещи отбелязаха, че Белият дом се е опитал да опровергае слуховете, като говорителката Джен Псаки написа в Туитър, че вицепрезидентът е не само важен партньор на президента, "но и смел лидер, който се е заел с ключови, важни предизвикателства пред страната - от правото на глас до справянето с първопричините за миграцията и разширяването на широколентовия достъп".

Споменат беше и скорошен репортаж на кореспондента на „Фокс Нюз“ Чад Пърграм, в който той заявява, че "в Конгреса подготвят нещо, което не са правили от много, много години - става въпрос за процес, по който се преминава към утвърждаване на нов вицепрезидент". По-късно Пърграм заяви в подкаст, че е получил писмо с призив да "започне да се запознава с процеса на утвърждаване не само в Сената, но и в Камарата на представителите за вицепрезидент".

Заемайки поста през януари, Харис стана не само първата жена вицепрезидент, но и първата жена, която не е от бялата раса, заемаща този пост. Като отражение на големите надежди, които големи кръгове от разтревожени американци възлагат на нея, тя дори беше поставена на корицата на списание "Тайм".

Скоро след като имиграционната криза по границата започна да придобива безпрецедентни размери, Харис беше определена за представител на президента по този въпрос. Освен това ѝ бе възложено да се занимава с изборни въпроси, по-специално да насърчава спорната реформа на избирателните права. Трудността на тези въпроси и предприетите мерки са толкова непопулярни сред много републиканци и други части на политическия естаблишмънт, че някои дори спекулираха, че нарочно ѝ се възлагат трудни задачи, за да я сринат. Критики се появиха и след редица външнополитически инициативи на Харис като неотдавнашното ѝ пътуване до Франция.

Проучване на общественото мнение от миналата седмица показа, че рейтингът на Харис е ударил дъното - едва 28% подкрепят вицепрезидента, като при Байдън картинката също не е розова - 38% одобрение.

След редица неуспехи, особено по отношение на имиграционната политика на САЩ, редица бивши и настоящи помощници на Харис заедно с членове на администрацията, демократи и други официални лица разкритикуваха в интервюта за Си Ен Ен вицепрезидента, заявявайки, че тя "не е подготвена" за своите задължения. Според някои източници, самата Харис също се е оплакала, че се чувства „ограничена в политическата си дейност“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До ТРЪМП ЛИ!- И откъде разбра че Тръмп е руски шпионин? От доклада на Мълър ли? Или от Дърам? А и кой пусна путиновия СП2 ? Тръмп или Байдън? И кой направи така , че Путин да контролира и вдига цените на горивата? А за Китай и КПП ще те питам после.
35
0
 
8
 
! Отговори
Smile преди 2 години
До USAКакво е върнал, че нещо не разбирам или живея в друга държава. Нещастен ***.
34
40
 
5
 
! Отговори
ТРЪМП ЛИ! преди 2 години
Политическата кариера на руския шпионин Тръмп ще завърши на електрическия стол, в Америка не се шегуват с националните предатели.
33
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двамата имат нисък рейтинг, пълно разочарование.
32
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Тръмп, Хамерика стана Хафрика, еггасси...
31
47
 
6
 
! Отговори
USA преди 2 години
Байдън върна нормалността в САЩ след хаocа при Тръмплиера.
30
3
 
14
 
! Отговори
преди 2 години
Е как рейтингът на тази единствена и неповторима пазителка на всичко ще удари дъното ?
29
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е да има търкания - Камала Харис очакваше Джо вече да се е гътнал и да е гушнал букета, а той има нахалството още да заема поста, която според нея й принадлежи. Жената губи търпение.
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камалата има един съществен недостатък за демократите. Хетеросексуална е. Прогресистите искат това да бъде поправено.
27
3
 
14
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Не е южноамерикански, а северноафрикански! Погледни на картата къде е Мавритания!
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32 Виденов е класа и айсберг
25
2
 
15
 
! Отговори
Хамид преди 2 години
Блек оут за Камала
24
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иван Костов - първия южно американски премиер!
23
25
 
13
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Къде си тръгнал с Иван Костов да се мериш бе моч ко недорасъл! Ако Виденов беше останал още месец-два ,днес нямаше да я има тази държава! Д.р.и.с.л. ьо!
22
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и нашия Герджи едвам си понася вицето,което му натрапиха,ама ще я изтърпи до неделя и после кой от къде е.
21
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън дрън ярини, накрая Камала ще стане президент след мандата на Байдън.
20
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо и двамата да ги махат, то и неговия рейтинг цъфнал...
19
22
 
9
 
! Отговори
Петър Славов преди 2 години
Щом пуделите на oткачaлата Тръмп от фокс го казват със сигурност е така
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой беше този камала харис?
17
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние обаче сме ги изпреварили и показали , че не се делим на цвят и това е избирането на Иван Костов!